Meniu Blog
Pasca festiva cu ciocolata
30/03/2023

Pasca cu ciocolată este o pasca speciala, o alegere perfectă pentru cei care iubesc ciocolata și doresc să își satisfacă pofta de dulce în timpul sărbătorilor de Paște.

Pască cu ciocolată poate fi servită ca desert sau gustare, de obicei însoțită de un pahar de lapte sau de cafea. Este o opțiune delicioasă și versatilă care poate fi savurată în orice moment al zilei sau al nopții, în timpul sărbătorilor de Paște.

Ingrediente:

Pentru aluat:

 • 500 g făină
 • 100 g zahăr
 • 3 ouă
 • 150 ml lapte cald
 • 100 g unt topit
 • 1 plic de drojdie uscată
 • coaja de la o lămâie
 • o linguriță de sare

Pentru umplutură:

Pentru decor:

 • 1 ou bătut
 • 50 g migdale feliate sau bucati rupte de ciocolata cu lapte

Instrucțiuni:

 1. Începeți prin pregătirea aluatului. Într-un bol mare, amestecați făina, zahărul, drojdia și sarea. Într-un alt bol, bateți ouăle împreună cu laptele cald, untul topit și coaja de lămâie. Adăugați amestecul de ouă la amestecul de făină și amestecați până când se formează un aluat omogen și elastic.

 2. Acoperiți aluatul cu un prosop de bucătărie și lăsați-l să crească într-un loc cald timp de aproximativ o oră, sau până când se dublează în volum.

 3. În timp ce aluatul crește, pregătiți umplutura. Într-un bol mare, amestecați ciocolata neagră topită, brânza de vaci, zahărul pudră, ouăle, coaja de portocală și vanilia. Amestecați bine până când obțineți o umplutură omogenă.

 4. Încălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Întindeți aluatul pe o suprafață bine pudrată cu făină, într-un strat subțire, în formă de cerc. Puneți umplutura pe jumătate din aluat, lăsând o margine goală de aproximativ 2 cm în jurul marginilor.

 5. Îndoiți cealaltă jumătate a aluatului peste umplutură și apăsați marginile cu degetele pentru a le sigila. Puneți Pasca într-o tavă unsă și lăsați-o să se odihnească timp de 10 minute.

 6. Înainte de a o pune la cuptor, ungeți Pasca cu oul bătut și presărați migdalele feliate peste ea. Coaceți Pasca timp de 30-40 de minute sau până când devine aurie și fermă la atingere.

 7. Lăsați Pasca să se răcească în tavă timp de aproximativ 10 minute, apoi scoateți-o din tavă și lăsați-o să se răcească complet pe un grătar. Servește Pasca marmor

 
Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Produse Recomandate
Top Ingrediente si Booking iti ofera preturi speciale
Bannerul tau aici 1
AquaClear