Perle de tapioca

Perlele de tapioca sunt mici bile sferice sau boabe obținute din amidonul extras din rădăcina de tapioca. Aceste perle sunt folosite în principal pentru a prepara băuturi și deserturi, dar au și alte utilizări culinare. Iată mai multe informații despre perlele de tapioca:

Caracteristici ale perlelor de tapioca:

  1. Dimensiune și textură: Perlele de tapioca au o dimensiune variabilă, dar sunt de obicei mici, având aproximativ 2-3 mm în diametru. Acestea au o textură tare și translucidă atunci când sunt uscate, dar devin moi și gelatinoase după fierbere.

  2. Culoare: Perlele de tapioca pot fi albe sau colorate, în funcție de preferințe. Cele albe sunt cele mai comune.

  3. Gust neutru: Perlele de tapioca au un gust neutru, ceea ce le face potrivite pentru a fi folosite în diverse tipuri de preparate dulci și aromatizate.

Utilizări ale perlelor de tapioca:

  1. Bobițe pentru băuturi: Perlele de tapioca sunt adesea folosite în băuturile numite "bobițe de tapioca" sau "bobițe pentru ceai cu lapte" (bubble tea). Aceste băuturi sunt obținute prin combinarea perlelor de tapioca cu ceai, lapte și siropuri aromate. Perlele de tapioca oferă o textură plăcută și un contrast interesant în băuturi.

  2. Deserturi asiatice: În bucătăria asiatică, perlele de tapioca sunt folosite pentru a crea diverse deserturi, cum ar fi budinca cu perle de tapioca (tapioca pudding) și tarta cu perle de tapioca (tapioca tart).

  3. Supă de tapioca: Unele culturi folosesc perlele de tapioca în supa dulce de tapioca, un desert preparat cu lapte de cocos sau lapte și îndulcit cu zahăr.

  4. Înghețată: Perlele de tapioca pot fi adăugate ca topping la înghețata sau gelato, oferind o textură plăcută.

  5. Mâncăruri principale și salate: În unele bucătării, perlele de tapioca sunt utilizate în preparatele culinare principale sau în salate, mai ales în combinație cu fructe de mare sau legume.

Cum se pregătesc perlele de tapioca:

Pentru a găti perlele de tapioca, acestea trebuie să fie mai întâi hidratate în apă caldă timp de 15-30 de minute. După hidratare, se fierb în apă până când devin moi și gelatinoase, ceea ce poate dura aproximativ 15-20 de minute. Apoi, se clătesc cu apă rece și se pot adăuga la preparatele dorite.

Perlele de tapioca adaugă o textură interesantă și plăcută la diverse preparate și pot fi utilizate pentru a crea o varietate de deserturi și băuturi delicioase.

 

17233
14,90 RON / Flacon
Momentan Indisponibil
GTINEAN 8680381718217 ORIGINECHINA
17232
14,90 RON / Flacon
Momentan Indisponibil
GTINEAN 6974806040192 ORIGINECHINA
17231
14,90 RON / Flacon
Momentan Indisponibil
GTINEAN 6974806040185 ORIGINECHINA
17197
19,50 RON / Punga
Momentan Indisponibil
GTINEAN 8858826308990 ORIGINETHAILANDA
Recenzii

Date inexistente

Scrie un comentariu