BicarPlus - Agent de reglare a pH-ului pentru piscina

BicarPlus - Agent de reglare a pH-ului pentru piscină

Ingrediente: Bicarbonat de sodiu (food grade)

Descriere

BicarPlus este un agent eficient de reglare a pH-ului, special formulat pentru piscine. Conținând bicarbonat de sodiu de calitate alimentară, BicarPlus ajută la menținerea unui pH echilibrat al apei, prevenind astfel coroziunea echipamentelor și iritațiile pielii sau ochilor înotătorilor. Utilizarea regulată a BicarPlus asigură o apă clară și curată, optimizând în același timp eficiența dezinfectanților.

Mod de utilizare

 1. Măsurarea pH-ului și alcalinității: Utilizați un kit de testare sau benzi de testare pentru a verifica nivelul pH-ului și alcalinității totale a apei din piscină. Valorile ideale ale pH-ului sunt între 7.2 și 7.6, iar alcalinitatea totală ar trebui să fie între 80 și 120 ppm.
 2. Calcularea cantității necesare: Determinați cantitatea de BicarPlus necesară pentru ajustarea pH-ului și/sau alcalinității. Pentru creșterea alcalinității totale cu 10 ppm în 10.000 de litri de apă, utilizați aproximativ 1,5 kg de BicarPlus.
 3. Dizolvarea produsului: Pentru o distribuție uniformă, dizolvați BicarPlus într-o găleată cu apă din piscină. Amestecați bine până când produsul este complet dizolvat.
 4. Adăugarea în piscină: Turnați soluția dizolvată de-a lungul perimetrului piscinei, de preferat în apropierea jeturilor de retur pentru a asigura o circulație uniformă.
 5. Circularea apei: Lăsați pompa și sistemul de filtrare să funcționeze timp de câteva ore pentru a distribui uniform BicarPlus în întreaga piscină.
 6. Re-testarea pH-ului: După 6-24 de ore, testați din nou pH-ul și alcalinitatea apei. Dacă valorile nu sunt încă în intervalul dorit, repetați procesul.

Doze de utilizare

 • Pentru creșterea pH-ului și a alcalinității: Adăugați aproximativ 1,5 kg de BicarPlus pentru fiecare 10 ppm pe care doriți să le creșteți în 10.000 de litri de apă.
 • Pentru întreținerea regulată: Verificați pH-ul și alcalinitatea săptămânal și ajustați cu BicarPlus după necesități, pentru a menține valorile în intervalul optim.

Precauții

 • Depozitare: Păstrați produsul într-un loc uscat și răcoros, departe de lumina directă a soarelui.
 • Manipulare: Utilizați mănuși și ochelari de protecție atunci când manipulați BicarPlus pentru a evita iritațiile pielii și ochilor.
 • Siguranță: A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Evitați inhalarea prafului și contactul cu ochii.

Notă

BicarPlus este destinat exclusiv pentru utilizare în piscine. Utilizarea corectă și regulată a produsului va contribui la menținerea unei ape curate și echilibrate chimic, oferind un mediu sigur și plăcut pentru înotători.

Ce este alcalinitatea totală?

Alcalinitatea totală este o măsură a capacității apei de a neutraliza acizii, funcționând ca un tampon pentru a stabiliza pH-ul. Aceasta reprezintă concentrația totală de baze (bicarbonat, carbonat și hidroxid) din apă care pot neutraliza acizii. În contextul întreținerii piscinei, menținerea unei alcalinități totale corespunzătoare este esențială pentru a evita fluctuațiile mari ale pH-ului, care pot duce la diverse probleme, inclusiv coroziunea echipamentelor, iritațiile pielii și ochilor și scăderea eficienței dezinfectanților.

Importanța alcalinității totale

 1. Stabilitatea pH-ului:

  • O alcalinitate totală adecvată previne variațiile mari ale pH-ului, menținând apa piscinei într-un interval optim.
 2. Protecția echipamentelor:

  • Nivelurile corespunzătoare de alcalinitate previn coroziunea echipamentelor metalice și a suprafețelor piscinei.
 3. Confortul înotătorilor:

  • Menținerea unui pH stabil, prin intermediul unei alcalinități adecvate, reduce riscul iritațiilor pielii și ochilor.
 4. Eficiența dezinfectanților:

  • Stabilitatea pH-ului asigură o eficiență maximă a dezinfectanților, precum clorul, asigurând o apă curată și sigură pentru înotători.

