Meniu Blog
Creșterea algelor și dezechilibrele chimice din piscina
05/07/2023

De ce se inverzeste apa in piscina?

Apa se poate înverzi într-o piscină din cauza creșterii algelor. Aici sunt câteva motive posibile pentru apariția algelor și înverzirea apei:

 1. Niveluri ridicate de alge: Algele sunt organisme microscopice care se pot dezvolta în apă și pot crește rapid într-un mediu favorabil. Acestea se hrănesc cu substanțele nutritive din apă și lumina solară. Când există un exces de substanțe nutritive (cum ar fi azotul și fosforul) în apă, de exemplu, din cauza apei murdare sau a unui dezechilibru chimic, acest lucru poate stimula creșterea algelor, ceea ce poate duce la înverzirea apei din piscină.

 2. Niveluri ridicate de pH sau clor incorecte: Un pH incorect în apă (prea mare sau prea mic) poate favoriza dezvoltarea algelor. De asemenea, nivelurile scăzute de clor sau dezinfecție necorespunzătoare pot permite creșterea și proliferarea algelor în piscină.

 3. Insuficienta circulație și filtrare a apei: Circulația și filtrarea apei sunt importante pentru menținerea apei curate și sănătoase într-o piscină. Dacă sistemul de filtrare nu funcționează corespunzător sau nu se realizează o circulație adecvată a apei, acest lucru poate crea un mediu favorabil pentru dezvoltarea algelor.

 4. Expunerea excesivă la lumină solară: Algele necesită lumină solară pentru a se dezvolta. Dacă piscina este expusă în mod constant la lumina solară directă și nu este protejată corespunzător, acest lucru poate spori creșterea algelor.

 5. Utilizarea apei nesigure sau necorespunzătoare: Adăugarea de apă contaminată sau nesigură în piscină poate introduce alge sau alte organisme care să crească în apă și să provoace înverzirea acesteia.

Pentru a preveni înverzirea apei în piscină și pentru a menține un mediu curat și sănătos, este important să monitorizezi și să ajustezi regulat nivelurile de pH și clor, să asiguri o circulație și filtrare adecvată a apei și să iei măsuri de protecție împotriva expunerii excesive la lumină solară. De asemenea, este important să adaugi substanțe chimice de curățare și să efectuezi curățări periodice pentru a îndepărta algele și a menține piscina în stare optimă.

 

Ce este de facut?

 

Există câteva remedii pe care le poți încerca pentru a rezolva problema înverzirii apei într-o piscină. Iată câteva sugestii:

 1. Măsurarea și ajustarea nivelurilor de pH și clor: Asigură-te că nivelurile de pH și clor din apă sunt corecte. Utilizează kituri de testare pentru a măsura nivelurile și adaugă substanțele chimice corespunzătoare pentru a le ajusta în limitele recomandate. Un pH corect (între 7,2 și 7,6) și un nivel adecvat de clor vor ajuta la controlul creșterii algelor.

 2. Adăugarea de algicid: Algicidele sunt substanțe chimice concepute pentru a preveni și a controla creșterea algelor. Adaugă algicidul recomandat de producător în piscină conform instrucțiunilor pentru a preveni înverzirea apei.

 3. Curățarea și spălarea filtrului: Un filtru curat și funcțional este esențial pentru eliminarea particulelor și a algelor din apă. Verifică și curăță sau spală filtrul regulat în conformitate cu instrucțiunile producătorului. Acest lucru va asigura o filtrare eficientă și va împiedica acumularea algelor în sistemul de filtrare.

 4. Utilizarea tratamentelor de șoc: Tratamentele de șoc cu clor pot fi utilizate pentru a ridica rapid nivelurile de clor și a distruge algele și bacteriile. Dupa acest tratament soc se adauga Vitamina C pentru a diminua Clorul in exces. Urmează instrucțiunile producătorului cu privire la utilizarea și dozarea corectă a tratamentului de șoc.

 5. Spălarea și curățarea regulată a pereților și podelei piscinei: Îndepărtează algele vizibile de pe pereții și podeaua piscinei folosind o perie sau o mătură adecvată pentru piscină. Spală și curăță suprafețele piscinei cu o soluție de curățare potrivită pentru a preveni acumularea algelor.

 6. Protecția împotriva luminii solare directe: Instalează o copertină sau un acoperiș deasupra piscinei pentru a reduce expunerea la lumină solară directă. Acest lucru poate reduce creșterea algelor, deoarece acestea necesită lumină solară pentru a se dezvolta.

 7. Menținerea unei circulații adecvate a apei: Asigură-te că sistemul de circulație a apei funcționează corespunzător. O circulație adecvată va ajuta la distribuirea uniformă a produselor chimice și a tratamentelor în piscină, reducând riscul înverzirii apei.

În cazul în care problema persistă sau devine mai gravă, este recomandat să consulți un specialist în întreținerea piscinelor sau un tehnician specializat pentru a obține asistență profesională și soluții specifice pentru situația ta.

 

05/07/2023

Tratamentul Apei din Piscina, Cum si Cand Aplicam Substantele Chimice

Tratamentul Apei din Piscina Tratamentul apei din piscină este esențial pentru menținerea apei curate, sigure și sănătoase pentru utilizare. Aici sunt câțiva pași de bază în tratarea apei dintr-o piscină: Testarea regulată a calității apei: Utilizează kituri de testare pentru a măsura nivelurile de pH, clor, alcalinitate și duritatea...

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari
Promo