Meniu Blog
Reteta Crème Caramel
28/02/2024

Reteta Crème Caramel

Iată o rețetă detaliată cu metode complete de preparare pentru crème caramel:

Ingrediente:

 • Pentru caramel:

  • 1 cană (200 de grame) de zahăr granulat
  • 1/4 cană (60 ml) de apă
 • Pentru crema:

  • 2 căni (480 ml) de lapte integral
  • 1 linguriță de extract de vanilie sau 1 păstaie de vanilie, tăiată pe lung și cu semințele extrase
  • 4 ouă mari
  • 1/2 cană (100 de grame) de zahăr granulat
  • Un vârf de cuțit de sare

Echipament:

 • 1 cratiță medie
 • 1 formă rotundă de tort sau ramechini
 • 1 tavă mare pentru copt
 • Tel
 • Strecurătoare fină (opțional)

Instrucțiuni:

Pregătirea caramelului:

 1. Gătiți zahărul: Într-o cratiță medie, combinați 1 cană de zahăr și 1/4 cană de apă. Încălziți la foc mediu, amestecând până când zahărul se dizolvă. Odată ce zahărul s-a dizolvat, creșteți focul și aduceți la fierbere. Nu amestecați după acest punct, ci înclinați ocazional cratița până când siropul capătă o culoare chihlimbar închis. Acest lucru ar trebui să dureze aproximativ 5-7 minute.

 2. Turnați caramelul: Turnați rapid caramelul fierbinte în fundul formei de tort sau împărțiți-l între ramechini. Înclinați forma sau ramechinii pentru a răspândi caramelul uniform pe fund. Lăsați deoparte să se răcească și să se întărească.

Pregătirea cremei:

 1. Preîncălziți cuptorul: Preîncălziți cuptorul la 325°F (160°C).

 2. Încălziți laptele: Într-o cratiță, încălziți laptele și vanilia (fie extractul sau semințele și păstaia tăiată) la foc mediu până începe să aburească ușor. Nu lăsați să dea în clocot. Scoateți de pe foc și lăsați să infuzeze câteva minute dacă folosiți o păstaie de vanilie.

 3. Amestecați ouăle și zahărul: Într-un bol, bateți împreună ouăle, 1/2 cană de zahăr și un vârf de cuțit de sare până la omogenizare.

 4. Combinați laptele și ouăle: Scoateți păstaia de vanilie din lapte dacă a fost utilizată. Încorporați treptat laptele cald în amestecul de ouă, având grijă să nu coagulați ouăle.

 5. Strecurare (opțional): Pentru o cremă și mai fină, strecurați amestecul printr-o strecurătoare fină în alt bol.

Coacerea Crème Caramel:

 1. Pregătiți baia de apă: Plasați forma de tort sau ramechinii într-o tavă mare de copt. Turnați apă fierbinte în tava de copt până când ajunge la jumătatea laturilor formei de tort sau a ramechinilor.

 2. Coaceți: Turnați amestecul de cremă peste caramelul întărit. Plasați tava de copt în cuptor și coaceți până când crema este doar setată, aproximativ 45-50 de minute pentru o formă mare sau 25-30 de minute pentru ramechini individuale.

 3. Răciți: Scoateți forma sau ramechinii din baia de apă și lăsați-i să se răcească la temperatura camerei, apoi refrigerați pentru cel puțin 4 ore sau peste noapte.

Pentru servire:

 1. Demulați: Pentru a servi, treceți un cuțit pe marginile cremei pentru a o desprinde. Întoarceți o farfurie peste forma de tort sau fiecare ramechin și întoarceți farfuria și forma sau ramechinul împreună. Ridicați forma sau ramechinul, permițând sosului de caramel să curgă peste cremă.

Savurați delicioasa crème caramel făcută în casă! Dacă aveți întrebări despre rețetă sau proces, nu ezitați să întrebați.

 

**Succesul unei retete depinde de calitatea ingredientelor si priceperea celui care o pune in practica.

 

 

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari
Promo