Scortisoara Macinata - Pudra Fina

SCORTISOARA CASIA PUDRA - DESCRIERE

Condimentul Scortisoara Casia, cunoscut și sub numele de "canela" în spaniolă, este o variantă distinctivă a scorțișoarei, originară din China și Indonezia. Acest condiment este obținut din coaja arborelui de scorțișoară, care este uscată și rulată în bastoane sau măcinată în pulbere fină.

Principala diferență între scortisoara casia și alte tipuri de scorțișoară constă în aroma și în gustul său mai dulce și mai intens. Acest lucru se datorează nivelului mai ridicat de coumarină, un compus organic care conferă scorțișoarei aroma sa distinctivă. În timp ce scortisoara veritabilă (Cinnamomum verum sau Ceylon) este mai puțin concentrată în coumarină, scortisoara casia poate conține concentrații mai mari, ceea ce îi conferă un gust mai puternic.

Scortisoara Casia este adesea utilizată în bucătăria asiatică pentru a condimenta preparate dulci și sărate. Se adaugă în prăjituri, plăcinte, deserturi, dar și în sosuri pentru carne sau preparate de legume. De asemenea, este folosită și în băuturi calde, cum ar fi ceaiurile sau cafeaua, pentru a adăuga un plus de aromă și savoare.

Este important să menționăm că persoanele care consumă scorțișoară în cantități mari ar trebui să fie conștiente de nivelul de coumarină, care în exces poate avea efecte adverse asupra sănătății. De aceea, în utilizarea regulată a scortisoarei casia, se recomandă moderarea cantității consumate.

 

CONDIMENTUL SCORTISOARA CASIA - UTILIZARE SI APLICATII

Scortisoara Casia este un condiment versatil și aromat, care poate fi utilizat în diverse moduri în bucătărie pentru a îmbogăți gustul preparatelor. Iată câteva modalități populare de utilizare și aplicații pentru acest condiment:

 1. În deserturi: Scortisoara Casia este adesea folosită pentru a aromatiza prăjituri, plăcinte, clătite, biscuiți și alte deserturi. Se poate adăuga direct în aluat sau se poate presăra deasupra pentru un plus de aromă și savoare.

 2. În băuturi calde: Este delicioasă în băuturi calde precum ceaiul, cafeaua, cidrul de mere sau ciocolata caldă. O linguriță de scorțișoară casia poate transforma complet aroma unei băuturi și poate oferi un gust reconfortant.

 3. În preparate cu mere: Scorțișoara și merele fac o combinație clasică și delicioasă. Puteți adăuga scorțișoară casia în compoturi, gemuri, sosuri pentru mere sau chiar în umplutura unui plăcintă cu mere pentru a amplifica aroma și savoarea.

 4. În preparate de carne: Scortisoara Casia poate fi folosită pentru a condimenta preparatele de carne, în special cele cu specific oriental sau marocan. Se poate adăuga în marinade pentru carne de pui sau porc, în chiftele, în curry-uri sau în alte preparate de carne pentru a oferi o notă caldă și exotică.

 5. În preparate de legume: Aromatul dulce al scorțișoarei casia se potrivește perfect și cu legumele. Se poate adăuga în piureuri de cartofi dulci, în morcovi copți, în tocănițe de legume sau în orezul pilaf pentru a adăuga un plus de aromă și gust.

 6. În produse de patiserie: De la cornuri și croasante până la prăjituri și rulouri, scorțișoara casia poate fi un ingredient minunat pentru a aduce o notă caldă și plină de savoare în produsele de patiserie.

În general, scorțișoara casia poate fi utilizată în multe feluri în bucătărie, iar creativitatea este singura limită în ceea ce privește modul în care poate fi integrată în diverse preparate culinare. Este important să vă amintiți că gusturile pot varia, așa că puteți ajusta cantitatea de scorțișoară casia în funcție de preferințele personale și de intensitatea aromei pe care doriți să o obțineți în preparatele dumneavoastră.

 

SCORTISOARA CASIA - BENEFICII SI CONTRAINDICATII

Scortisoara Casia este apreciată nu numai pentru aroma sa distinctivă, ci și pentru unele beneficii pentru sănătate, dar și pentru potențialele contraindicații. Iată o privire mai detaliată asupra acestora:

BENEFICII:

 1. Proprietăți antioxidante: Scortisoara casia conține compuși antioxidanți care pot ajuta la combaterea stresului oxidativ din organism și la protejarea celulelor împotriva deteriorării provocate de radicalii liberi.

