Meniu Blog
Tempul Bulguksa
24/05/2023

Tempul Bulguksa este un important templu budist situat în Gyeongju, Coreea de Sud. Este considerat unul dintre cele mai faimoase și reprezentative temple din țară și este inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO. Iată câteva informații despre Tempul Bulguksa:

  1. Istorie și importanță: Tempul Bulguksa a fost construit în anul 751 în perioada Silla, dar a suferit distrugeri și renovări de-a lungul timpului. Templul a fost refăcut în anul 1973, menținându-și structura și designul original. Este considerat un exemplu remarcabil al arhitecturii budiste coreene și o comoară culturală de importanță națională.

  2. Arhitectură și design: Tempul Bulguksa este cunoscut pentru frumusețea și simetria sa arhitecturală. Poartă influențe ale arhitecturii din perioada Silla și combina elemente precum pavilioane, pagode și sori (acoperișuri tradiționale). Templul este amplasat pe o platformă în trepte și este alcătuit din mai multe săli și pavilioane.

  3. Haeunjeongnu și Dabotap: Două structuri importante din Tempul Bulguksa sunt Haeunjeongnu (piscina de apă) și Dabotap (pagoda de patru etaje). Haeunjeongnu reprezintă o amenajare de apă simbolică care reflectă credințele budiste, în timp ce Dabotap este o pagodă impresionantă și una dintre cele mai valoroase relicve ale templelor coreene.

  4. Sala Maitreya și Sala Dharma: Tempul Bulguksa găzduiește mai multe săli și pavilioane, printre care Sala Maitreya (sau Sala Budelor Viitori) și Sala Dharma (sau Sala Iluminării). Aceste săli adăpostesc statui și imagini importante ale lui Buddha și sunt destinații de închinare și meditație.

  5. Grădini și peisaje: În jurul Templului Bulguksa se află frumoase grădini, alei și peisaje naturale. Vizitatorii pot explora zonele verzi, precum și pajiștile și copacii care înconjoară templul.

Tempul Bulguksa este o atracție turistică importantă și un loc de pelerinaj pentru credincioșii budisti. Prin arhitectura sa remarcabilă și atmosfera liniștită, templul oferă o experiență spirituală și culturală unică pentru vizitatori. Este un loc în care istoria, arta și tradițiile budiste se îmbină într-un mod deosebit.

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Produse Recomandate
Top Ingrediente si Booking iti ofera preturi speciale
Bannerul tau aici 1
Jocuri si Jucarii
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari
Promo