Meniu Blog
Călătorie prin bucătăria sud-americană: De la Buenos Aires la Lima
15/05/2023

Călătoria prin bucătăria sud-americană de la Buenos Aires la Lima te va introduce într-o lume a aromelor picante, a cărnii fragede și a ingredientelor autentice. Iată câteva recomandări pentru a explora bucătăria sud-americană în acest traseu:

Buenos Aires, Argentina:

 1. Asado - Nu rata experiența de a gusta faimoasele preparate la grătar ale Argentina, cum ar fi bifeurile suculente de carne de vită și chorizo (cârnați) acompaniate de o garnitură de chimichurri (sos verde).
 2. Empanadas - Încearcă empanadas, plăcinte umplute cu carne, brânză sau legume, care sunt populare în Argentina.
 3. Dulce de Leche - Îndulcește-ți gustările cu dulce de leche, un delicios sos de caramel de lapte, care este utilizat într-o varietate de deserturi și prăjituri.

Santiago, Chile:

 1. Ceviche - Învață despre tradiția pescuitului din Pacific și încearcă un ceviche proaspăt, preparat din pește crud marinat în suc de lime și condimentat cu ceapă, coriandru și ardei iute.
 2. Pastel de Choclo - Descoperă preparatul tradițional chilian de pastel de choclo, o plăcintă cu umplutură de carne și porumb dulce.
 3. Pisco Sour - Degustă un Pisco Sour, un cocktail popular din America de Sud, preparat cu pisco (băutură alcoolică din struguri) și sucul de lămâie.

Lima, Peru:

 1. Ceviche peruviene - Gustă ceviche-ul autentic peruvian, caracterizat prin utilizarea diferitelor tipuri de pește, precum corvina sau dorada, și a condimentelor locale, cum ar fi ají (ardei iute) și rocoto (ardei roșu).
 2. Causa - Încercă causa, un preparat tradițional din cartofi, umplut cu pește, pui sau legume și condimentat cu lime și ají.
 3. Lomo Saltado - Bucură-te de lomo saltado, un preparat delicios de carne de vită, gătit în stil wok, cu ceapă, roșii și cartofi prăjiți.

Acestea sunt doar câteva exemple de preparate reprezentative în fiecare destinație. În timpul călătoriei, asigură-te că încerci și alte specialități locale, cum ar fi alfajores (dulciuri din Argentina), locro (supă tradițională din Argentina), anticuchos (frigărui de carne peruviene) și mai multe tipuri de pisco (băuturi alcoolice peruviene). Fiecare destinație are propria sa identitate culinară și experiențele gastronomice vor fi o parte importantă a explorării tale în acest traseu sud-american.

Recomandari gastronomice

Iată câteva recomandări gastronomice pentru călătoria ta prin bucătăria sud-americană, de la Buenos Aires la Lima:

Buenos Aires, Argentina:

 1. Parrilla - Încearcă celebrele preparate de carne de vită la grill (asado) într-un restaurant local. Optează pentru o selecție de bife-uri, precum bife de chorizo sau ojo de bife (antricot), și savurează-le cu un pahar de vin Malbec.
 2. Empanadas - Nu rata să încerci delicioasele empanadas argentineze, plăcinte umplute cu carne, brânză sau legume. Poți găsi diferite variante în funcție de regiune sau gusturile personale.
 3. Dulce de Leche - Îndulcește-te cu dulce de leche, un sos de caramel de lapte des întâlnit în deserturile argentineze. Poți gusta prăjituri, clătite sau înghețată cu dulce de leche.

Santiago, Chile:

 1. Ceviche - Încearcă ceviche-ul chilian, preparat din pește proaspăt marinat în suc de lime și condimentat cu ceapă, coriandru și ardei iute. Savurează-l într-un restaurant de pește și fructe de mare.
 2. Pastel de Choclo - Gustă pastel de choclo, o plăcintă tradițională chiliană cu umplutură de carne și porumb dulce. Acesta este un preparat rustic și delicios.
 3. Carménère - Acest soi de vin roșu, originar din Bordeaux și redescoperit în Chile, este o alegere perfectă pentru a însoți preparatele locale.

Lima, Peru:

 1. Ceviche peruvian - Bucură-te de ceviche-ul peruvian, în care peștele proaspăt este marinat într-un amestec de lime, ardei iute și condimente. Poți alege dintre diverse variante, precum ceviche de pescado (pește) sau ceviche mixto (cu pește și fructe de mare).
 2. Causa - Încearcă causa, un preparat tradițional peruvian din cartofi, umplut cu pește, pui sau legume și condimentat cu lime și ají (ardei iute).
 3. Pisco Sour - Nu rata să deguști pisco sour, un cocktail emblematic peruvian preparat cu pisco (băutură alcoolică din struguri), suc de lime, sirop de zahăr, albuș de ou și picături de amar.

Acestea sunt doar câteva recomandări gastronomice pentru fiecare destinație. În timpul călătoriei, asigură-te că încerci și alte preparate locale și specialități regionale pentru a te bucura pe deplin de aventura culinară în America de Sud.

Ingrediente specifice

În bucătăria sud-americană, există o serie de ingrediente specifice care adaugă arome și gusturi unice preparatelor. Iată câteva dintre ingredientele cheie din bucătăria sud-americană:

 1. Ají - Este un tip de ardei iute folosit în mod frecvent în bucătăria sud-americană pentru a adăuga căldură și aromă în preparatele picante. Ají poate fi găsit în diferite varietăți și este utilizat în sosuri, marinade sau ca garnitură.

 2. Quinoa - Un ingredient important în bucătăria andină, quinoa este o plantă cu semințe bogate în proteine și nutrienți. Este folosită în salate, mâncăruri principale sau ca înlocuitor de orez.

 3. Yuca - Cunoscută și sub numele de cassava, yuca este o rădăcină folosită în multe feluri de mâncare sud-americane. Se poate găti prăjită, fiartă sau în forma de făină, și este o sursă importantă de carbohidrați în bucătăria sud-americană.

 4. Chimichurri - Este un sos verde utilizat în special în bucătăria argentiniană și uruguayană. Acesta este preparat cu ierburi proaspete (cum ar fi pătrunjel, usturoi și oregano), ulei de măsline, oțet și alte condimente. Este folosit ca marinadă pentru carne la grill sau ca sos pentru a însoți preparatele.

 5. Dulce de Leche - Este un sos dulce de caramel de lapte, foarte popular în America Latină. Este folosit ca umplutură în prăjituri, clătite, sau simplu ca topping pentru pâine și biscuiți.

 6. Yuca - Este o plantă originară din America de Sud, care produce o rădăcină bogată în carbohidrați și fibre. Este utilizată în multe feluri de mâncare, de la chipsuri prăjite până la supă și paste.

 7. Pisco - Este o băutură alcoolică din struguri, specifică Peruului și Chiliei. Este ingredientul principal al celebrului cocktail Pisco Sour și este adesea utilizat în alte băuturi și cocktail-uri.

Acestea sunt doar câteva dintre ingredientele specifice bucătăriei sud-americane. Fiecare țară și regiune au propriile lor ingrediente și arome unice. Descoperă bucătăria sud-americană prin intermediul acestor ingrediente și bucură-te de aromele autentice pe parcursul călătoriei tale gastronomice.

 

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Top Ingrediente si Booking iti ofera preturi speciale
Bannerul tau aici 1
AquaClear
Meniu
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari
Promo