Meniu Blog
Costa Rica
30/01/2024

Costa Rica - Destinatie de Vacanta

Costa Rica este o țară mică, dar foarte diversă, situată în America Centrală, între Nicaragua la nord și Panama la sud. Costa Rica este cunoscută pentru frumusețea sa naturală, biodiversitatea bogată și ecoturismul. Iată câteva informații despre Costa Rica:

  1. Biodiversitate: Costa Rica este renumită pentru fiind una dintre cele mai biodiverse țări din lume. Aici puteți găsi o gamă variată de specii de plante, animale și păsări, inclusiv broaște țestoase, maimuțe, pume și multe altele. Parcurile naționale și rezervațiile naturale, cum ar fi Parcul Național Manuel Antonio și Parcul Național Corcovado, sunt locuri excelente pentru observarea faunei sălbatice.

  2. Ecoturism: Costa Rica este o destinație de top pentru ecoturism. Aici puteți explora păduri tropicale, vulcani activi, cascade impresionante și plaje frumoase. Există numeroase trasee de drumeții, activități de rafting și excursii de observare a păsărilor pentru a vă bucura de natura spectaculoasă.

  3. Aventură în aer liber: Costa Rica oferă o gamă largă de activități în aer liber pentru iubitorii de aventură, inclusiv scufundări, snorkeling, surfing, caiac, zip-lining și escaladă pe stâncă.

  4. Cultura și tradiții: Costa Rica are o cultură bogată, influențată de populații indigene, precum și de influențele spaniole și africane. Tico, termenul local pentru locuitorii Costa Ricăi, sunt cunoscuți pentru ospitalitatea lor.

  5. Capitala San Jose: San Jose este capitala Costa Ricăi și cel mai mare oraș din țară. Aici puteți vizita muzee, galerii de artă, teatre și puteți explora viața de noapte animată.

  6. Limba oficială: Limba oficială este spaniola, iar engleza este larg vorbită, în special în zonele turistice.

  7. Moneda: Moneda oficială este colonul costarican (CRC), dar dolarii americani sunt, de asemenea, acceptați în multe locuri turistice.

  8. Păstrarea mediului înconjurător: Costa Rica este angajată în protecția mediului înconjurător și este cunoscută pentru obiectivele sale ambițioase de dezvoltare durabilă și de utilizare a energiei regenerabile.

  9. Ploaia și sezonul uscat: Costa Rica are două sezoane principale - ploios și uscat. Sezonul ploios durează de obicei din mai până în noiembrie, în timp ce sezonul uscat este de la decembrie până în aprilie.

  10. "Pura Vida": "Pura Vida" este un motto popular în Costa Rica și se traduce aproximativ ca "Viață pură". Este o expresie care capturează spiritul relaxat și fericit al costaricanilor și este adesea folosită pentru a saluta pe cineva sau pentru a exprima aprecierea pentru viață.

Costa Rica este o destinație minunată pentru cei care doresc să experimenteze natura spectaculoasă, aventura și cultura vibrantă a Americii Centrale. Este o alegere excelentă pentru călătoriile ecoturistice și pentru cei care doresc să se conecteze cu mediul înconjurător.

 

17/01/2024
Vedere aeriană frumoasă a Bisericii Baroce a Merced în San Jose Center din Costa Rica

Costa Rica: Rasfatul naturii in inima Americii Centrale

  In inima Americii Centrale, o bijuterie naturala isi dezvaluie frumusetea intr-un spectacol fascinant al biodiversitatii si peisajelor variate. Costa Rica, o destinatie turistica unica, straluceste prin ecosistemele sale bogate, plaje intinse, vulcani activi si comunitati pline de ospitalitate. In acest articol, vom explora minunile acestei...

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari
Promo