Meniu Blog
Taierea Imprejur cea dupa trup a Domnului; Sfantul Vasile cel Mare (Anul Nou. Tedeum) - 1 Ianuarie 2024
17/12/2023

Taierea Imprejur cea dupa trup a Domnului; Sfantul Vasile cel Mare (Anul Nou. Tedeum) - 1 Ianuarie 2024

Sărbătoarea tăierii împrejur a Domnului și sărbătoarea Sfântului Vasile cel Mare, cunoscută și sub numele de Anul Nou Bisericesc, sunt două evenimente importante în calendarul creștin ortodox. Acestea sunt celebrate la 1 ianuarie în fiecare an.

 1. Tăierea împrejur a Domnului (Circumcizia lui Iisus):
  • Această sărbătoare marchează circumcizia lui Iisus conform tradiției evreiești, care a avut loc la opt zile după nașterea sa. În același timp, se dă și numele lui Iisus conform poruncii angelice primite de către Fecioara Maria și Iosif.
  • Sărbătoarea reprezintă un moment important în viața lui Iisus și are semnificații spirituale, inclusiv curățirea și sfințirea trupului său.
 2. Sfântul Vasile cel Mare (Anul Nou Bisericesc):
  • Sfântul Vasile cel Mare, cunoscut și ca Vasile cel Mare sau Vasile de la Cezareea, a fost un important teolog și Părinte al Bisericii din secolul al patrulea. El este cunoscut pentru contribuțiile sale la teologia creștină și la dezvoltarea liturghiei creștine.
  • În tradiția creștină ortodoxă, Sfântul Vasile este asociat cu Anul Nou Bisericesc, care este sărbătorit la 1 ianuarie. Această sărbătoare marchează începutul noului an bisericesc și se caracterizează prin rugăciuni speciale și servicii religioase.
  • De asemenea, în această zi, în multe locuri, oamenii își împart pâinea specială cunoscută sub numele de "colacul lui Vasile" sau "colacul Anului Nou," care poate conține simboluri religioase și binecuvântări.

Aceste două sărbători importante au semnificații spirituale și culturale profunde pentru creștinii ortodocși și reprezintă un moment de rugăciune, reflecție și comemorare în cadrul Bisericii Ortodoxe.

 

Foto: Vedere aeriană de sus a catedralei Sf. Sofia și a orizontului orașului Kiev de sus, peisajul orașului Kiev, capitala Ucrainei

 

 

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari
Promo