Meniu Blog
De ce se inverzeste apa din piscina?
27/06/2023

De ce se inverzeste apa din piscina?

Apa din piscină poate deveni verde din mai multe motive, cele mai comune fiind creșterea algelor și dezechilibrele chimice. Iată câteva motive posibile:

  1. Creșterea algelor: Algele sunt organisme mici, verzi, care se pot dezvolta în apă, mai ales în condiții favorabile cum ar fi temperatura ridicată, lumina solară puternică și nivelul scăzut de clor. Dacă nivelurile de clor din piscină sunt scăzute sau echilibrul chimic este perturbat, algele pot începe să se dezvolte rapid, dând apelor o nuanță verde.

  2. Niveluri de clor insuficiente: Clorul este utilizat în piscine pentru a ucide bacteriile, algele și alte organisme care pot crește în apă. Dacă nivelul de clor din piscină este prea scăzut sau insuficient pentru a controla creșterea algelor, acestea pot să se înmulțească și să coloreze apa în verde.

  3. Dezechilibre chimice: Deseori, apa din piscină necesită un echilibru chimic adecvat pentru a fi clară și curată. Dacă pH-ul, alcalinitatea sau nivelurile de calciu din apă sunt în afara intervalului optim, aceasta poate favoriza creșterea algelor sau poate duce la probleme de claritate, inclusiv apă verde.

  4. Introducerea de alge sau bacterii: Uneori, algele sau bacteriile pot fi introduse în piscină prin intermediul utilizatorilor, îmbrăcămintei, obiectelor sau chiar a apei de alimentare. Aceste organisme pot începe să se înmulțească și să coloreze apa în verde.

Pentru a rezolva problema apei verzi din piscină, este important să acționezi în mai multe direcții. Măsuri pe care le poți lua includ:

  • Măsurarea și ajustarea nivelului de clor și pH-ului apei, asigurându-te că sunt în intervalul recomandat.
  • Adăugarea de algicid sau substanțe de combatere a algelor pentru a controla creșterea acestora.
  • Curățarea și spălarea filtrului de piscină pentru a îndepărta algele și alte particule.
  • Asigurarea unei circulații și filtrări adecvate a apei din piscină.
  • Spălarea și dezinfectarea regulată a suprafețelor piscinei și a echipamentelor utilizate în piscină.

În cazul în care problema persistă sau este severă, este recomandat să consulți un specialist în întreținerea piscinelor sau un profesionist în chimie piscină pentru a obține sfaturi și asistență suplimentară.

30/06/2023

Tratarea apelor cu Vitamina C pulbere (acid L-ascorbic)

Tratarea apelor cu Vitamina C pulbere (acid L-ascorbic)   Acid ascorbic: Acidul ascorbic, cunoscut și sub numele de vitamina C, este un compus organic cu proprietăți antioxidante. Acesta poate acționa ca un agent de reducere și poate ajuta la eliminarea sau reducerea depunerilor de metale. Aceste metale prezente in apa din piscina, in prezenta...

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari
Promo