Meniu Blog
Cum verificam prospetimea oualor
30/03/2023

Daca ai oua de tara in frigider este bine să verifici dacă ouăle sunt proaspete de fiecare dată când vrei să le consumi. Există cateva modalități de a verifica prospețimea ouălor:

  1. Testul cu apă: Umple un bol cu apă rece și adaugă ouăle. Dacă ouăle se așează pe fundul bolului și rămân în poziția orizontală, sunt proaspete. Dacă ouăle se ridică la suprafață sunt foarte vechi si se recomanda aruncarea lor. Dacă stau într-o poziție verticală pe fundul bolului sunt vechi de 2-3 saptamani și ar trebui evitate. Daca stau pe fundul bolului intr-o pozitie oblica au aproximativ 1 saptamana.

  2. Testul cu lumina: Ține ouăle sub o sursă de lumină puternică, cum ar fi o lanternă sau o lampă. Ouale proaspete ar trebui să aibă un conținut dens și opac, iar ouăle vechi vor arăta mai transparente cu un conținut mai fluid. Verifică dacă există un punct mic în interiorul oului. Acesta este aerul și cu cât este mai mare, cu atât ouăle sunt mai vechi.

  3. Verificarea datei de expirare: Verifică data de expirare de pe cutia ouălor pentru a vedea cât timp mai sunt valabile.

Este important să verifici prospețimea ouălor înainte de a le folosi, deoarece ouăle vechi sau stricate pot fi periculoase pentru consumul uman.

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Top Ingrediente si Booking iti ofera preturi speciale
Bannerul tau aici 1
AquaClear
Meniu