+40-722-15-62-62 Luni-Vineri intre 10-16 +40-722-15-50-50
Meniu Blog
Setúbal - Bijuteria marii albastre in inima Portugaliei
06/02/2024
Stradă comercială în centrul orașului Setúbal din Portugalia, cu o clădire frumoasă plină de flori într-o dimineață de var

Setúbal, un oras incantator situat la poalele Muntilor Arrábida, pe malul raului Sado din Portugalia, este o destinatie fascinanta ce imbina frumusetea naturala cu patrimoniul istoric si traditiile autentice portugheze. Cu plaje idilice, peisaje montane spectaculoase si o viata marina bogata, Setúbal reprezinta un paradis pentru cei care doresc sa descopere farmecul autentic al Portugaliei.

In acest articol, vom explora impreuna istoria orasului, atractiile sale remarcabile si caracteristicile care fac din Setúbal o bijuterie a coastei portugheze.

Setúbal - Povestea orasului la marea albastra

Fondare si evolutie

Setúbal isi are radacinile in perioada romana, cand era cunoscut sub numele de "Cetóbriga". Acest loc strategic, situat intre munte si mare, a evoluat intr-un important centru portuar si comercial in timpul dominatiei romane si a cuceririi musulmane. Ulterior, in secolele care au urmat, Setúbal a devenit un oras de pescuit si comert maritim.

Orasul printre secole

In timpul perioadei descoperirilor, Setúbal a cunoscut o crestere semnificativa datorita activitatilor comerciale si pescuitului. Aici au fost construite fortificatii pentru a proteja orasul de invaziile maritime. Orasul a jucat, de asemenea, un rol important in istoria marilor exploratori portughezi, care au plecat in cautarea unor noi rute catre Orient.

Setúbal in epoca moderna

In epoca moderna, Setúbal a devenit un centru industrial si comercial, pastrand totodata farmecul sau traditional. Dezvoltarea industriei conservei de peste si a activitatilor portuare au adus prosperitate orasului. Astazi, Setúbal continua sa fie un oras vital si autentic, atragand atat localnici, cat si turisti din intreaga lume.

Atractii turistice remarcabile

Peninsula Troia

La scurta distanta cu feribotul de Setúbal, Peninsula Troia ofera plaje intinse cu nisip fin, dune de nisip, si vestigii arheologice impresionante. Aici, turistii pot explora ruinele unui oras roman vechi, iar intalnirea cu delfinii in apele limpezi ale Marii Albastre este o experienta de neuitat.

Parcul natural Arrábida

Parcul Natural Arrábida reprezinta o comoara naturala cu peisaje montane uimitoare, paduri mediteraneene si plaje ascunse. Turistii pot explora trasee de drumetie, descoperind flora si fauna bogata a regiunii. Vederile panoramice asupra coastei si ale Marii Albastre fac din acest parc o destinatie de nelipsit.

Castelul São Filipe

Dominand orasul, Castelul São Filipe ofera nu doar o priveliste magnifica asupra Setúbalului, dar si o incursiune in istorie. Construit in secolul al XVI-lea, castelul a fost folosit in scopuri defensive si a fost martor la numeroase evenimente istorice. Astazi, vizitatorii pot explora bastioanele si turnurile acestui monument impunator.

Muzeul de arheologie si etnografie

Muzeul de Arheologie si Etnografie din Setúbal aduce la viata istoria orasului si a regiunii inconjuratoare. Expozitiile sale ofera o perspectiva captivanta asupra evolutiei umane, a vietii cotidiene si a traditiilor locale. Obiectele arheologice si artefactele etnografice reflecta bogata mostenire culturala a zonei.

Viata marina si pescuitul

Portul de pescuit

Setúbal este cunoscut pentru portul sau de pescuit activ, unde barcile colorate si traditionale aduc la mal capturi proaspete de peste si fructe de mare. O plimbare pe chei ofera ocazia de a observa viata marinara autentica si de a interactiona cu pescarii locali.

Observarea delfinilor

Una dintre atractiile de neuitat din Setúbal este excursiunea de observare a delfinilor. Cu apele bogate in fauna marina, turistii au sansa de a intalni delfini jucausi si alte specii marine in habitatul lor natural.

Gastronomie si delicii locale

Fructe de Mare proaspete

Setúbal este recunoscut pentru fructele sale de mare proaspete si delicioase. Restaurantele de pe malul marii ofera specialitati precum caldeirada (un fel de tocanita de peste), sardine proaspete si choco frito (calamari prajiti). Aceste delicii culinare reflecta autenticitatea bucatariei portugheze.

Vinurile regionale

Regiunea din jurul Setúbalului este cunoscuta pentru vinurile sale deosebite. Vinurile rosii si albe din Setúbal sunt apreciate pentru aromele lor bogate si caracterul lor distinctiv. O degustare intr-una dintre cramele locale este o modalitate excelenta de a explora traditia viticola a regiunii.

Festivaluri si evenimente locale

Festivalul Festa de São Sebastião

Festa de São Sebastião este un festival local dedicat Sfantului Sebastian, protectorul orasului impotriva bolilor si calamitatilor naturale. Cu procesiuni religioase, muzica traditionala si festivitati, acest eveniment aduce comunitatea impreuna pentru a celebra traditiile si valorile locale.

Festivalul de teatru de strada

O alta atractie notabila este Festivalul de Teatru de Strada din Setúbal, care aduce laolalta artisti locali si internationali pentru a crea spectacole captivante pe strazile orasului. Cu reprezentatii artistice, acrobatii si muzica, acest festival ofera o atmosfera vibranta si plina de energie.

Impactul asupra comunitatii locale

Turismul si economia locala

Turismul a devenit un factor semnificativ in economia locala a Setúbalului. Atractiile naturale si culturale ale orasului atrag un numar tot mai mare de vizitatori, contribuind la dezvoltarea infrastructurii, la cresterea afacerilor locale si la promovarea traditiilor portugheze.

Conservarea si protejarea mediului

Setúbal si regiunea sa au adoptat initiative pentru conservarea si protectia mediului inconjurator. Proiecte de protejare a biodiversitatii, gestionarea durabila a resurselor marine si promovarea turismului responsabil contribuie la mentinerea echilibrului intre dezvoltarea urbana si conservarea naturii.

Setúbal - Destinatia perfecta pentru descoperirea autentica

Setúbal, cu peisajele sale idilice, istoria sa bogata si atmosfera sa autentica, reprezinta o destinatie perfecta pentru cei care doresc sa descopere adevarata inima a Portugaliei. De la plajele uimitoare la viata marina bogata si gastronomia sa delicioasa, Setúbal ofera o experienta completa si memorabila. Acest oras fermecator de pe coasta portugheza ramane un colt de rai pentru cei care cauta autenticitate si frumusete nealterata. Prin urmare, Setúbal merita cu siguranta sa fie inclus pe lista oricarui calator care aspira sa descopere farmecul autentic al Portugaliei.

 

 

AN 

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari
Promo