Chilli Fulgi / Ardei Iute Fulgi Tocat

Chilli Fulgi / Ardei Iute Fulgi Tocat descriere

"Chilli Fulgi" sau "Ardei Iute Fulgi Tocați" sunt fulgi de ardei iute uscat și mărunțiți, un condiment popular în gastronomia multor culturi, inclusiv în bucătăria românească. Acest condiment se obține prin uscarea și măcinarea ardeilor iuți, transformându-i în fulgi mici care adaugă o aromă picantă și un pic de textură oricărui fel de mâncare.

Fulgii de ardei iute sunt versatili și ușor de folosit, făcându-i un ingredient indispensabil pentru a condimenta și a adăuga o notă de căldură supele, tocanitele, sosurile și marinadele. Sunt de asemenea o alegere excelentă pentru a presăra peste pizza, paste și chiar salate, pentru un plus de intensitate.

Fulgii de ardei iute pot varia în intensitatea ardoarei, în funcție de tipul de ardei iute folosit și de procesul de uscare și măcinare. În general, sunt mai puțin iuți decât ardeii iuți proaspeți, dar păstrează totuși o aromă picantă distinctă. De asemenea, pot fi folosiți în combinație cu alte condimente pentru a crea amestecuri personalizate, adaptate gustului personal sau rețetelor specifice.

Pe lângă utilizarea lor în gătit, fulgii de ardei iute au și beneficii pentru sănătate, cum ar fi proprietăți antiinflamatorii și antioxidante, datorită capsaicinei, compusul activ care le conferă ardoarea. Acești fulgi pot contribui și la metabolismul energiei, oferind un impuls temporar în arderile calorice.

În concluzie, "Chilli Fulgi" sau "Ardei Iute Fulgi Tocați" sunt un condiment esențial pentru cei care doresc să adauge un plus de savoare și căldură preparatelor culinare, fiind ușor de depozitat și de lungă durată, datorită procesului de uscare care le prelungește termenul de valabilitate fără a pierde din calitățile gustative sau nutriționale.

Chilli Fulgi / Ardei Iute Fulgi Tocat - Utilizare

Fulgii de ardei iute tocați, cunoscuți și sub denumirea de "Chilli Fulgi" sau "Ardei Iute Fulgi Tocați", sunt un condiment extrem de versatil și sunt folosiți pentru a adăuga căldură și profunzime gusturilor în diverse preparate culinare. Iată câteva modalități populare de utilizare a fulgilor de ardei iute:

 1. Marinade: Fulgii de ardei iute pot fi adăugați în marinadele pentru carne, pui sau pește pentru a le da un gust picant.

 2. Sosuri: Pot fi folosiți pentru a condimenta sosuri pentru paste, pizza sau sosuri de salată, oferindu-le un kick de aromă.

 3. Tocănițe și supe: Adăugați la tocanite, supe și chili pentru a intensifica savoarea și pentru a adăuga un pic de căldură.

 4. Legume: Presărați fulgi peste legume înainte de a le prăji sau coace, pentru un plus de aromă.

 5. Preparate la grill: Presărați fulgii de ardei iute pe carne sau legume înainte de a le grătar pentru a le imbunătăți gustul.

 6. Condiment de masă: Așa cum s-ar folosi sare sau piper, fulgii de ardei iute pot fi lăsați pe masă pentru ca oamenii să-și condimenteze mâncarea după gust.

 7. Pâine și produse de panificație: Pot fi amestecați în aluat pentru pâini sau focaccia pentru a da o notă picantă.

 8. Conservare: Sunt adăugați în murături sau alte preparate conservate pentru a adăuga o aromă picantă.

 9. Garnituri: Folosiți fulgii pentru a garnisi preparatele finale, cum ar fi bolurile de poke, tacos sau o simplă omletă.

 10. Mixuri de condimente: Combinați fulgii de ardei iute cu alte condimente, cum ar fi usturoiul granulat, ceapa, oregano și altele, pentru a crea amestecuri unice de condimente.

Când utilizați fulgii de ardei iute, este important să începeți cu o cantitate mică și să ajustați după gust, deoarece pot fi foarte iuți și intensifica rapid nivelul de picant al mâncărurilor. Datorită versatilității lor, fulgii de ardei iute tocați sunt un ingredient pe care mulți bucătari amatori sau profesioniști îl păstrează în bucătărie ca parte a arsenalului lor de condimente.

 

Chilli Fulgi / Ardei Iute Fulgi Tocat - Beneficii

Fulgii de ardei iute, cunoscuți și sub denumirea de "Chilli Fulgi" sau "Ardei Iute Fulgi Tocați", oferă o serie de beneficii pentru sănătate datorită conținutului lor de capsaicină și alte compuși activi. Iată câteva dintre beneficiile asociate consumului de ardei iute:

 1. Efecte Metabolice: Capsaicina din ardeiul iute poate ajuta la accelerarea metabolismului, ceea ce poate contribui la pierderea în greutate sau la menținerea unei greutăți sănătoase prin creșterea arderilor calorice.

 2. Proprietăți Antiinflamatorii: Ardeii iuți sunt recunoscuți pentru proprietățile lor antiinflamatorii, putând ajuta la reducerea inflamației și la ameliorarea durerilor asociate cu diverse condiții inflamatorii.

 3. Managementul Durerii: Capsaicina a fost folosită în tratamentele topice pentru a ameliora durerea, deoarece poate reduce senzația de durere când este aplicată pe piele.

 4. Sănătatea Cardiovasculară: Consumul de ardei iute poate contribui la sănătatea inimii prin îmbunătățirea profilului lipidic și prin reducerea riscului de tromboză.

