Meniu Blog
Cum funcționează clorul în tratarea apei și de ce este important pentru sănătatea noastră
15/05/2023

Cum funcționează clorul în tratarea apei și de ce este important pentru sănătatea noastră

Clorul este unul dintre cele mai utilizate produse chimice pentru tratarea apei de consum și pentru a o face sigură pentru consumul uman. Acesta funcționează prin distrugerea microorganismelor care pot fi prezente în apa potabilă, cum ar fi bacteriile și virușii.


Atunci când clorul este adăugat în apa de băut, acesta se combină cu apa pentru a forma hipoclorit de sodiu și acid hipocloros, care pot distruge bacteriile și virușii. Aceste substanțe active dezinfectante pot ucide microorganismele prin distrugerea membranei celulare sau prin distrugerea materialului genetic din interiorul acestora.


De asemenea, clorul poate ajuta la prevenirea răspândirii bolilor transmise prin apă. Printre aceste boli se numără, de exemplu, cholera, tifosul sau gastroenterita. Clorul este, de asemenea, util pentru a preveni creșterea algelor și a altor organisme care pot duce la gust și miros neplăcut al apei.


Este important să menționăm că utilizarea clorului în tratarea apei trebuie făcută cu mare atenție, deoarece o supradoză poate fi toxică pentru organismul uman. Astfel, nivelurile de clor utilizate în tratarea apei trebuie să fie controlate cu mare atenție pentru a se asigura că apa este sigură pentru consum.

Iată câteva exemple de utilizări ale clorului în diferite domenii:


1. Tratarea apei potabile: clorul este utilizat pe scară largă pentru tratarea apei potabile, pentru a distruge bacteriile, virușii și alte organisme periculoase. Acesta poate fi adăugat la apa brută înainte de procesul de tratare sau la rețeaua de distribuție a apei.

2. Tratarea apei din piscine: clorul este, de asemenea, utilizat pentru tratarea apei din piscine, pentru a menține apa curată și sigură pentru înotători. Acesta poate fi adăugat direct în apa din piscină sau poate fi utilizat sub formă de pastile sau granule.

3. Dezinfectarea suprafețelor: clorul poate fi utilizat pentru dezinfectarea suprafețelor și obiectelor din gospodărie, cum ar fi toaletele, chiuvetele sau obiectele de uz casnic. Acesta poate fi utilizat sub formă de soluție diluată pentru curățarea suprafețelor sau pentru spălarea rufelor.

4. Igienizarea alimentelor: clorul poate fi utilizat pentru igienizarea alimentelor, cum ar fi fructele și legumele, pentru a reduce riscul de îmbolnăvire cauzată de bacterii și alte organisme. Acesta poate fi utilizat sub formă de soluție diluată pentru a clăti alimentele înainte de a fi consumate.

5. Fabricarea de produse chimice: clorul este un ingredient important în fabricarea unor produse chimice, cum ar fi PVC-ul, clorura de vinil sau detergenții. De asemenea, este utilizat în procesul de fabricare a unor substanțe chimice importante, cum ar fi clorura de hidrogen și clorulatul de sodiu.

Este important să se utilizeze clorul cu precauție, deoarece poate fi toxic în concentrații mari și poate avea efecte negative asupra sănătății umane și a mediului.

(AM)

 

 

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Produse Recomandate
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari
Promo