+40-722-15-62-62 Luni-Vineri intre 10-16 +40-722-15-50-50
Europa
05/06/2022

Bucătăria europeană este compusă din mai multe tipuri , incluzând și pe cele transplantate pe alte continente datorită coloniștilor. Este o gastronomie care are rădăcini adânci în istorie și dezvoltarea ei este strâns legată de diversele zone, de la popoarele autohtone și de diferitele influențe apărute în perioadele de cucerire și colonizare.

  1. Bucătăriile nord-europene se caracterizează prin mâncăruri robuste, adesea bogate în grăsimi. Există supe și tocane, preparate bogate și robuste pentru a lupta împotriva frigului. Foarte frecventă este afumarea cărnii și a peștelui, acesta din urmă fiind adesea conservat în saramură. Există multe tipuri de cârnați, legumele nu sunt atât de variate ca în sudul Europei și cartofii sunt foarte des întâlniți. Pâinile sunt tari și mai uscate, la fel ca cea mai mare parte a patiseriei.                                                                                              
  2. Bucătăriile din sudul Europei au o mare varietate de produse și metode de gătit. Exista multe sortimente de legume consumate atat fierte cat si crude, raspandita este de exemplu rosia. Atât carnea, peștele, cât și brânza abundă. Se preferă utilizarea uleiului de măsline și, de asemenea, condimentele și ierburile aromatice sunt utilizate pe scară largă. Rețineți că în bucătăriile din sudul Europei sunt incluse țările care se încadrează în bucătăria mediteraneană.

 

17/02/2023

Piccata cu Pui, capere, sos de vin alb și spaghete

Piccata cu Pui capere, sos de vin alb și spaghete   Piccata cu pui capere, sos de vin alb și spaghete este o delicioasă rețetă de bucătărie italiană, care presupune utilizarea unui sos delicat și o metodă de gătire simplă, dar eficientă. Ingrediente: 4 piepturi de pui, tăiate felii subțiri...

05/06/2022

Paella - cel mai popular fel de mâncare din Spania

Puteți face o   Paella   delicioasă și autentică – Paella este cel mai popular fel de mâncare din Spania –Puteti gati  în propria bucătărie cu ingrediente simple precum orez, șofran, legume, pui și fructe de mare.   Dacă îți place să gătești mâncare internațională, te vei îndrăgosti de acest fel de mâncare delicios!  Nu o sa va vina sa credeti...

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Promotii / Stiri / Produse noi
Articole populare