Intervalul ideal pentru alcalinitatea totală

 • Intervalul recomandat: 80 - 120 ppm (părți pe milion)

Măsurarea și ajustarea alcalinității totale

 1. Măsurarea:

  • Utilizează un kit de testare sau benzi de testare specifice pentru alcalinitatea totală pentru a determina nivelul curent al apei din piscină.
 2. Ajustarea alcalinității totale:

  • Pentru creșterea alcalinității: Adăugați bicarbonat de sodiu (precum BicarPlus). Ca regulă generală, 1,5 kg de bicarbonat de sodiu vor crește alcalinitatea totală cu aproximativ 10 ppm pentru 10.000 de litri de apă.
  • Pentru scăderea alcalinității: Adăugați acid muriatic sau bisulfat de sodiu în cantități controlate, având grijă să ajustați treptat și să verificați constant nivelul pentru a nu scădea alcalinitatea prea mult.

Procesul de ajustare

 • Creșterea alcalinității:

  1. Dizolvați bicarbonatul de sodiu într-o găleată cu apă din piscină.
  2. Turnați soluția de-a lungul perimetrului piscinei.
  3. Lăsați pompa și filtrul să funcționeze timp de câteva ore pentru a distribui uniform substanța.
  4. Retestați alcalinitatea după 6-24 de ore și repetați procesul dacă este necesar.
 • Scăderea alcalinității:

  1. Adăugați acidul în apă în cantități mici și treptat.
  2. Distribuiți uniform acidul în apă, de preferat lângă jeturile de retur.
  3. Circulați apa timp de câteva ore.
  4. Retestați nivelul alcalinității și ajustați dacă este necesar.

Prin menținerea unei alcalinități totale corespunzătoare, asigurați un mediu acvatic echilibrat și sănătos, optimizând astfel experiența de înot și protejând infrastructura piscinei.

 

Cum se măsoară alcalinitatea totală?

Măsurarea alcalinității totale a apei din piscină este un proces simplu care poate fi realizat cu ajutorul unor kituri de testare sau benzi de testare disponibile pe piață. Iată pașii pentru a măsura corect alcalinitatea totală a apei din piscină:

1. Alegerea unui kit de testare

Există două tipuri principale de kituri de testare pe care le poți folosi:

 • Benzile de testare: Sunt rapide și ușor de folosit, oferind o estimare a alcalinității totale.
 • Kituri de testare cu reactivi: Acestea oferă rezultate mai precise și implică utilizarea unor reactivi chimici specifici.

2. Colectarea probei de apă

 • Colectează apă din piscină într-un recipient curat. Este recomandat să colectezi apa de la o adâncime de aproximativ 30 cm sub suprafață pentru a evita contaminarea cu reziduuri de la suprafață.

3. Utilizarea benzilor de testare

 1. Scufundarea benzii: Scufundă banda de testare în apă și menține-o sub apă conform instrucțiunilor producătorului (de obicei câteva secunde).
 2. Îndepărtarea benzii: Scoate banda din apă și scutur-o ușor pentru a îndepărta excesul de apă.
 3. Compararea culorilor: După timpul specificat de producător (de obicei 30-60 secunde), compară culoarea benzii cu scala de culori de pe ambalaj pentru a determina nivelul alcalinității totale.

4. Utilizarea unui kit de testare cu reactivi

 1. Adăugarea apei în eprubetă: Umple eprubeta inclusă în kit până la marcajul specificat cu apă din piscină.
 2. Adăugarea indicatorului: Adaugă picături din soluția indicator în apă, conform instrucțiunilor kitului. Apa va schimba culoarea.
 3. Titrarea: Adaugă reactivul titrant picătură cu picătură, numărând fiecare picătură, până când apa își schimbă din nou culoarea, de obicei la o culoare finală specificată în instrucțiuni.
 4. Calcularea alcalinității: Numărul de picături adăugate este folosit pentru a calcula alcalinitatea totală, conform instrucțiunilor kitului.

5. Interpretarea rezultatelor

 • Intervalul ideal: Alcalinitatea totală ideală pentru apa din piscină ar trebui să fie între 80 și 120 ppm (părți pe milion).
 • Corectarea nivelului: Dacă alcalinitatea este prea scăzută sau prea ridicată, ajustează nivelurile folosind bicarbonat de sodiu pentru a crește alcalinitatea sau acid muriatic pentru a o reduce.

Notă

 • Regularitate: Este recomandat să testezi alcalinitatea apei săptămânal pentru a menține echilibrul chimic al piscinei.
 • Siguranță: Utilizează mănuși de protecție atunci când manipulezi substanțele chimice și reactivii de testare pentru a evita iritațiile pielii.

Prin măsurarea regulată a alcalinității totale și ajustarea corespunzătoare, asiguri o apă curată și sănătoasă pentru înotători și previi deteriorarea echipamentelor piscinei.

