Meniu Blog
Tort cu Fructe de Pădure Fără Coacere: Rețetă Detaliată, Trucuri și Secrete
16/06/2024

Tort cu Fructe de Pădure Fără Coacere: Rețetă Detaliată, Trucuri și Secrete

 Tortul cu fructe de pădure fără coacere este un desert perfect pentru orice ocazie, oferind o combinație delicioasă de cremozitate, dulceață și prospețime. Este ideal pentru zilele călduroase de vară sau pentru momentele în care nu doriți să folosiți cuptorul. În acest articol, vă vom prezenta o rețetă detaliată, pas cu pas, împreună cu mici trucuri și secrete pentru a obține un tort perfect.

Ingrediente Necesare

Pentru Blat:

 • 300 g biscuiți digestivi sau graham crackers
 • 150 g unt topit

Pentru Crema de Brânză:

 • 500 g brânză mascarpone sau cremă de brânză
 • 200 g zahăr pudră
 • 500 ml frișcă lichidă
 • 10 g gelatină
 • 100 ml apă rece
 • 1 linguriță extract de vanilie

Pentru Jeleul de Fructe de Pădure:

 • 400 g fructe de pădure (proaspete sau congelate)
 • 100 g zahăr
 • 10 g gelatină
 • 100 ml apă rece

Etapele de Executie

1. Pregătirea Blatului

 1. Zdrobirea biscuiților: Puneți biscuiții într-un procesor de alimente și zdrobiți-i până obțineți firimituri fine. Dacă nu aveți un procesor de alimente, puteți pune biscuiții într-o pungă de plastic și să-i zdrobiți cu un sucitor.
 2. Amestecarea cu unt: Turnați untul topit peste firimiturile de biscuiți și amestecați bine până când compoziția devine omogenă.
 3. Formarea blatului: Așezați un inel de tort (sau o formă de tort cu margini detașabile) pe un platou și presați amestecul de biscuiți în formă, compactându-l bine cu o lingură sau cu fundul unui pahar. Puneți platoul la frigider pentru a se întări blatul.

2. Prepararea Cremei de Brânză

 1. Hidratarea gelatinei: Puneți gelatina în 100 ml de apă rece și lăsați-o să se hidrateze timp de aproximativ 10 minute.
 2. Amestecarea ingredientelor: Într-un bol mare, amestecați brânza mascarpone cu zahărul pudră și extractul de vanilie până obțineți o compoziție cremoasă.
 3. Incorporarea frișcăi: Bateți frișca lichidă până devine fermă, apoi încorporați-o treptat în amestecul de brânză.
 4. Topirea gelatinei: Încălziți gelatina hidratată la foc mic până se dizolvă complet, având grijă să nu o fierbeți. Lăsați să se răcească ușor, apoi adăugați-o în crema de brânză, amestecând constant.
 5. Turnarea cremei: Turnați crema de brânză peste blatul de biscuiți și nivelați suprafața. Puneți tortul la frigider pentru cel puțin 2 ore sau până când crema se întărește.

3. Prepararea Jeleului de Fructe de Pădure

 1. Prepararea gelatinei: Puneți gelatina în 100 ml de apă rece și lăsați-o să se hidrateze timp de 10 minute.
 2. Prepararea piureului de fructe: Într-o cratiță, puneți fructele de pădure și zahărul și gătiți-le la foc mediu până se înmoaie fructele și zahărul se dizolvă complet. Puteți pasa fructele cu un blender pentru a obține un piure fin.
 3. Adăugarea gelatinei: Încălziți gelatina hidratată la foc mic până se dizolvă complet, apoi adăugați-o în piureul de fructe de pădure și amestecați bine.
 4. Turnarea jeleului: Lăsați piureul de fructe să se răcească ușor, apoi turnați-l peste crema de brânză. Puneți tortul din nou la frigider pentru cel puțin 2 ore sau până când jeleul se întărește complet.

4. Decorarea și Servirea

 1. Decorarea tortului: Puteți decora tortul cu fructe de pădure proaspete, frunze de mentă sau fulgi de ciocolată albă.
 2. Servirea: Scoateți tortul din frigider cu aproximativ 10-15 minute înainte de a-l servi, pentru a se tăia mai ușor. Îndepărtați cu grijă inelul de tort și transferați tortul pe un platou de servire.

Trucuri și Secrete pentru un Tort Perfect

Folosiți Ingrediente de Calitate

Calitatea ingredientelor este esențială pentru a obține un tort delicios. Alegeți brânză mascarpone de bună calitate și fructe de pădure proaspete sau congelate de la surse de încredere.

Gelatină de Calitate

Folosiți gelatină de bună calitate și asigurați-vă că este bine hidratată înainte de a o adăuga în compoziții. Acest lucru va asigura o textură fermă și uniformă.

Răcirea Corectă

Respectați timpii de răcire pentru fiecare strat al tortului. Acest lucru este crucial pentru a obține straturi bine definite și o textură fermă. Dacă vă grăbiți și nu lăsați suficient timp pentru întărirea fiecărui strat, tortul poate să nu aibă consistența dorită.

Fructe de Pădure

Pentru un aspect mai atrăgător și o aromă intensă, puteți folosi un mix de fructe de pădure: zmeură, afine, mure și căpșuni. Acestea adaugă o varietate de arome și culori, făcând tortul mai apetisant.

Folosiți o Formă de Tort Detașabilă

O formă de tort cu margini detașabile este ideală pentru acest tip de tort, deoarece permite îndepărtarea ușoară și fără deteriorarea straturilor.

Experimentați cu Arome

Adăugați puțină coajă de lămâie sau lime în crema de brânză pentru un plus de prospețime. De asemenea, puteți încerca diverse arome de extracte, cum ar fi migdale sau rom, pentru a varia gustul tortului.

Decorarea

Pentru un aspect elegant, puteți să răzuiți puțină ciocolată albă deasupra jeleului sau să adăugați câteva frunze de mentă pentru contrast. De asemenea, folosirea fructelor proaspete pentru decorare va adăuga un aspect proaspăt și atractiv tortului.

Prin urmare, această rețetă de tort cu fructe de pădure fără coacere este simplă și rapidă, dar cu câteva trucuri și secrete, puteți transforma acest desert într-un adevărat deliciu pentru orice ocazie.

 

 

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari