Meniu Blog
Maltodextrina - agent de glazurare si plastifiere
25/04/2024

Maltodextrina - agent de glazurare si plastifiere

Maltodextrina este perfecta pentru glazurarea bomboanelor și pentru bomboanele moi, pentru glazurarea și lacuirea nucilor, în pastilele pentru gât și pentru legare, plastifiere și în cristalizarea bomboanelor, îmbunătățește caracteristicile higroscopice.
 
 

Da, maltodextrina are caracteristici specifice care o fac ideală pentru utilizare în industria confecționării dulciurilor și a bomboanelor:

  1. Glazurarea Bomboanelor și Bomboanele Moi: Maltodextrina poate fi utilizată ca agent de glazurare pentru a conferi bomboanelor o suprafață netedă și strălucitoare. Pentru bomboanele moi, ajută la menținerea texturii și împiedică uscarea excesivă.

  2. Lacuirea Nucilor: În procesul de lacuire, maltodextrina este folosită pentru a crea o barieră între nucleul oleos al nucii și exterior, protejând astfel gustul și menținând crocanța.

  3. Pastile pentru Gât: Maltodextrina poate acționa ca agent de legare în pastilele pentru gât, contribuind la formarea unei texturi uniforme și ajutând la dispersarea altor ingrediente active, cum ar fi mentolul sau vitaminele.

  4. Plastifiere și Cristalizare în Bomboane: Acest polizaharid poate fi folosit pentru a preveni cristalizarea zahărului, menținând astfel o consistență moale și prevenind formarea cristalelor de zahăr în bomboane.

  5. Proprietăți Higroscopice: Maltodextrina îmbunătățește caracteristicile higroscopice ale produselor în care este adăugată, ceea ce înseamnă că poate ajuta la menținerea umidității în produsele de patiserie și în dulciuri, prevenind astfel uscarea lor.

Prin adăugarea sa, maltodextrina nu numai că îmbunătățește textura și durabilitatea produselor, dar și poate ajuta la menținerea calității aromelor prin încapsularea și protejarea lor. Aceasta este o practică obișnuită în industria alimentară modernă, unde proprietățile funcționale ale ingredientelor sunt exploatate pentru a îmbunătăți calitatea și experiența consumatorului.

 

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari
Promo