Meniu Blog
Sfaturi pentru îngrijirea și întreținerea piscinei, inclusiv a piscinei gonflabile
05/07/2023

Sfaturi pentru îngrijirea și întreținerea piscinei, inclusiv a piscinei gonflabile

 

Iată câteva sfaturi generale pentru îngrijirea și întreținerea piscinei, inclusiv a piscinelor gonflabile:

 1. Curățarea regulată a piscinei: Începe prin a curăța periodic pereții și fundul piscinei folosind o perie sau o mătură pentru piscină. Îndepărtează murdăria, frunzele și alte debrisuri care se pot acumula în apă.

 2. Filtrarea și circulația apei: Asigură-te că sistemul de filtrare funcționează corespunzător și că apa este bine circulată. Verifică și curăță filtrul regulat și asigură-te că pompa funcționează eficient. Pentru piscinele gonflabile, utilizează pompa de filtrare sau un sistem de filtrare portabil pentru a menține apa curată și în mișcare.

 3. Testarea și echilibrarea apei: Efectuează regulat teste pentru a măsura nivelurile de pH, clor și alcalinitate a apei. Ajustează nivelurile necesare utilizând produse chimice adecvate pentru a menține apa în echilibru și sigură pentru utilizare.

 4. Controlul calității apei: Verifică calitatea apei în mod regulat pentru a detecta prezența bacteriilor și a altor organisme. Utilizează tratamente de dezinfectare, cum ar fi clorul sau bromul, pentru a menține apa curată și sigură.

 5. Protecția împotriva murdăriei și a soarelui: Folosește o prelată sau un acoperiș de protecție pentru a păstra apa piscinei cât mai curată posibil. În plus, protejează piscina de expunerea directă la lumina solară prelungită, deoarece aceasta poate accelera creșterea algelor și degradarea chimicalelor.

 6. Evitarea utilizării produselor cosmetice și uleiurilor în piscină: Produsele cosmetice, cum ar fi loțiunile sau uleiurile de bronzat, pot afecta calitatea apei și pot crea un mediu propice pentru dezvoltarea algelor. Evită utilizarea acestor produse în piscină sau asigură-te că te clătești bine înainte de a intra în apă.

 7. Întreținerea corectă a piscinei gonflabile: Urmează instrucțiunile producătorului referitoare la umflarea, utilizarea și întreținerea piscinei gonflabile. Asigură-te că verifici periodic starea materialului și că repari orice mică gaură sau scurgere imediat pentru a evita deteriorarea piscinei.

 8. Golirea și depozitarea corectă în afara sezonului: Dacă piscina gonflabilă nu este utilizată în mod regulat sau în afara sezonului, asigură-te că o golești complet și o cureți înainte de a o depozita. Asigură-te că este uscată înainte de a o plia și depozita într-un loc curat și uscat.

Este important să urmezi instrucțiunile producătorului și să acorzi atenție regulată îngrijirii și întreținerii piscinei, indiferent dacă este vorba despre o piscină permanentă sau una gonflabilă. Acest lucru va asigura o experiență plăcută de înot și o durată de viață mai lungă a piscinei.

 

BOLI CE SE POT TRANSMITE PRIN APA DIN PISCINĂ

Există câteva boli care se pot transmite prin apa din piscină în anumite condiții. Iată câteva exemple:

 1. Conjunctivita acută: Este o inflamație a conjunctivei, membrana care acoperă partea interioară a pleoapelor și partea albă a ochilor. Conjunctivita acută poate fi cauzată de infecții bacteriene sau virale și se poate răspândi prin contactul cu apa contaminată.

 2. Infecții bacteriene: Unele bacterii pot supraviețui în apa piscinelor și pot cauza infecții, cum ar fi infecțiile pielii sau infecțiile tractului urinar. Exemple de bacterii care pot fi prezente în apa piscinelor sunt Pseudomonas aeruginosa și Legionella.

 3. Infecții cu virusuri: Anumite virusuri pot fi transmise prin apa piscinelor, inclusiv virusul hepatitei A, adenovirusurile și norovirusurile. Aceste virusuri pot cauza gastroenterite și simptome digestive, cum ar fi diareea și greața.

 4. Paraziți: Unele paraziți, cum ar fi Cryptosporidium și Giardia, pot supraviețui în apa piscinelor și pot cauza infecții intestinale (giardioză sau criptosporidioză) la oameni. Aceste infecții pot provoca diaree persistentă și alte simptome gastrointestinale.

Este important să menționez că riscul de transmitere a acestor boli prin apa din piscină poate fi redus în mod semnificativ prin respectarea unor măsuri de igienă adecvate și prin menținerea apei într-o stare bună de curățenie și clorinare. Iată câteva sfaturi pentru a minimiza riscul de transmitere a bolilor în piscină:

 • Înainte de a intra în piscină, fă un duș pentru a curăța corpul de bacterii și germeni.
 • Nu înota dacă ai simptome de boală, cum ar fi diareea sau infecțiile ochilor.
 • Nu înghiți apa din piscină și îndrumă și pe ceilalți să facă același lucru.
 • Asigură-te că nivelurile de clor și pH ale apei sunt corecte și monitorizează-le în mod regulat.
 • Respectă regulile de igienă și curățenie ale piscinei și asigură-te că echipamentele de filtrare și dezinfectare funcționează corespunzător.
 • Evită folosirea piscinei gonflabile în cazul în care ai răni sau leziuni deschise.
 • Respectă instrucțiunile producătorului pentru întreținerea și curățarea piscinei.