 

 

Precauții și contraindicații pentru utilizarea produselor de întreținere a piscinei

Precauții generale

 1. Utilizarea echipamentului de protecție personală:

  • Poartă întotdeauna mănuși de protecție, ochelari de protecție și, dacă este necesar, o mască pentru a preveni inhalarea prafului sau vaporilor chimici.
 2. Depozitarea corespunzătoare:

  • Păstrează produsele chimice într-un loc uscat, răcoros și bine ventilat, departe de lumina directă a soarelui și de surse de căldură.
  • Asigură-te că produsele sunt bine închise și etichetate clar.
 3. Manipularea și amestecarea:

  • Nu amesteca niciodată diferite produse chimice, deoarece reacțiile între acestea pot fi periculoase.
  • Adaugă întotdeauna chimicalele în apă, nu apa în chimicale, pentru a evita reacții violente.
  • Folosește ustensile curate și dedicate pentru manipularea produselor chimice.
 4. Citirea și urmarea instrucțiunilor:

  • Citește cu atenție și urmează toate instrucțiunile și avertismentele de pe eticheta produsului.
  • Nu depăși doza recomandată, deoarece supradozarea poate duce la dezechilibre chimice și probleme de sănătate.
 5. Siguranța copiilor și animalelor:

  • Păstrează toate produsele chimice departe de accesul copiilor și animalelor de companie.

Contraindicații

 1. Alergii și sensibilități:

  • Persoanele cu alergii cunoscute sau sensibilități la chimicalele utilizate în piscine ar trebui să evite contactul direct cu apa tratată și să ia măsuri suplimentare de protecție.
 2. Afectarea materialelor delicate:

  • Evită utilizarea produselor chimice agresive pe suprafețe delicate, precum marmură, granit sau alte pietre naturale, deoarece acestea pot fi deteriorate.
 3. Zone cu ventilație redusă:

  • Nu utiliza produse chimice volatile în zone slab ventilate, deoarece inhalarea vaporilor poate cauza probleme respiratorii.
 4. Combinații periculoase:

  • Nu utiliza simultan produse care conțin clor și acid, deoarece aceasta poate genera gaze toxice, cum ar fi clorul gazos.
 5. Echipamente electronice:

  • Evită contactul produselor chimice cu echipamente electronice și dispozitive, deoarece acestea pot provoca daune și scurtcircuite.

Precauții specifice pentru BicarPlus

 • Manipulare: Bicarbonatul de sodiu este relativ sigur, dar poartă mănuși pentru a evita contactul prelungit care poate usca pielea.
 • Depozitare: Păstrează BicarPlus într-un loc uscat pentru a preveni aglomerarea și reducerea eficacității.
 • Dizolvare: Dizolvă complet bicarbonatul de sodiu în apă înainte de a-l adăuga în piscină pentru a evita depunerile locale.

Respectând aceste precauții și contraindicații, poți utiliza produsele de întreținere a piscinei în mod eficient și sigur, asigurându-te că apa rămâne curată și sigură pentru toți înotătorii.

 

 Link-uri utile

 

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Întrebări
ORIGINE:
TURCIA
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 25 octombrie 2011
 • REGULAMENTUL (CE) NR. 1333/2008 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 16 decembrie 2008
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI

  din 25 octombrie 2011

  privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei

  "

  Articolul 14

  Vânzarea la distanță

  (1)   

  Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

  (a) 

  informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

  (b) 

  toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

  (2)   
  În cazul produselor alimentare care nu sunt preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță, mențiunile obligatorii în temeiul articolului 44 sunt puse la dispoziție în conformitate cu alineatul (1) din prezentul articol.
  (3)   
  Alineatul (1) litera (a) nu se aplică produselor alimentare oferite spre vânzare prin intermediul automatelor sau al incintelor comerciale automatizate."

Informațiile și imaginile prezentate au caracter exclusiv de promovare și publicitate, datele astfel furnizate fiind informative, generale și pur orientative.

Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ si pot contine informatii lipsa sau greseli de redactare. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna legislatia in vigoare ce reglementeaza produsul, etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a comanda,utiliza sau a consuma un produs.

Top ingrediente va pune la dispozitie gratuit orice document pe care dumneavoastra il solicitati (buletine de analiza, certificate de calitate, etc)

În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății sau din industria alimentara. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

18586
19,90 RON /per bucata
in stoc
Pretul in puncte: 40 point
Puncte premiu: 1 point
+
Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
BRANDTop Ingrediente ORIGINETURCIA
Brandul zilei
.