Asian Food
Asia de Sud-Est este paradisul pentru bucătari și pentru cunoscătorii de mâncare deopotrivă. Fiecare fel de mâncare este o opera de arta pe farfurie: gusturile și aromele se îmbină cu o complexitate subtilă, în timp ce prezentarea este întotdeauna îndrăzneață și spectaculoasă. Asia de Sud-Est este cuprinsă de două oceane, care se întind la est de la Oceanul Indian până la Pacific. India definește granița de vest a regiunii înainte de a trece prin țări continentale precum China, Mongolia, Laos, Cambodgia, Thailanda și Vietnam. Adăugați mai multe țări insulare pe listă, cum ar fi Malaezia, Indonezia și Filipine, înainte de a ajunge în sfârșit în Japonia, națiunea cea mai de est.

Fiecare țară adaugă istoria sa bogată ca ingrediente în preparatele sale. În Malaezia și Indonezia, de exemplu, influența credinței islamice a eliminat practic carnea de porc din dietă; Mâncarea vietnameză păstrează aromele secolelor de ocupație franceză; iar mâncarea filipineză conține indicii de inspirație spaniolă și americană. Prin urmare, bucătarul are multe instrumente la arsenalul său și, în mod ideal, se străduiește pentru un echilibru armonios de texturi, temperaturi și toate cele cinci arome: dulce, acru, sărat, amar si nu in ultimul rand UMAMI. Chiar dacă fiecare națiune rămâne unică din punct de vedere cultural și istoric, ele au, de asemenea, multe în comun - bucătăriile împărtășesc istorii, precum și multe ingrediente de bază și metode de gătit. O masă standard din Asia de Sud-Est nu are feluri de mâncare. Toate părțile unei mese sunt prezentate deodată și mâncate împreună. Ca urmare, experiența alimentară nu este una individuală, ci una care trebuie împărtășită cu familia, prietenii și comunitatea.

Influențele majore asupra bucătăriilor din Asia de Sud-Est au fost exercitate de China din est (wok, tăiței) și India (curries) din vest. Poate cel mai profund impact asupra gătitului din regiune a avut loc în secolul al XVI-lea, când comercianții portughezi au adus ardeiul iute din coloniile lor din America. Astăzi, ardeiul iute conferă căldura și condimentele binecunoscute de străini ca fiind caracteristica definitorie a oricărui fel de mâncare din Asia de Sud-Est.
Produse Noi