Dacă ai preocupări sau simptome de boală după utilizarea piscinei, este recomandat să consulți un medic pentru evaluare și tratament adecvat.

 

CÂT DE DES TREBUIE CURĂȚATĂ O PISCINĂ

Frecvența curățării piscinei poate varia în funcție de mai mulți factori, cum ar fi utilizarea piscinei, mediul înconjurător, condițiile meteo și tipul de piscină. În general, este recomandat să cureți piscina în mod regulat pentru a menține apa curată și sigură pentru utilizare. Iată câteva recomandări privind frecvența curățării piscinei:

 1. Curățare zilnică sau săptămânală:

  • Îndepărtează debrisurile, cum ar fi frunzele și insectele, de la suprafața apei utilizând o plasă de pescuit sau un robot de curățare automat.
  • Verifică și curăță skimmerele și coșurile de gunoi pentru a îndepărta orice debris care s-a acumulat în ele.
 2. Curățare săptămânală sau bianuală:

  • Aspiră fundul și pereții piscinei cu un robot de curățare sau cu o perie pentru piscină pentru a elimina murdăria și algele.
  • Curăță și clătește filtrele și pompa de filtrare în conformitate cu instrucțiunile producătorului.
 3. Curățare sezonieră:

  • Înainte de sezonul de utilizare intensă a piscinei, efectuează o curățare mai profundă, care poate include golirea și curățarea piscinei, spălarea pereților și a fundului piscinei cu soluții de curățare potrivite și verificarea și întreținerea echipamentelor.

Este important să urmezi instrucțiunile producătorului pentru curățarea și întreținerea piscinei tale, deoarece diferite tipuri de piscine și echipamente pot avea cerințe specifice. De asemenea, factorii specifici, cum ar fi condițiile meteo și utilizarea intensă a piscinei, pot determina necesitatea curățării mai frecvente.

În plus, monitorizează calitatea apei în mod regulat și ajustează nivelurile de pH, clor și alți parametri chimici conform nevoilor. Asigură-te că urmezi instrucțiunile producătorului cu privire la utilizarea produselor chimice și testarea apei.

În cele din urmă, este recomandat să consulți un specialist în întreținerea piscinelor sau un tehnician calificat pentru îndrumare și asistență suplimentară în curățarea și întreținerea adecvată a piscinei.

 

Care sunt semnele că trebuie să cureți piscina

Există câteva semne și indicii care ar putea indica faptul că este timpul să cureți piscina. Iată câteva dintre ele:

 1. Apa devine tulbure sau murdară: Dacă apa din piscină devine tulbure, opacă sau murdară în mod vizibil, acesta poate fi un semn că există murdărie, alge sau bacterii în apă și că este necesară o curățare.

 2. Depozite vizibile pe pereți și fundul piscinei: Dacă observi depozite, pete sau creșteri pe pereții și fundul piscinei, acestea pot fi semne ale acumulării de murdărie, alge sau calcar. Este indicat să cureți aceste depozite pentru a menține aspectul și igiena piscinei.

 3. Scăderea eficienței filtrului: Dacă observi că filtrul piscinei nu funcționează la capacitatea sa optimă sau că fluxul de apă este redus, acesta poate fi un semn că filtrul este blocat de murdărie și necesită o curățare.

 4. Prezența algelor sau a organisme vizibile: Dacă observi creșteri de alge vizibile sau alte organisme în apă, cum ar fi plante acvatice sau insecte, aceasta poate indica o creștere excesivă a acestora și necesitatea curățării.

 5. Miros neplăcut sau gust al apei: Dacă apa din piscină emite un miros neplăcut sau are un gust ciudat, acesta poate fi un semn al prezenței bacteriilor sau a altor contaminanți. În această situație, este necesară o curățare și tratare adecvată a apei.

 6. Creșterea nivelului de clor necesar: Dacă observi că trebuie să adaugi cantități mari de clor în mod frecvent pentru a menține nivelurile adecvate, aceasta poate indica faptul că există o cantitate mai mare de organisme și murdărie în apă, ceea ce necesită o curățare mai riguroasă.

Este important să fii atent la aceste semne și să acționezi în consecință, efectuând curățarea și întreținerea adecvată a piscinei pentru a menține apa curată, sigură și plăcută pentru utilizare. Dacă nu ești sigur de ceea ce trebuie făcut sau dacă ai întrebări, este recomandat să consulți un specialist în întreținerea piscinelor pentru îndrumare și asistență suplimentară.

 

05/07/2023

Când trebuie schimbată total apă din piscină

Când trebuie schimbată total apă din piscină   Momentul în care trebuie să schimbi total apa din piscină poate varia în funcție de mai mulți factori, cum ar fi: Calitatea apei: Dacă apa din piscină devine permanent tulbure, murdară sau conține niveluri ridicate de substanțe chimice sau contaminanți care nu pot fi corectate prin...

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari
Promo