Meniu Blog
Caviarul: Ghid pentru alegere si servire
29/11/2023
Lingură cu caviar de sturion negru macro

Caviarul, aceasta delicatesa gourmet extrem de apreciata, nu se rezuma doar la o simpla gustare. Selectia si servirea corecta a caviarului sunt etape cruciale pentru a aprecia pe deplin aceasta specialitate exclusivista. Iata un ghid esential pentru alegerea si savurarea caviarului in mod adecvat

Alegerea tipului de caviar

Beluga, Osetra, Sevruga: Acestea sunt cele trei specii de sturioni care ofera cele mai apreciate tipuri de caviar. Beluga, cu boabe mari si nuante deschise, are o textura moale si un gust fin. Osetra, cu boabe de dimensiuni medii si nuante variate, ofera arome bogate, iar Sevruga, cu boabe mai mici si nuante mai inchise, are un gust mai puternic.

Calitatea: Verifica calitatea caviarului prin culoarea si stralucirea boabelor. Caviarul de calitate superioara ar trebui sa aiba boabe uniforme, lucioase, fara pete sau urme de lovire.

Stocarea si pastrarea

Temperatura: Caviarul trebuie pastrat la o temperatura constanta si rece, dar nu congelata. O temperatura ideala pentru pastrare este intre -2 si 4 grade Celsius.

Recipientul: Daca cumparati caviarul in vrac, asigura-te ca este pastrat intr-un recipient sigilat si izolat pentru a mentine prospetimea.

Modul corect de servire

Vase neutre: Caviarul ar trebui sa fie servit in recipiente care nu afecteaza gustul, precum ceramica sau sticla. Evita recipiente metalice care pot afecta gustul si calitatea caviarului.

Accesorii: Foloseste ustensile din materiale non-reactive, precum argintul sau plasticul, pentru a scoate caviarul din recipient. Lemnul sau plasticul sunt preferate pentru a evita reactiile chimice.

Moduri de servire

Cu blinis si creme fraiche: Clasicul mod de a servi caviarul este pe blinis (clatite mici) cu o lingura de smantana proaspata, creme fraiche sau oua batute.

Pe toast de paine: Un alt mod popular este sa servesti caviarul pe o felie subtire de paine prajita sau neprajita, unsa cu putin unt sau creme.

Cu accesorii minimale: Pentru a savura pe deplin aroma caviarului, uneori este recomandat sa-l servesti simplu, fara adaosuri, pentru a simti gustul autentic al boabelor.

Cantitatea si degustarea

Cantitatea: O portie corecta de caviar este de aproximativ 30-50 de grame per persoana, pentru a permite savurarea gustului si texturii fara a supraincarca papilele gustative.

Degustare: Gusta caviarul direct din recipient, fara a folosi alte ingrediente, pentru a aprecia gustul sau autentic si subtilitatile aromei.

Caviarul este o delicatesa speciala care necesita atentie si respect pentru a fi apreciata la adevarata ei valoare. Selectia, stocarea si servirea corecta sunt esentiale pentru a te bucura de gustul subtil si luxul oferit de caviar. Odata ce urmezi aceste ghiduri, te vei putea bucura de o experienta culinara de neuitat, savurand fiecare boaba de caviar ca pe un adevarat rafinament al gustului.

AN 

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari
Promo