Meniu Blog
Complexul Tumulilor Regale
24/05/2023

Complexul Tumulilor Regale din Gyeongju, Coreea de Sud, este un sit arheologic important și o atracție turistică de primă mărime. Aici se află o serie de tumuli (morminte) regale din perioada dinastiei Silla (57 î.Hr. - 935 d.Hr.). Iată câteva informații despre Complexul Tumulilor Regale:

  1. Numărul și distribuția tumulilor: Complexul Tumulilor Regale cuprinde aproximativ 23 de tumuli, fiecare reprezentând un mormânt regal. Aceste tumuli sunt situate în diferite părți ale orașului Gyeongju și ale zonei înconjurătoare. Cele mai cunoscute și accesibile tumuli sunt Tumulul Regal Cheonmachong, Tumulul Regal Hwangnam și Tumulul Regal Daereungwon.

  2. Tumulul Regal Cheonmachong: Este unul dintre cele mai faimoase tumuli din Complexul Tumulilor Regale. Acesta a fost descoperit în anii 1970 și este cunoscut pentru frescele sale colorate și pentru artefactele prețioase găsite în interior. Vizitatorii pot explora mormântul și pot vedea expoziția de artefacte din Muzeul Regal Tumulul Cheonmachong.

  3. Tumulul Regal Hwangnam: Acest tumul regal a fost deschis publicului în anul 1973 și este un exemplu impresionant al arhitecturii funerare din perioada Silla. Aici puteți vedea arhitectura în formă de colină a mormântului și puteți explora expoziția din Muzeul Regal Tumulul Hwangnam.

  4. Tumulul Regal Daereungwon: Situat în inima orașului Gyeongju, Tumulul Regal Daereungwon este un tumul masiv care adăpostește mormântul unui nobil sau al unui rege. Vizitatorii pot explora zona și pot vedea tumuli mai mici și mai mari, precum și replica unui cimitir vechi.

  5. Importanța istorică și culturală: Complexul Tumulilor Regale este de o importanță deosebită pentru Coreea de Sud, deoarece ilustrează perioada Silla și moștenirea regală a acelei epoci. Aceste morminte au o valoare istorică și culturală semnificativă, iar vizitatorii pot înțelege mai bine istoria și tradițiile vechi ale Coreei prin explorarea acestor situri arheologice.

Complexul Tumulilor Regale din Gyeongju oferă o perspectivă fascinantă asupra trecutului regal al Coreei de Sud. Este un loc plin de istorie și mister, unde vizitatorii pot explora mormintele vechi, pot vedea artefacte valoroase și pot înțelege mai bine cultura și tradițiile din perioada Silla.

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Produse Recomandate
Top Ingrediente si Booking iti ofera preturi speciale
Bannerul tau aici 1
AquaClear
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari
Promo