Stafide Brune ( Punga 1 kg)

 Stafidele Brune obtinute din struguri fara samburi, pe langa faptul ca sunt o gustare delicioasa,conțin fructoza, vitamine și minerale, cum ar fi tiamina, niacinul, riboflavina, vitamina B-6, fier și zinc.
 
Stafidele au efecte pozitive in problemele gastrointestinale,reduc aciditatea,combat constipatia,reduc simptomele anemiei,intaresc sistemul osos,ajuta sistemul imunitar si cresc pofta de mancare.
 
Stafidele brune trebuie depozitate in spatii amenajate,ferite de actiunea directa a razelor de soare, cu umiditate de max 65% ,si un interval de temperatura de 80C- 250C

 Stafidele Brune sunt ambalate in punga alimentare de 1Kg

 - Termen de valabilitate : 24 luni

 - Producătorul garantează că produsul ( Stafide Brune ) nu conține OMG sau ingrediente conținând OMG

Valori nutritionale pentru 100grame

 • Calorii: 299 kcal

 • Carbohidrați: 79,32 grame

 • Proteine: 3,3 grame

 • Fibre: 4,5 grame

 • Grăsimi: 0,25 grame

 

Origine : Iran ; Afganistan

 

 1. Origine, descriere

 2. Procesarea stafidelor 

 3. Proprietati functionale ale stafidelor

 4. Utilizarea stafidelor

 

 1. Origine/Descriere

 Stafidele au fost cultivate încă din anul 2000 i.d.H. în Persia și Egipt, iar strugurii uscați sunt menționați în Biblie in timpul lui Moise. David, succesorul lui (rege al Israelului) a fost prezentat cu "o sută de de stafide". Grecii și romanii timpuri au împodobit locurile de cult cu stafide și au fost premiati în evenimente sportive. 

 Până în secolul al XX-lea, principalii producători de stafide erau Turcia, Iranul și Grecia. La jumătatea secolului, Statele Unite au preluat conducerea în producție, Australia fiind pe locul al doilea. Industria de stafide din S.U.A. se află în întregime în California, unde au fost plantate primele vite de vii în 1851.

 Cele mai importante soiuri de struguri pentru stafide sunt Thompson Seedless (soiul american al strugurilor sultana), un soi de struguri fără semințe de culoare galben pal, cunoscut sub numele de Sultanina. Sultanele sunt un alt tip de stafide, care provine din struguri mici, de culoare auriu-pal, originari din Turcia. Aceste struguri au fost inițial folosite pentru fabricarea  vinului, dar astăzi sunt folosite în principal pentru a face stafide. Sultanele sunt mai populare în Europa.

   2. Procesarea stafidelor

 Stafidele sunt o sursa de zaharuri naturale, fiind perfecte pentru mici gustari intre mese. Stafidele sunt zaharoase, ele fiind încărcate cu zaharuri naturale din fructe - furnizand mai multe substanțe nutritive esențiale.

 Stafidele aurii - se usucă prin deshidratare în mașini specializate - tind să fie mai aspectuoase și mai compacte decât stafidele obișnuite, care sunt uscate în aer și au o textura mai rigida. . Stafidele aurii sunt în general uscate la o temperatură și umiditate controlată, ceea ce le permite sa isi păstreze o culoare mai deschisă. Acestea sunt adesea tratate cu dioxid de sulf după uscare.

 În S.U.A., stafidele aurii fără semințe se usucă mecanic. Strugurii se culeg din viță, se spală într-o baie de apă curată și apoi în apă fierbinte pentru a înmuia pielea. Ciorchinii de struguri curati, sunt așezați pe rafturi de lemn și trimiși prin uscătoare pe un tunel încălzit cu gaze, unde aerul fierbinte intra forțat în și în jurul rafturilor. În timpul uscării, strugurii sunt expuși gazului de dioxid de sulf pentru a preveni oxidarea și caramelizarea, permițând stafidei să se usuce până la culoarea lor aurie caracteristică.

 Ambele tipuri de stafide oferă beneficii pentru sănătate și au un conținut nutrițional similar.

 3. Proprietati functionale

 In ciuda multor speculatii referitoare la textura, nunata si colorit stafidele sunt de fapt făcute din aceleași tipuri de struguri - iar diferențele de culoare și textură provin din felul în care sunt uscateStafidele sunt produse în multe regiuni ale lumii și pot fi consumate crude sau utilizate prin gatire si coacere.

 Stafidele sunt bogate în zahăr și calorii, dar au un indice glicemic scăzut. Ele conțin colesterol zero și sunt, de asemenea, bogate în diferite substanțe nutritive care includ: vitamina C, vitamina B-6 dar si minerale: potasiu, calciu, magneziu, fosfor, fier, zinc și sodiu. Potasiul și magneziul sunt două dintre cele mai comune componente ale antiacidelor, deoarece sunt considerate substante de baza pe scala pH. Pe lângă nutrienți, stafidele sunt, de asemenea, o sursă bună de carbohidrați pentru energie. Acidoza este o stare de aciditate crescută a sângelui (cunoscută și sub numele de toxicitatea sângelui) sau a gazelor din sistemul nostru respirator, care pot cauza boli de piele, leziuni ale organelor interne, guta și calculi renale.

 Ca alimente bogate în fibre, stafidele sunt un excelent ajutor digestiv. Digestia vă va face mai puțin probabil să aveți probleme de bolile intestinale, cum ar fi constipația sau diareea. Stafidele conțin fibre solubile și insolubile, care ajută la menținerea bacteriilor care se mișcă prin tractul intestinal într-un mod sănătos, reducând constipația.

