Meniu Blog
 Altarul Itsukushima din Japonia: Maretie si spiritualitate
29/02/2024
Altarul Itsukushima din Japonia

Japonia este o tara bogata in traditie si cultura, iar una dintre cele mai fascinante destinatii este Insula Itsukushima, situata in Marea Interioara a Japoniei. Pe aceasta insula, care face parte din prefectura Hiroshima, se gaseste unul dintre cele mai emblematice monumente japoneze: altarul Itsukushima, cunoscut si sub numele de Sanctuarul Itsukushima sau Torii-ul flotant.

O istorie imbibata de spiritualitate

Altarul Itsukushima, in japoneza Itsukushima Jinja, este unul dintre cele mai vechi sanctuare Shinto din Japonia, avand o istorie care se intinde pe mai bine de 1400 de ani. A fost construit pentru prima data in anul 593, iar din acea perioada si pana in prezent, a fost distrus si reconstruit de mai multe ori.

Sanctuarul este amplasat pe insula Itsukushima, care este sacralizata in sine, fiind considerata o forma de Zeita in religia Shinto, iar accesul pe timpul noptii a fost interzis pentru a proteja puritatea locului. Arhitectura sa a fost conceputa astfel incat sa se integreze perfect in peisajul natural, iar stilul traditional japonez al constructiei a fost mentinut de-a lungul timpului.

Torii-ul flotant: O bijuterie arhitecturala

Unul dintre cele mai remarcabile aspecte ale altarului Itsukushima este Torii-ul flotant, o structura monumentala care pare sa pluteasca in apa atunci cand este maree inalta. Torii-ul este construit din lemn de cires si are o inaltime de aproximativ 16 metri. Este vopsit in rosu, culoare considerata sacra in traditia Shinto, si este sustinut de piloni masivi, care sunt infipti direct in fundul marii.

Torii-ul nu este doar o simpla poarta de acces catre altar, ci si un simbol al intalnirii dintre lumea umana si cea divina, marcand trecerea de la lumea obisnuita catre cea sacrala a altarului Itsukushima.

Experienta vizitatorilor in altarul Itsukushima

Pentru cei care ajung sa viziteze altarul Itsukushima, experienta este una profund spirituala si linistitoare. Inca de la intrarea pe insula, vizitatorii sunt intampinati de frumusetea naturala a locului, cu peisaje pitoresti si o atmosfera plina de mister si maretie.

In interiorul sanctuarului, oamenii se pot inchina si se pot ruga la altar, respectand traditiile si ritualurile Shinto. Exista numeroase ceremonii si festivaluri care au loc in altarul Itsukushima de-a lungul anului, aducand impreuna localnici si vizitatori din toate colturile lumii pentru a sarbatori si a onora divinitatea.

Altarul Itsukushima - Un simbol al istoriei si spiritualitatii japoneze

Altarul Itsukushima este mai mult decat o simpla constructie arhitecturala; este o marturie a bogatei istorii si culturii Japoniei si un loc sacru care continua sa inspire si sa atraga oameni din intreaga lume. Cu Torii-ul sau flotant, arhitectura sa impresionanta si peisajul natural inconjurator, altarul Itsukushima este cu siguranta unul dintre cele mai impresionante si captivante monumente din Japonia. Daca aveti ocazia sa vizitati Japonia, nu ratati ocazia de a explora frumusetea si spiritualitatea acestui loc fascinant.

 

AN 

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari
Promo