 2. Controlul nivelului de zahăr din sânge: Unele studii sugerează că consumul moderat de scorțișoară poate ajuta la îmbunătățirea sensibilității la insulină și la reducerea nivelului de zahăr din sânge, ceea ce poate fi benefic pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 2.

 3. Proprietăți antiinflamatorii: Scorțișoara casia poate avea efecte antiinflamatorii în organism, contribuind la reducerea inflamației și la ameliorarea unor simptome asociate cu afecțiuni inflamatorii.

 4. Sprijin pentru sănătatea inimii: Consumul regulat de scorțișoară casia poate contribui la menținerea sănătății inimii prin reducerea nivelului de colesterol și a tensiunii arteriale.

 5. Efect antimicrobian: Unele cercetări sugerează că scorțișoara poate avea proprietăți antimicrobiene și antifungice, putând ajuta la combaterea anumitor infecții bacteriene și fungice.

CONTRAINDICAȚII:

 1. Prezența coumarinei: Scorțișoara casia conține cantități mai mari de coumarină în comparație cu alte tipuri de scorțișoară, iar consumul excesiv de coumarină poate fi toxic pentru ficat. Persoanele cu afecțiuni hepatice sau care iau medicamente care afectează funcția hepatică ar trebui să limiteze consumul de scorțișoară casia.

 2. Interacțiuni medicamentoase: Scorțișoara casia poate interacționa cu anumite medicamente, cum ar fi cele pentru subțierea sângelui sau pentru controlul zahărului din sânge. Este recomandabil să consultați un medic înainte de a utiliza scorțișoara casia în mod regulat, în special dacă luați medicamente sau aveți afecțiuni medicale preexistente.

 3. Sensibilitate la condimente: Unele persoane pot fi sensibile la condimente precum scorțișoara casia, manifestând reacții alergice sau iritații digestive. În aceste cazuri, este recomandabil să se evite consumul sau să se limiteze cantitatea consumată.

 4. Sarcină și alăptare: Femeile însărcinate sau care alăptează ar trebui să fie precaute în ceea ce privește consumul de scorțișoară casia, deoarece nu există suficiente date despre siguranța acesteia în aceste perioade.

În concluzie, scorțișoara casia poate fi benefică pentru sănătate în cantități moderate și în cadrul unei diete echilibrate, dar este important să fiți conștienți de potențialele contraindicații și să consultați un specialist înainte de a o utiliza în mod regulat, în special dacă aveți condiții medicale preexistente sau luați medicamente.

 

SCORTISOARA CASIA (RULOU) - VALORI NUTRITIONALE SI CONDITII DE PASTRARE

Valorile nutriționale și condițiile de păstrare pentru scortisoara casia sub formă de pudra pot varia în funcție de producător și de modul în care este procesată și ambalată. Totuși, în general, iată ce puteți lua în considerare:

VALORI NUTRIȚIONALE (PER 100 DE GRAME APROXIMATIV):

 • Calorii: Aproximativ 261 kcal
 • Proteine: Aproximativ 3,99 g
 • Grăsimi: Aproximativ 1,24 g
 • Carbohidrați: Aproximativ 80,59 g
 • Fibre alimentare: Aproximativ 53,1 g
 • Zahăruri: Aproximativ 2,17 g

CONDIȚII DE PĂSTRARE:

 1. Loc răcoros și întunecat: Scortisoara casia ar trebui să fie păstrată într-un loc răcoros, întunecat și uscat pentru a preveni degradarea calității și pierderea aromei.

 2. Recipient ermetic: Este recomandabil să păstrați scortisoara casia într-un recipient ermetic sau într-o pungă etanșă pentru a preveni absorbția umidității și contaminarea cu alte mirosuri din mediul înconjurător.

 3. Evitați expunerea la lumină și căldură: Lumina și căldura excesivă pot deteriora aroma și proprietățile scortisoarei casia. Prin urmare, evitați expunerea la lumina directă a soarelui și la surse de căldură intensă.

 4. Termen de valabilitate: Verificați termenul de valabilitate indicat de producător pe ambalajul scortisoarei casia. Deși condimentele uscate în general au o durată lungă de conservare, este recomandabil să le consumați înainte de data de expirare pentru a vă asigura că păstrează prospetimea și aroma.

