Meniu Blog
Nara: Orasul Istoric al Japoniei
29/02/2024
Nara Japonia

Cu o istorie care se intinde pe mai mult de 1300 de ani, Nara este unul dintre cele mai importante centre culturale si istorice din Japonia. Situat la sud de Kyoto, acest oras pitoresc este cunoscut pentru templele sale antice, pentru faimosii cerbi cerbiti si pentru atmosfera sa plina de liniste si solemnitate. In acest articol, vom descoperi frumusetea si farmecul orasului Nara, intelegand istoria sa indelungata si atractiile sale remarcabile.

O istorie bogata si un patrimoniu cultural impresionant

Fondat in anul 710, Nara a fost capitala Japoniei timp de aproape sase decenii, in perioada cunoscuta sub numele de perioada Nara. In aceasta perioada, orasul a cunoscut o perioada de inflorire culturala si religioasa, marcand un moment crucial in dezvoltarea istorica a Japoniei.

Una dintre cele mai distinse caracteristici ale Narei este prezenta unei serii de temple si sanctuare antice, care sunt inca bine pastrate si sunt recunoscute ca situri ale patrimoniului mondial UNESCO. Printre cele mai notabile temple se numara Tōdai-ji, Kōfuku-ji si Hōryū-ji, fiecare avand o importanta istorica si culturala profunda pentru Japonia.

Intalnindu-ne cu Cerbii Narei

Unul dintre cele mai emblematice aspecte ale Narei este prezenta numerosilor cerbi  care umbla liber prin oras si care sunt considerati mesageri divini in religia sintoista. Acesti cerbi, cunoscuti sub numele de "shika", sunt protejati de lege si sunt considerati simboluri ale pacii si bunastarii.

Vizitatorii din intreaga lume se bucura de ocazia de a interactiona si de a hrani acesti cerbi prietenosi in Parcul Nara, care este situat in apropierea templelor antice. Aceasta experienta unica ofera o perspectiva speciala asupra legaturii stranse dintre om si natura in cultura japoneza.

Explorand Tōdai-ji si Marele Buddha

Unul dintre cele mai impresionante temple din Nara este Tōdai-ji, un loc sacru si un monument al artei si arhitecturii japoneze. Construit in secolul al VIII-lea, Tōdai-ji gazduieste Marele Buddha Vairocana, care este una dintre cele mai mari statui de bronz din lume.

Intrand in incinta templelui, vizitatorii sunt intampinati de imensitatea si frumusetea statuii lui Buddha, care emana o senzatie de solemnitate si spiritualitate. Cu o inaltime de peste 15 metri, Marele Buddha Vairocana impresioneaza si incanta pe toti cei care il viziteaza.

Bucataria si Cultura Culinara

Nara nu este doar un loc de importanta istorica si culturala, ci si un paradis pentru iubitorii de mancare. Orasul este cunoscut pentru specialitatile sale culinare locale, care includ mancaruri traditionale japoneze precum Kakinoha-zushi (sushi infasurat in frunze de kaki) si Kaki no Ha-zushi (sushi de peste cu orez invelit in frunze de kaki).

De asemenea, Nara este plin de restaurante si magazine care ofera o varietate de optiuni culinare delicioase, de la mancaruri traditionale japoneze pana la preparate internationale. Explorarea bucatariei Narei este o experienta captivanta si gustativa pentru toti cei care viziteaza orasul.

Orasul Imbibat de Istorie si Frumusete

Nara este, fara indoiala, unul dintre cele mai captivante si incantatoare orase din Japonia. Cu o istorie bogata si un patrimoniu cultural impresionant, acest oras pitoresc atrage vizitatori din intreaga lume, oferindu-le oportunitatea de a descoperi frumusetea si misterul Japoniei antice.

Indiferent daca va bucurati de intalnirea cu cerbii cerbiti, explorarea templelor antice sau savurarea bucatariei locale delicioase, Nara ofera o experienta autentica si memorabila pentru toti cei care o viziteaza. Asadar, lasati-va purtati de farmecul si frumusetea acestui oras incantator si pregatiti-va sa fiti fascinati de istoria si cultura sa indelungata si bogata.

 

AN 

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari
Promo