Meniu Blog
Maltodextrina - Aplicatii in Patiserie
25/04/2024

Maltodextrina - Aplicatii in Patiserie

Maltodextrina este utilizată în patiserie pentru mai multe scopuri, care ajută la îmbunătățirea calității și a durabilității produselor de patiserie. Iată câteva dintre aplicațiile specifice în patiserie:

 1. Îmbunătățirea Texturii: Maltodextrina este adăugată la aluaturi pentru a conferi o textură mai bună produselor finite. Poate ajuta la menținerea umidității, ceea ce duce la un produs final mai moale și mai plăcut la gust.

 2. Controlul Activității Apei: Prin reducerea activității apei, maltodextrina poate preveni migrația umidității către zaharurile cu moleculă mare, contribuind astfel la stabilitatea și durabilitatea produselor de patiserie, precum și la prevenirea dezvoltării microorganismelor.

 3. Agent de Volumizare: Adăugată în amestecurile pentru prăjituri și alte deserturi, maltodextrina poate ajuta la creșterea volumului, ceea ce este deosebit de util în produsele dietetice sau în cele cu conținut scăzut de grăsime.

 4. Îmbunătățirea Senzației în Gură (Mouthfeel): Pentru produsele care au o textură uscată sau ceroasă, adăugarea maltodextrinei poate îmbunătăți senzația în gură, făcând produsul final mai plăcut din punct de vedere senzorial.

 5. Prevenirea Cristalizării Zaharurilor: În glazuri și umpluturi, maltodextrina poate fi folosită pentru a preveni cristalizarea zahărului, menținând o consistență netedă și uniformă pe termen lung.

 6. Substituient pentru Grăsimi: Maltodextrina poate înlocui parțial grăsimile din rețete, reducând conținutul caloric al produselor de patiserie, fără a compromite textura sau gustul.

 7. Stabilizator pentru Arome: Adăugată în creme și umpluturi, poate ajuta la stabilizarea aromelor și la prevenirea separării ingredientelor.

 8. Agent de Uscare în Fructe Uscate: Maltodextrina poate fi folosită pentru a îmbunătăți uscarea fructelor care sunt adăugate în produsele de patiserie, împiedicându-le să devină lipicioase sau să se deterioreze.

Prin aceste diverse aplicații, maltodextrina adaugă valoare produselor de patiserie, îmbunătățind calitățile de procesare și caracteristicile senzoriale ale produselor finite.

 

Maltodextrina - mod de utilizare si doze de utilizare

Maltodextrina este folosită ca aditiv alimentar și are diverse moduri de utilizare în funcție de aplicația dorită. Iată câteva instrucțiuni generale despre cum să o folosești și dozele de utilizare:

Mod de Utilizare:

 1. Dizolvare: Maltodextrina este un praf fin care se dizolvă rapid în apă sau alte lichide. Este recomandat să o adăugați încet și să amestecați bine pentru a asigura că se dizolvă complet, fără a forma cocoloașe.

 2. Mixare cu Ingrediente Uscate: Când este folosită în aluaturi sau amestecuri uscate, maltodextrina poate fi combinată mai întâi cu celelalte ingrediente uscate înainte de a adăuga lichidele. Acest lucru asigură o distribuție uniformă în întregul amestec.

 3. Controlul Texturii: Maltodextrina poate fi adăugată în diferite etape ale procesului de fabricație, în funcție de textura dorită a produsului final. De exemplu, adăugarea la început poate oferi o textură mai densă, în timp ce adăugarea spre sfârșitul amestecului poate menține o textură mai aerată.

Doze de Utilizare:

Dozele de utilizare pentru maltodextrină variază considerabil în funcție de produsul final dorit și de caracteristicile specifice necesare, cum ar fi textura, dulceața și consistența. Nu există o "doză unică", deoarece depinde de rețeta specifică și de efectul dorit. Totuși, iată câteva puncte de referință generale:

 1. Produse de Patiserie: Poate varia de la 1% la 10% din greutatea totală a făinii folosite, în funcție de nivelul de umiditate și textura dorită.

 2. Băuturi: În băuturi sportive sau alte lichide, poate varia de la 2% la 15% din volum, în funcție de nivelul de energie necesar și de consistența dorită.

 3. Înghețată și Produse Lactate: Când este folosită ca stabilizator, poate fi folosită în proporții de 0.5% până la 2% pentru a preveni formarea cristalelor de gheață.

 4. Sosuri și Glazuri: Se poate folosi de la 1% la 3% pentru a îmbunătăți vâscozitatea și a preveni separarea.

Este important să reții că aceste doze sunt orientative și pot varia în funcție de preferințele personale, de cerințele dietei, de specificațiile producătorului și de reglementările din industria alimentară. Întotdeauna, înainte de a folosi maltodextrina într-un produs comercial, este esențial să consulți reglementările locale și naționale pentru a te asigura că rămâi în limitele permise pentru aditivii alimentari. Pentru uz casnic sau într-un atelier de patiserie mic, este bine să începi cu cantități mici și să ajustezi în funcție de rezultatele dorite.

 

25/04/2024

Maltodextrina agent de aromatizare, de corp și uscare

Maltodextrina agent de aromatizare, de textura și uscare Maltodextrina este un ingredient multifuncțional în industria alimentară, iar utilizarea sa în domeniul aromatizării și în produsele cu textură și uscare specifică se datorează proprietăților sale unice: Agent de Aromatizare : Maltodextrina poate absorbi și încapsula arome,...

25/04/2024

Maltodextrina - agent de glazurare si plastifiere

Maltodextrina - agent de glazurare si plastifiere Maltodextrina este perfecta pentru glazurarea bomboanelor și pentru bomboanele moi, pentru glazurarea și lacuirea nucilor, în pastilele pentru gât și pentru legare, plastifiere și în cristalizarea bomboanelor, îmbunătățește caracteristicile higroscopice....

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Produse Recomandate
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari
Promo