 5. Păstrare separată de alte condimente: Pentru a preveni transferul de arome și gusturi între diferite condimente, este recomandabil să păstrați scortisoara casia separat de alte condimente în dulapul de bucătărie.

Păstrând aceste sfaturi în minte, veți putea să vă bucurați de aroma și savoarea scortisoarei casia pentru mai mult timp și să vă asigurați că păstrează proprietățile nutritive cât mai mult posibil.

 

Recenzii ale clienților

5 out of 5
4 stars
0
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0

Recomandare pentru cumpărare

100%

Bazat pe 1 recomandare
1
Ati incercat acest produs?
Împărtășiți-l cu alții pentru a-i ajuta să facă alegerea corectă
Scrie un comentariu
Comentarii pozitive
Stefan
09/03/2024
Achizitie Verificata
Produs de calitate
Comentarii
Scortisoara macinata de la Top Ingrediente este esentiala in bucatarie! Calitate excelenta si aroma bogata. Pachetul de 1 kg este perfect pentru uzul frecvent. Livrare rapida si ambalaj rezistent. Recomand cu incredere!
Sortati dupa:
Cu Fotografie
Stefan
Stefan
Achizitie Verificata
09/03/2024
Produs de calitate
Comentarii
Scortisoara macinata de la Top Ingrediente este esentiala in bucatarie! Calitate excelenta si aroma bogata. Pachetul de 1 kg este perfect pentru uzul frecvent. Livrare rapida si ambalaj rezistent. Recomand cu incredere!
A fost utilă această recenzie?
21 18
Oana
Oana
Achizitie Verificata
18/03/2022
Un produs bun
Comentarii
Scortisoara macinata de la Top Ingrediente este pur si simplu delicioasa! Pulberea fina adauga o aroma minunata deserturilor si bauturilor. Cantitatea mare de 1 kg asigura rezerva pentru mult timp. Livrare rapida si ambalaj solid. O achizitie de nelipsit pentru orice bucatarie!
A fost utilă această recenzie?
10 10
Scrie un comentariu
Întrebări
GTIN:
EAN 0745760600458
ORIGINE:
INDONEZIA
Ambalare:
100 g
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 25 octombrie 2011
 • REGULAMENTUL (CE) NR. 1333/2008 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 16 decembrie 2008
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI

  din 25 octombrie 2011

  privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei

  "

  Articolul 14

  Vânzarea la distanță

  (1)   

  Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

  (a) 

  informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

  (b) 

  toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

  (2)   
  În cazul produselor alimentare care nu sunt preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță, mențiunile obligatorii în temeiul articolului 44 sunt puse la dispoziție în conformitate cu alineatul (1) din prezentul articol.
  (3)   
  Alineatul (1) litera (a) nu se aplică produselor alimentare oferite spre vânzare prin intermediul automatelor sau al incintelor comerciale automatizate."

Informațiile și imaginile prezentate au caracter exclusiv de promovare și publicitate, datele astfel furnizate fiind informative, generale și pur orientative.

Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ si pot contine informatii lipsa sau greseli de redactare. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna legislatia in vigoare ce reglementeaza produsul, etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a comanda,utiliza sau a consuma un produs.

Top ingrediente va pune la dispozitie gratuit orice document pe care dumneavoastra il solicitati (buletine de analiza, certificate de calitate, etc)

În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății sau din industria alimentara. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

11045
9,90 RON / Punga
in stoc
Pretul in puncte: 20 point

Cantitatea minima pentru "Scortisoara Macinata - Pudra Fina" este 1.

2 recenzii Scrie un comentariu
Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
Scortisoara Pudra fina cu aroma specifica, origine Indonezia. 
BRANDTop Ingrediente GTINEAN 0745760600458 ORIGINEINDONEZIA Ambalare100 g
 • Vizualizați toate variantele ca listă
Brandul zilei
.
Variante
  Ambalare Disponibilitate Pret  
500 g
in stoc
17,90 RON / Punga
100 g
in stoc
9,90 RON / Punga
250 g
in stoc
12,90 RON / Punga
1 kg
in stoc
33,90 RON / Punga
5 kg
in stoc
149,90 RON / Punga