Bame Burcu Conservate 550g

Bamele descriere, beneficii si retete

Bamele, cunoscute și sub numele de okra, sunt legume populare în bucătăria din multe părți ale lumii, inclusiv în Africa, Orientul Mijlociu, Grecia, Turcia, India, Caraibe și Sudul Statelor Unite. Sunt apreciate pentru textura lor unică și pentru beneficiile lor nutriționale.

Descriere

Bamele sunt fructele unei plante anuale, care se caracterizează printr-o formă alungită, verzuie, cu o textură ușor păroasă la exterior și semințe mici, comestibile, în interior. Pot fi consumate crude, gătite sau murate, iar gustul lor este ușor dulceag, cu note de iarbă și o textură distinctă datorită mucozităților pe care le conțin. Această "slime" poate fi diminuată prin gătit rapid sau prăjire, sau poate fi utilizată pentru a îngroșa supele și tocănițele.

Beneficii

 1. Bogate în nutrienți: Bamele sunt o sursă excelentă de vitamine K, C, A, și B, precum și de minerale cum ar fi fier, calciu, magneziu și fibre.
 2. Promovează sănătatea inimii: Datorită conținutului său ridicat de fibre și antioxidanți, consumul de bame poate ajuta la reducerea colesterolului rău și la promovarea sănătății cardiovasculare.
 3. Controlul glicemiei: Fibrele solubile din bame ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, făcându-le ideale pentru persoanele cu diabet sau în prevenirea acestuia.
 4. Digestie îmbunătățită: Fibrele din bame ajută la promovarea sănătății digestive, prevenind constipația și menținând un sistem digestiv sănătos.
 5. Proprietăți antioxidante: Bamele conțin antioxidanți puternici precum vitamina C și beta-carotenul, care pot contribui la reducerea riscului de boli cronice.

Rețete

 1. Bame prăjite: Tăiați bamele în bucăți mici, tăvăliți-le într-un amestec de făină de porumb și condimente, apoi prăjiți-le până devin crocante. Serviți-le ca aperitiv sau garnitură.
 2. Gumbo cu bame: Un fel de mâncare tradițional din Louisiana, care combină bame cu carne de pui, cârnați, și uneori fructe de mare, împreună cu o bază de supă grosă și orez.
 3. Bame cu roșii: Gatiti bamele cu roșii proaspete, ceapă, usturoi și condimente pentru un fel de mâncare simplu și sănătos.
 4. Murături de bame: Bamele murate sunt o gustare delicioasă și crocantă, preparate prin murarea bamelor crude într-o soluție de oțet, apă, sare și condimente.
 5. Salată de bame: Tăiați bamele fierte în bucăți mici și amestecați-le cu legume proaspete, precum roșii, castraveți și ceapă, adăugând dressing de lămâie sau oțet pentru o salată răcoritoare și nutritivă.

Bamele sunt incredibil de versatile și pot fi adaptate într-o varietate de rețete pentru a se potrivi gustului oricui, aducând în același timp beneficii semnificative sănătății.

Ingrediente:

Bame, apa, sare, zeama de lamaie

Valori Nutritionale/100g

Valori energetice 33kcal

Grasimi 0,15g

Glucide 2,7g

Zahar 3,2g

Proteine 3,5g

sare 1,7g

 

 

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Întrebări
GTIN:
EAN 8691573012105
ORIGINE:
TURCIA
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 25 octombrie 2011
 • REGULAMENTUL (CE) NR. 1333/2008 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 16 decembrie 2008
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI

  din 25 octombrie 2011

  privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei

  "

  Articolul 14

  Vânzarea la distanță

  (1)   

  Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

  (a) 

  informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

  (b) 

  toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

  (2)   
  În cazul produselor alimentare care nu sunt preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță, mențiunile obligatorii în temeiul articolului 44 sunt puse la dispoziție în conformitate cu alineatul (1) din prezentul articol.
  (3)   
  Alineatul (1) litera (a) nu se aplică produselor alimentare oferite spre vânzare prin intermediul automatelor sau al incintelor comerciale automatizate."

Informațiile și imaginile prezentate au caracter exclusiv de promovare și publicitate, datele astfel furnizate fiind informative, generale și pur orientative.

Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ si pot contine informatii lipsa sau greseli de redactare. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna legislatia in vigoare ce reglementeaza produsul, etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a comanda,utiliza sau a consuma un produs.

Top ingrediente va pune la dispozitie gratuit orice document pe care dumneavoastra il solicitati (buletine de analiza, certificate de calitate, etc)

În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății sau din industria alimentara. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

18390
11,90 RON /per bucata
Momentan Indisponibil
Pretul in puncte: 24 point
Puncte premiu: 1 point
Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
BRANDBurcu GTINEAN 8691573012105 ORIGINETURCIA
Brandul zilei
.