Meniu Blog
Gyeongju
24/05/2023

Gyeongju este un oraș situat în provincia Gyeongsang de Nord din Coreea de Sud. Este cunoscut ca fiind un important centru cultural și istoric, fiind numit și "Muzeul în aer liber al Coreei". Iată câteva informații despre Gyeongju:

  1. Patrimoniu UNESCO: Gyeongju este renumit pentru moștenirea sa culturală și istorică și a fost declarat sit al patrimoniului mondial UNESCO. Orașul găzduiește numeroase situri și obiective importante, cum ar fi Muntele Namsan, Tempul Bulguksa, Peșterile Seokguram și Complexul Tumulilor Regale.

  2. Complexul Tumulilor Regale: Gyeongju este cunoscut pentru cele mai multe tumuli regale din Coreea, care sunt morminte ale regilor din perioada Silla. Aceste tumuli, cum ar fi Tumulul Regal Cheonmachong și Tumulul Regal Hwangnam, pot fi vizitate și oferă o perspectivă asupra istoriei regale și a arhitecturii funerare.

  3. Tempul Bulguksa: Tempul Bulguksa este un important sit cultural și spiritual din Coreea de Sud. Acesta datează din secolul al VIII-lea și este considerat un exemplu remarcabil al arhitecturii budiste coreene. Tempul și grădinile sale sunt impresionante și reprezintă un punct de atracție pentru turiști și pelerini.

  4. Peșterile Seokguram: Situate în apropierea Tempului Bulguksa, peșterile Seokguram găzduiesc o sculptură de Buddha înfățișată în meditație. Aceasta este considerată o capodoperă a artei budiste coreene și atrage mulți vizitatori.

  5. Muntele Namsan: Muntele Namsan este un munte sacru și un loc popular pentru drumeții și explorarea naturii. Aici puteți găsi temple, statui și cascade pitorești. Vizitatorii pot urca pe trasee de drumeții pentru a se bucura de priveliștile spectaculoase și de liniștea naturii.

  6. Muzeul Național al Gyeongju: Acest muzeu este dedicat expunerii și conservării artefactelor și artei din Gyeongju și regiunea Silla. Aici puteți explora colecții extinse de ceramică, bronzuri, artefacte funerare și multe altele, pentru a înțelege mai bine istoria și cultura regiunii.

Gyeongju este un oraș cu o bogată moștenire culturală și istorică, care oferă vizitatorilor o privire în trecutul Coreei. Pe lângă aceste atracții, orașul găzduiește, de asemenea, festivaluri tradiționale, târguri și evenimente culturale pe tot parcursul anului.

24/05/2023

Complexul Tumulilor Regale

Complexul Tumulilor Regale din Gyeongju, Coreea de Sud, este un sit arheologic important și o atracție turistică de primă mărime. Aici se află o serie de tumuli (morminte) regale din perioada dinastiei Silla (57 î.Hr. - 935 d.Hr.). Iată câteva informații despre Complexul Tumulilor Regale: Numărul și distribuția tumulilor: Complexul Tumulilor...

24/05/2023

Tempul Bulguksa

Tempul Bulguksa este un important templu budist situat în Gyeongju, Coreea de Sud. Este considerat unul dintre cele mai faimoase și reprezentative temple din țară și este inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO. Iată câteva informații despre Tempul Bulguksa: Istorie și importanță: Tempul Bulguksa a fost construit în anul 751 în perioada Silla,...

24/05/2023

Peșterile Seokguram

Peșterile Seokguram sunt un sit arheologic și un templu budist situat în apropierea Tempul Bulguksa din Gyeongju, Coreea de Sud. Aceste peșteri sunt incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO și sunt considerate un exemplu remarcabil al artei budiste coreene. Iată câteva informații despre Peșterile Seokguram: Istorie și construcție: Peșterile...

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Produse Recomandate
Top Ingrediente si Booking iti ofera preturi speciale
Bannerul tau aici 1
AquaClear
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari
Promo