Meniu Blog
America Centrala
25/03/2023

America Centrala 

America Centrală este o regiune geografică care se întinde de la sud-estul Mexicului până la nord-vestul Columbiei și se află între America de Nord și America de Sud. Regiunea este formată din șapte țări: Belize, Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Honduras, Nicaragua și Panama.

America Centrală este o destinație turistică populară datorită peisajelor sale naturale diverse, care includ vulcani, plaje, păduri tropicale și râuri. De asemenea, regiunea este cunoscută pentru istoria și cultura sa pre-columbiană, care este evidențiată în siturile arheologice precum Tikal din Guatemala sau Copan din Honduras.

Printre activitățile populare din America Centrală se numără excursiile cu barca și scufundările în recifele de corali din Belize, vizitarea Parcului Național Manuel Antonio din Costa Rica, explorarea ruinelor din Copan în Honduras sau alpinismul pe vulcanii din Guatemala.

Regiunea este, de asemenea, cunoscută pentru bucătăria sa tradițională, care include preparate cu influențe din Spania și indigen, cum ar fi frijoles (fasole) și tortillas (lipii din porumb). De asemenea, în regiune există o varietate de fructe tropicale delicioase, cum ar fi mango, papaya și ananas.

În ciuda frumuseții și atracțiilor sale turistice, America Centrală este o regiune care se confruntă cu probleme de sănătate, siguranță și instabilitate politică. De aceea, este important să se ia în considerare anumite precauții și să se informeze despre situația din fiecare țară înainte de a călători în această regiune.

30/01/2024

Costa Rica

Costa Rica - Destinatie de Vacanta Costa Rica este o țară mică, dar foarte diversă, situată în America Centrală, între Nicaragua la nord și Panama la sud. Costa Rica este cunoscută pentru frumusețea sa naturală, biodiversitatea bogată și ecoturismul. Iată câteva informații despre Costa Rica: Biodiversitate: Costa Rica este renumită...

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari
Promo