+40-722-15-62-62 Luni-Vineri intre 10-16 +40-722-15-50-50
Meniu Blog
Peșterile Seokguram
24/05/2023

Peșterile Seokguram sunt un sit arheologic și un templu budist situat în apropierea Tempul Bulguksa din Gyeongju, Coreea de Sud. Aceste peșteri sunt incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO și sunt considerate un exemplu remarcabil al artei budiste coreene. Iată câteva informații despre Peșterile Seokguram:

  1. Istorie și construcție: Peșterile Seokguram au fost construite în secolul al VIII-lea în perioada Silla, iar acestea găzduiesc o sculptură a lui Buddha înfățișată în meditație. Aceste peșteri au fost create ca un loc de rugăciune și meditație pentru călugării budisti.

  2. Arhitectură și design: Peșterile Seokguram sunt construite din piatră și prezintă un design elaborat. Templul este format din două camere principale: o cameră principală numită "Yeonhwagyo" și o cameră secundară numită "Indojeon". Sculptura lui Buddha este amplasată în camera principală și este înconjurată de alte statui și imagini budiste.

  3. Sculptura lui Buddha: Sculptura lui Buddha din Peșterile Seokguram este una dintre cele mai valoroase relicve ale Coreei și este considerată o capodoperă a artei budiste coreene. Sculptura lui Buddha are o înălțime de aproximativ 3,5 metri și este sculptată într-o poziție de meditație profundă, cunoscută sub numele de "poziția de Iluminare". Este considerată una dintre cele mai frumoase și expresive reprezentări ale lui Buddha din Coreea.

  4. Semnificație spirituală: Peșterile Seokguram au o semnificație spirituală puternică pentru credincioșii budisti. Acestea reprezintă un loc de pelerinaj și închinare, unde oamenii vin să mediteze și să se conecteze cu învățăturile budiste și cu energia spirituală a lui Buddha.

  5. Restaurări și conservare: De-a lungul timpului, Peșterile Seokguram au fost restaurate și conservate pentru a menține integritatea și frumusețea lor. Astăzi, accesul la peșteri este limitat, iar vizitatorii pot vedea sculptura lui Buddha prin intermediul unei ferestre de sticlă pentru a proteja fragilele fresce și sculpturi.

Peșterile Seokguram sunt un important loc spiritual și cultural, reprezentând un punct de atracție pentru turiști și pelerini deopotrivă. Frumusețea arhitecturii și valoarea artistică a sculpturii lui Buddha fac din aceste peșteri un loc unic și deosebit în peisajul cultural al Coreei de Sud.

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Produse Recomandate
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari
Promo