 Fructe uscate ar putea avea mai multe calorii decât proaspete, dar au, de asemenea, o cantitate mai mare de fibre. De exemplu, o ceașcă de struguri are un gram de fibră, în timp ce o ceașcă de stafide are șapte grame de fibre.

 Când mănânci stafide, conținutul de fibre ajută corpul să proceseze zaharurile naturale ale stafidei, ceea ce ajută la prevenirea apariției insulinei, în mod natural, a diabetului.

 4. Utilizarile stafidelor 

 Stafidele se pot consuma  zilnic într-o varietate de moduri sănătoase, pot fi presarate intr-o salată cu telina, unt de arahide si morcovi. Merg adaugate si intr-o salata de broccoli cu seminte.

 - La micul dejun: merg adaugate stafide pentru a îndulci fulgii de ovăz. 

 - La cină: pot fi adaugate cu succes langa legume sotat. În Orientul Mijlociu, acestea sunt adaugate langa orice masa care contine orez.

 - Îl putem numi ndulcitor natural deoarece poate fi folosit in brioșe și clătite pentru a evita sau reduce cantitatea de zahăr rafinat.

 - Ca si gustare: stafidele în forma lor brută, sunt o opțiune sănătoasă pentru persoanele de toate vârstele. Stafidele acoperite cu ciocolată, precum și stafidele acoperite cu iaurt, sunt, de asemenea, populare pentru o explozie rapidă a energiei.

Recenzii ale clienților

5 out of 5
4 stars
0
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0

Recomandare pentru cumpărare

Nobody recommended yet this product
Ati incercat acest produs?
Împărtășiți-l cu alții pentru a-i ajuta să facă alegerea corectă
Scrie un comentariu
Comentarii pozitive
david
31/07/2023
Achizitie Verificata
avantajele stafidelor
Comentarii
Valoare nutritivă: Stafidele brune sunt bogate în nutrienți esențiali, cum ar fi vitaminele și mineralele. Acestea conțin o cantitate semnificativă de fibre, antioxidanți, potasiu, magneziu și vitamina B6.

Sursă de energie: Datorită conținutului ridicat de carbohidrați, stafidele brune oferă o sursă rapidă de energie, fiind ideale ca gustare înainte sau după activități fizice.

Digestie sănătoasă: Fibrele din stafide contribuie la menținerea unui tranzit intestinal regulat și la o digestie sănătoasă.

Antioxidanți: Stafidele brune conțin antioxidanți precum flavonoidele și polifenolii, care pot contribui la protejarea celulelor de stresul oxidativ și la menținerea sănătății generale.

Gust delicios: Stafidele brune au un gust dulce și ușor aromat, ...
Sortati dupa:
Cu Fotografie
david
david
Achizitie Verificata
31/07/2023
avantajele stafidelor
Comentarii
Valoare nutritivă: Stafidele brune sunt bogate în nutrienți esențiali, cum ar fi vitaminele și mineralele. Acestea conțin o cantitate semnificativă de fibre, antioxidanți, potasiu, magneziu și vitamina B6.

Sursă de energie: Datorită conținutului ridicat de carbohidrați, stafidele brune oferă o sursă rapidă de energie, fiind ideale ca gustare înainte sau după activități fizice.

Digestie sănătoasă: Fibrele din stafide contribuie la menținerea unui tranzit intestinal regulat și la o digestie sănătoasă.

Antioxidanți: Stafidele brune conțin antioxidanți precum flavonoidele și polifenolii, care pot contribui la protejarea celulelor de stresul oxidativ și la menținerea sănătății generale.

Gust delicios: Stafidele brune au un gust dulce și ușor aromat, ...
A fost utilă această recenzie?
46 25
Scrie un comentariu
Întrebări
GTIN:
EAN 0745760602049
Ambalare :
1 kg
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 25 octombrie 2011
 • REGULAMENTUL (CE) NR. 1333/2008 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 16 decembrie 2008
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI

  din 25 octombrie 2011

  privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei

  "

  Articolul 14

  Vânzarea la distanță

  (1)   

  Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

  (a) 

  informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

  (b) 

  toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

  (2)   
  În cazul produselor alimentare care nu sunt preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță, mențiunile obligatorii în temeiul articolului 44 sunt puse la dispoziție în conformitate cu alineatul (1) din prezentul articol.
  (3)   
  Alineatul (1) litera (a) nu se aplică produselor alimentare oferite spre vânzare prin intermediul automatelor sau al incintelor comerciale automatizate."

Informațiile și imaginile prezentate au caracter exclusiv de promovare și publicitate, datele astfel furnizate fiind informative, generale și pur orientative.

Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ si pot contine informatii lipsa sau greseli de redactare. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna legislatia in vigoare ce reglementeaza produsul, etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a comanda,utiliza sau a consuma un produs.

Top ingrediente va pune la dispozitie gratuit orice document pe care dumneavoastra il solicitati (buletine de analiza, certificate de calitate, etc)

În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății sau din industria alimentara. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

11093
13,90 RON
13,90 RON  per 1.00 kg
/ Punga
in stoc
Pretul in puncte: 28 point
Puncte premiu: 1 point

Cantitatea minima pentru "Stafide Brune ( Punga 1 kg)" este 1.

1 recenzie Scrie un comentariu
Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
Stafide brune fara samburi,origine Iran;Afganistan
GTINEAN 0745760602049
 • Vizualizați toate variantele ca listă
Brandul zilei
.
Variante
  Ambalare Disponibilitate Pret  
1 kg
in stoc
13,90 RON
13,90 RON  per 1.00 kg
/ Punga
10 Kg
in stoc
129,00 RON
12,90 RON  per 1.00 kg
/ Cutie