Meniu Blog
Cum se adaugă vitamina C în piscina mea?
10/01/2024

Cum se adaugă vitamina C în piscina mea?

Adăugarea vitaminei C în piscina dvs. este un proces simplu și eficient care poate îmbunătăți considerabil calitatea apei. Iată un ghid pas cu pas pentru a vă asigura că adăugați corect vitamina C în piscina dvs.:

Pasul 1: Determinați Nivelul de Clor

 • Înainte de a adăuga vitamina C, este important să testați nivelul de clor din apă. Puteți folosi un kit de testare a apei pentru a măsura nivelurile de clor liber și combinat din piscina dvs.

Pasul 2: Alegeți Forma Potrivită de Vitamina C

 • Vitamina C poate fi adăugată în două forme: acid ascorbic (vitamina C pură) sau ascorbat de sodiu. Ambele sunt eficiente, dar ascorbatul de sodiu este mai puțin acid și poate fi mai blând pentru echipamentele piscinei.

Pasul 3: Calculați Doza Necesară

 • În general, pentru a neutraliza 1 ppm (parte per milion) de clor dintr-o piscină de 1.000 de litri, sunt necesare aproximativ 2,5 grame de vitamina C.
 • Calculați cantitatea totală de vitamina C necesară în funcție de volumul piscinei și nivelul de clor. De exemplu, pentru o piscină de 20.000 de litri cu un nivel de clor de 30 ppm, veți avea nevoie de 600 grame de vitamina C (30 ppm x 2,5 grame x 20). Daca nu aveti posibilitatea sa masurati nivelul clorului in exces adaugati 50 g vitamina C / 1000 litri apa si cresteti doza, daca este necesar.

Pasul 4: Dizolvați Vitamina C

 • Dizolvați vitamina C într-un recipient cu apă caldă. Acest lucru va asigura o distribuție uniformă și rapidă în piscină.

Pasul 5: Adăugați Vitamina C în Piscină

 • Turnați soluția de vitamina C dizolvată în diferite zone ale piscinei pentru a asigura o distribuție uniformă. Asigurați-vă că pompele de circulație sunt în funcțiune pentru a ajuta la dispersarea soluției în întreaga piscină.

Pasul 6: Monitorizați Nivelul de Clor

 • După adăugarea vitaminei C, testați din nou nivelul de clor pentru a vă asigura că a fost neutralizat la un nivel acceptabil. Dacă nivelul de clor este încă ridicat, puteți adăuga mai multă vitamina C, urmând aceiași pași.

Pasul 7: Reglați pH-ul (Dacă Este Necesar)

 • Verificați pH-ul apei după adăugarea vitaminei C, deoarece acidul ascorbic poate reduce ușor pH-ul. Dacă pH-ul a scăzut prea mult, ajustați-l folosind un regulator de pH pentru a aduce apa la nivelul optim (de obicei între 7,2 și 7,6).

Recomandări Suplimentare

 • Testare Regulată: Este important să testați regulat apa piscinei pentru a menține un echilibru chimic adecvat.
 • Echipament de Siguranță: Utilizați mănuși și ochelari de protecție atunci când manipulați substanțele chimice, inclusiv vitamina C.
 • Depozitare Corectă: Păstrați vitamina C într-un loc uscat și răcoros, departe de lumina directă a soarelui și de umiditate, pentru a preveni degradarea.

Prin urmarea acestor pași, veți putea adăuga eficient vitamina C în piscina dvs., asigurându-vă că apa este sigură și plăcută pentru înotători.

 

 

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari
Promo