Meniu Blog
Bulgaria
30/01/2024

Bulgaria - Destinatie de Calatorie

Bulgaria este o țară situată în Europa de Sud-Est, având o istorie bogată și diversitate geografică. Iată câteva informații despre Bulgaria:

  1. Sofia: Sofia este capitala și cel mai mare oraș al Bulgariei. Aici se află importante atracții turistice, precum Catedrala Alexander Nevski, Piața Independenței și Palatul Culturii.

  2. Geografie: Bulgaria este cunoscută pentru peisajele sale variate, care includ munți înalți (cum ar fi Munții Balcani și Munții Rodopi), ținuturi agricole fertile și țărmuri la Marea Neagră.

  3. Istorie: Bulgaria are o istorie bogată și complexă, inclusiv perioada sa medievală, când a fost parte a Primului Imperiu Bulgar și a celui de-Al Doilea Imperiu Bulgar. Orașul Veliko Tarnovo a fost capitala celui de-Al Doilea Imperiu Bulgar și găzduiește cetatea medievală Tsarevets.

  4. Cultură și limbă: Limba oficială este bulgara, iar cultura bulgară are influențe din întreaga regiune balcanică și din Europa de Est. Muzica tradițională bulgară este renumită pentru armoniile sale complexe.

  5. Bucătărie: Bucătăria bulgară include mâncăruri precum banitsa (un fel de plăcintă cu brânză), kebapcheta (mici de carne), și Shopska salata (salată cu roșii, castraveți, ardei și brânză).

  6. Plaje: Bulgaria are o coastă la Marea Neagră, iar stațiunile de pe litoral, cum ar fi Sunny Beach și Albena, sunt populare pentru turismul de plajă.

  7. Monede: Bulgaria folosește moneda leva (BGN).

  8. Turism: Bulgaria este o destinație turistică populară, atrăgând turiști cu peisajele sale frumoase, stațiunile balneare, schiurile din Munții Pirin și vestigiile sale istorice.

  9. Religie: Ortodoxia este religia predominantă în Bulgaria, iar țara are numeroase biserici și mănăstiri ortodoxe, inclusiv Mănăstirea Rila, care este o atracție importantă.

  10. Uniunea Europeană: Bulgaria este membră a Uniunii Europene din 2007 și a adoptat moneda euro.

Acestea sunt câteva dintre aspectele de bază despre Bulgaria. Este o țară cu o cultură bogată, istorie interesantă și peisaje frumoase, care oferă oportunități variate pentru turiști și călători.

 

26/01/2024
Hotel Majestic Sunny Beach

Eleganta si rasfat la Marea Neagra: Top 10 hoteluri de pe litoralul bulgaresc

Litoralul bulgaresc de-a lungul marii Negre este o destinatie plina de farmec, oferind plaje aurii, ape cristaline si o varietate de optiuni de relaxare si divertisment. Pentru cei care cauta experiente de cazare de lux, litoralul bulgaresc dispune de o selectie impresionanta de hoteluri. In acest articol, ne aventuram intr-un tur...

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari
Promo