Sare de Lamaie - Acid Citric (Punga 1,0 kg)
Acidul citric se găsește în mod natural în mai multe fructe și fructe de pădure și este adăugat în mod obișnuit la multe alimente și băuturi cu rol conservant sau pentru aromă. Are un gust acru și este cunoscută și sub denumirea de sare de lămâie. Mulți dintre clienții noștri folosesc acidul nostru citric pentru a curăța mașinile de spălat vase și al vase sau pentru a face bombe de baie (distractiv!).
Ce Este Acidul Citric?
Acidul își trage numele de la familia citricelor, care includ lămâi, lime, portocale, mandarine și grapefruit. Citricele, în special cele mai acre, cum ar fi lămâile și limele, își datorează gustul ascuțit acidului citric.
Cum Să Utilizați Acidul Citric În Alimente
Clienții noștri au folosit acidul citric ca ingredient în aproape orice: brânzeturi, înghețată, băuturi alcoolice, pâine și multe altele. Datorită aromei sale caracteristice de tartă, acidul citric este adesea adăugat la băuturi răcoritoare și bomboanele acidulate - învelișul alb, pudrat de pe bomboanele acre este adesea acid citric).
-
Utilizați acid citric în locul sucului de lămâie: deși aroma sa este puțin mai puțin complexă decât aroma unei lămâi, acidul citric poate fi înlocuit literalmente oriunde se folosește sucul de lămâie. O utilizare ușoară a acidului citric este să-l folosești în locul sucului de lămâie în limonada de casă! Se dizolvă o linguriță de acid citric și zahăr și se potrivește după gust într-un pahar cu apă.
-
Evitați rumenirea (inegrirea) fructelor proaspete cu acid citric: utilizați o solutie de acid citric pe fructele proaspet tăiate și când faceți conserve de casă în loc de suc de lămâie. Acidul are același efect ca și lămâile în prevenirea oxidarii fructelor proaspete și reglează nivelul pH-ului din conserve pentru a preveni creșterea bacteriilor. Puteți adăuga chiar și acid citric la marinate, gemuri de casă și multe altele!
-
Folosiți acid citric în loc de sare: dacă urmăriți aportul de sodiu, acidul citric poate fi folosit ca înlocuitor pentru sare în pâinea acidă, cum ar fi aluatul și secară. Înlocuiți sare cu o cantitate egală de acid citric cu aceeași aromă și fără sodiu.
-
Utilizați acidul citric ca ajutor în alimentele de casă: atunci când faceți înghețată sau brânză de casă, acidul citric vă ajută să obțineți rezultate de succes. Acționează ca un emulgator în înghețata de casă, ținând la distanță globulele de grăsime. Adăugat în brânză, acidul citric ajută laptele să se coaguleze și să se solidifice.
Utilizări Non-Alimentare Pentru Acidul Citric
Există, de asemenea, utilizări nealimentare ale acidului citric. Mulți dintre clienții noștri folosesc acidul nostru citric pentru a curăța mașinile de spălat vase și vase sau pentru a face bombe de baie (distractiv!).
-
O utilizare cu adevărat amuzantă a acidului citric este bombele de baie . Când puneți o bombă de baie în apă, aceasta va erupe și se va epuiza, ceea ce face o baie plăcută. Mulți oameni combină acidul citric și bicarbonatul de sodiu pentru a face bombe de baie de casă, adăugând uleiuri și parfumuri pentru o aromă plăcută.
-
Proprietățile ușor acide ale acidului citric îl fac un agent de curățare excelent. Atunci când este adăugat la detergenții de spălat vase, acidul citric poate înmuia apa și poate îndepărta depunerile de calcar de pe vase, mașini de spălat vase, cafetiere, ceainice și țevi (acest lucru este cunoscut sub numele de detartraj).
-
Unii oameni folosesc acid citric în șampoane, îngrijirea pielii și fotografie. Este folosit în șampoane pentru a scădea nivelul pH-ului, astfel încât părul să devină mai neted și mai strălucitor. În îngrijirea pielii, poate îmbunătăți sănătatea celulelor pielii prin stimularea producției de colagen și acționând ca un antioxidant.
Link-uri utile
- Acidul citric - corector de aciditate
- Acidul citric un produs versatil
- Citratul de sodiu - corector de aciditate
- Rolul corectorilor de aciditate in alimente
- Rolul de corector de aciditate al al acidului ascorbic
Recenzii ale clienților
Recomandare pentru cumpărare
100%
folosesc mereu in casa curata bine calcarul

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE
(27) |
Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului. |
Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.
Articolul 14
Vânzarea la distanță
(1) Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:
(a) |
informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor; |
(b) |
toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării. |