 5. Proprietăți Antioxidante: Ardeii iuți conțin antioxidanți, care luptă împotriva stresului oxidativ și pot reduce riscul unor boli cronice, inclusiv unele forme de cancer.

 6. Beneficii Digestive: Ardeii iuți pot stimula sănătatea digestivă prin îmbunătățirea digestiei și pot ajuta la prevenirea ulcerelor prin uciderea bacteriilor dăunătoare și stimularea celulelor mucoasei stomacale.

 7. Relief al Congestiei Nazale: Capsaicina are capacitatea de a reduce congestia nazală prin dilatarea vaselor de sânge și stimularea secrețiilor care ajută la curățarea mucusului din nas.

 8. Longevitate: Unii cercetători sugerează că un consum regulat de ardei iute poate fi asociat cu o durată mai lungă a vieții, datorită efectelor lor benefice asupra sănătății și metabolismului.

Este important de notat că, deși ardeii iuți pot oferi aceste beneficii pentru sănătate, ar trebui consumați cu moderație. Persoanele care au probleme gastrointestinale sau care sunt sensibile la alimente picante ar trebui să îi consume cu precauție. De asemenea, consumul excesiv de ardei iute poate fi iritant pentru stomac sau poate provoca disconfort. Consultați-vă întotdeauna cu un furnizor de asistență medicală înainte de a face modificări semnificative în dieta dvs., mai ales dacă aveți probleme de sănătate existente.

 
 
 

Recenzii ale clienților

5 out of 5
4 stars
0
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0

Recomandare pentru cumpărare

100%

Bazat pe 1 recomandare
1
Ati incercat acest produs?
Împărtășiți-l cu alții pentru a-i ajuta să facă alegerea corectă
Scrie un comentariu
Comentarii pozitive
Valentina
03/06/2023
Achizitie Verificata
Foarte multumita
Comentarii
Chilli fulgii din punga de 0,5 kg sunt absolut senzaționali! Această cantitate este perfectă pentru bucataria mea de restaurant. Aroma și gustul său intens sunt exact ceea ce căutam într-un ardei iute. Textura crocantă a fulgilor adaugă o notă minunată preparatelor mele, de la pizza la curry și multe altele. Recomand cu căldură acest produs!
Sortati dupa:
Cu Fotografie
Valentina
Valentina
Achizitie Verificata
03/06/2023
Foarte multumita
Comentarii
Chilli fulgii din punga de 0,5 kg sunt absolut senzaționali! Această cantitate este perfectă pentru bucataria mea de restaurant. Aroma și gustul său intens sunt exact ceea ce căutam într-un ardei iute. Textura crocantă a fulgilor adaugă o notă minunată preparatelor mele, de la pizza la curry și multe altele. Recomand cu căldură acest produs!
A fost utilă această recenzie?
22 25
Alin
Alin
Achizitie Verificata
02/03/2022
Produs de calitate
Comentarii
Chilli fulgii din punga de 0,5 kg sunt o alegere excelentă pentru cei care caută să aducă o notă picantă în preparatele lor. Cantitatea oferită în această pungă este suficientă pentru utilizare îndelungată, iar gustul și aroma lor sunt autentice și bogate. Fulgii sunt de dimensiuni potrivite și se topește perfect în mâncărurile mele preferate. Pentru iubitorii de mâncare picantă este un produs excelent.
A fost utilă această recenzie?
9 12
Scrie un comentariu
Întrebări
GTIN:
EAN 0745114359056
ORIGINE:
CHINA
Ambalare:
100 g
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 25 octombrie 2011
 • REGULAMENTUL (CE) NR. 1333/2008 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 16 decembrie 2008
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI

  din 25 octombrie 2011

  privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei

  "

  Articolul 14

  Vânzarea la distanță

  (1)   

  Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

  (a) 

  informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

  (b) 

  toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

  (2)   
  În cazul produselor alimentare care nu sunt preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță, mențiunile obligatorii în temeiul articolului 44 sunt puse la dispoziție în conformitate cu alineatul (1) din prezentul articol.
  (3)   
  Alineatul (1) litera (a) nu se aplică produselor alimentare oferite spre vânzare prin intermediul automatelor sau al incintelor comerciale automatizate."

Informațiile și imaginile prezentate au caracter exclusiv de promovare și publicitate, datele astfel furnizate fiind informative, generale și pur orientative.

Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ si pot contine informatii lipsa sau greseli de redactare. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna legislatia in vigoare ce reglementeaza produsul, etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a comanda,utiliza sau a consuma un produs.

Top ingrediente va pune la dispozitie gratuit orice document pe care dumneavoastra il solicitati (buletine de analiza, certificate de calitate, etc)

În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății sau din industria alimentara. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

10280
7,90 RON / Punga
in stoc
Pretul in puncte: 16 points

Cantitatea minima pentru "Chilli Fulgi / Ardei Iute Fulgi Tocat" este 1.

2 recenzii Scrie un comentariu
Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
Chilli Fulgi, produs 100% natural
BRANDTop Ingrediente GTINEAN 0745114359056 ORIGINECHINA Ambalare100 g
 • Vizualizați toate variantele ca listă
Brandul zilei
.
Variante
  Ambalare Disponibilitate Pret  
500 g
in stoc
15,90 RON / Punga
100 g
in stoc
7,90 RON / Punga
250 g
9,90 RON / Punga
Momentan Indisponibil
1 kg
in stoc
28,90 RON / Punga
5 kg
in stoc
139,00 RON / Punga