Meniu Blog
Mineralele si rolurile lor în organism
01/09/2023

Mineralele si rolurile lor în organism

Mineralele sunt substanțe chimice esențiale pentru funcționarea normală a organismului uman. Acestea sunt implicate într-o serie de procese biologice și au roluri critice în menținerea sănătății generale. Mineralele trebuie obținute din alimentație sau din surse suplimentare, deoarece organismul nu le poate produce în cantități suficiente. Iată câteva dintre mineralele esențiale și rolurile lor în organism:

Macrominerale:

 1. Calciu: Este esențial pentru sănătatea oaselor și a dinților, contracția musculară, coagularea sângelui și funcționarea nervoasă. De asemenea, joacă un rol în activitatea enzimatică și semnalizarea celulară.

 2. Fosfor: Lucrând împreună cu calciul, fosforul este important pentru sănătatea oaselor și a dinților. De asemenea, este implicat în metabolismul energetic și sinteza ADN-ului.

 3. Magneziu: Este esențial pentru contracția și relaxarea mușchilor, funcția nervoasă, sănătatea oaselor și reglarea tensiunii arteriale. De asemenea, este un cofactor pentru multe enzime din organism.

 4. Potasiu: Ajută la menținerea echilibrului fluidelor și electroliților în corp, susține funcția musculară și nervoasă și reglează tensiunea arterială.

Microelemente (Trace Minerals):

 1. Fier: Este esențial pentru transportul oxigenului în sânge, formarea globulelor roșii și funcționarea normală a sistemului imunitar.

 2. Zinc: Este implicat în mai mult de 300 de reacții enzimatice din organism, susține sistemul imunitar, vindecarea rănilor, sinteza ADN-ului și dezvoltarea celulară.

 3. Cupru: Este necesar pentru formarea țesuturilor conjunctive, producția de energie și funcția sistemului nervos.

 4. Mangan: Are rol în metabolismul carbohidraților, sinteza colagenului, producția de energie și funcția enzimatică.

 5. Seleniu: Este un antioxidant important, susține funcția tiroidiană și protejează celulele de daune oxidative.

 6. Crom: Ajută la reglarea nivelurilor de glucoză din sânge și la sensibilitatea la insulină.

 7. Molibden: Este implicat în metabolismul sulfurii și poate avea un rol în detoxifierea organismului.

 8. Iod: Este esențial pentru producția de hormoni tiroidieni, care reglează metabolismul, dezvoltarea creierului și funcționarea sistemului nervos.

 9. Fluor: Susține sănătatea oaselor și dinților și poate preveni cariile dentare.

 10. Bor: Poate susține sănătatea oaselor, reglarea hormonilor și metabolismul calciului și magneziului.

Este important să vă asigurați că obțineți suficiente minerale din dietă sau din surse suplimentare pentru a susține sănătatea generală. Dacă sunteți interesat să luați suplimente de minerale, consultați un profesionist medical sau un dietetician pentru a determina nevoile voastre individuale și pentru a primi recomandări adecvate.

 

17/10/2023

Tratarea Anemiei: Cum să Crești Fierul în Mod Natural

Tratarea Anemiei: Cum să Crești Fierul în Mod Natural Anemia este o afecțiune care apare atunci când nivelul de hemoglobină din sânge este scăzut, ceea ce duce la o lipsă de oxigen în corp. Unul fierul din dintre factorii cheie în tratarea anemiei este creșterea aportului de fier în mod natural. Alimentația bogată în fier: Consumul de...

01/09/2023

Magneziu - supliment alimentar

Magneziu - supliment alimentar Magneziul este un mineral esențial pentru funcționarea normală a corpului uman. Poate fi luat sub formă de supliment alimentar pentru a asigura o aport adecvat de magneziu în cazul în care dieta nu furnizează suficient sau în cazul în care există o nevoie crescută pentru acest mineral....

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Top Ingrediente si Booking iti ofera preturi speciale
Bannerul tau aici 1
AquaClear
Meniu
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari