Meniu Blog
Când trebuie schimbată total apă din piscină
05/07/2023

Când trebuie schimbată total apă din piscină

 

Momentul în care trebuie să schimbi total apa din piscină poate varia în funcție de mai mulți factori, cum ar fi:

  1. Calitatea apei: Dacă apa din piscină devine permanent tulbure, murdară sau conține niveluri ridicate de substanțe chimice sau contaminanți care nu pot fi corectate prin tratamente obișnuite, este posibil să fie necesară înlocuirea completă a apei.

  2. Nivelul de TDS (Total Dissolved Solids): TDS reprezintă concentrația totală a substanțelor dizolvate în apă, cum ar fi sărurile, mineralele și substanțele chimice. În general, atunci când nivelul de TDS depășește o anumită valoare, de obicei între 1500 și 2000 ppm (parti pe milion), este recomandat să schimbi total apa din piscină.

  3. Probleme persistente de calitate a apei: Dacă ai încercat să rezolvi problemele persistente de calitate a apei, cum ar fi creșterea continuă a algelor, mirosul neplăcut sau gustul apei, chiar și după tratamente și curățiri repetate, poate fi necesară schimbarea completă a apei.

  4. Piscina sever contaminată: În cazul în care piscina a fost sever contaminată de substanțe chimice toxice, bacterii periculoase sau alte contaminanți, este indicat să schimbi total apa pentru a elimina orice risc pentru sănătate.

Recomandarea generală este să schimbi apa din piscină cel puțin o dată pe an, în special înainte de sezonul de utilizare intensă. Cu toate acestea, este important să monitorizezi calitatea apei și să iei în considerare factorii specifici ai piscinei tale. De asemenea, consultă instrucțiunile producătorului piscinei și recomandările unui specialist în întreținerea piscinelor pentru a determina momentul potrivit pentru schimbarea totală a apei.

 

MĂSURAREA CALITĂȚII APEI DIN PISCINĂ

Măsurarea calității apei din piscină este esențială pentru a asigura un mediu sigur și sănătos pentru înot. Iată câteva dintre principalele parametri pe care ar trebui să îi măsori și să îi monitorizezi în apa piscinei:

  1. pH-ul apei: pH-ul este o măsură a nivelului de aciditate sau alcalinitate al apei. Valorile optime pentru apa din piscină sunt în general între 7,2 și 7,6. Un pH corect asigură confort pentru înotători și optimizează eficacitatea clorului. Utilizează un kit de testare pentru a măsura pH-ul apei și ajustează nivelul, dacă este necesar, folosind produse chimice specifice.

  2. Nivelul de clor: Clorul este utilizat pentru dezinfectarea apei din piscină și eliminarea bacteriilor și altor organisme. Este important să măsori nivelul de clor și să te asiguri că se încadrează în intervalul recomandat, care este de obicei între 1 și 3 ppm (parti per milion). Utilizează un kit de testare pentru a măsura nivelul de clor și adaugă clor suplimentar, dacă este necesar.

  3. Alcalinitatea totală: Alcalinitatea totală este o măsură a capacitatii apei de a rezista la schimbări de pH. Valorile optime pentru alcalinitatea totală sunt de obicei între 80 și 120 ppm. Alcalinitatea influențează stabilitatea pH-ului și eficiența produselor chimice utilizate. Măsoară alcalinitatea cu un kit de testare și ajustează nivelul, dacă este necesar, utilizând produse chimice specifice.

  4. Duritatea apei: Duritatea apei se referă la conținutul de săruri minerale, cum ar fi calciul și magneziul, și poate afecta aspectul și igiena piscinei. Valorile optime pentru duritatea apei variază în funcție de recomandările producătorului și de tipul de piscină pe care o ai. Măsoară duritatea apei și ajustează nivelul, dacă este necesar, cu produse chimice adecvate.

  5. Acid cianuric (stabilizator de clor): Acidul cianuric este utilizat pentru a proteja clorul de deteriorarea cauzată de razele ultraviolete ale soarelui. Nivelul optim de acid cianuric este de obicei între 30 și 50 ppm. Măsoară nivelul de acid cianuric cu un kit de testare și adaugă suplimentar, dacă este necesar.

Este important să efectuezi teste periodice ale apei folosind kituri de testare specifice pentru fiecare parametru. Aceste kituri sunt disponibile în magazine specializate sau online și includ instrucțiuni detaliate. În funcție de rezultatele testelor, poți ajusta nivelurile de substanțe chimice și îngrijire a apei conform necesităților. De asemenea, asigură-te că urmezi instrucțiunile producătorului pentru utilizarea corectă a produselor chimice și pentru întreținerea piscinei.

 

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari
Promo