+40-722-15-62-62 Luni-Vineri intre 10-16 +40-722-15-50-50
Meniu Blog
Ciocolata: O calatorie in universul aromelor si raritatilor
29/11/2023
Praline de ciocolată asortate

Ciocolata, un deliciu adorat de multe culturi din intreaga lume, nu se limiteaza la doar cateva sortimente comune. In spatele acestui desert delicios se ascund o varietate uimitoare de arome si sortimente rare care duc experienta gustativa la un nivel superior. Iata o calatorie in lumea raritatilor si aromelor ciocolatei

Criollo - regele ciocolatei

Criollo este considerat unul dintre cele mai rare si pretioase soiuri de cacao. Cu o productie redusa si dificultatea in cultivarea sa, acest soi ofera o aroma delicata, complexa si echilibrata. Este apreciat pentru gustul sau fin si notele subtile de fructe si nuci.

Trinitario - echilibrul perfect

Trinitario este un hibrid intre Criollo si Forastero si este cultivat in principal in regiunile tropicale. Aroma sa variaza, dar de obicei ofera o combinatie echilibrata intre gustul bogat al Forastero si finetea Criollo.

Nacional - ciocolata din Ecuador

Cacao-ul Nacional, cultivat in special in Ecuador, este recunoscut pentru aromele sale florale si fructate. Este apreciat pentru gustul sau dulce si textura catifelata, adesea utilizat in ciocolatele premium.

Maragogipe - grasimea de cacao

Grasimea de cacao din varietatea Maragogipe este remarcabila pentru dimensiunile boabelor sale, dar si pentru continutul ridicat de unt de cacao. Ciocolata facuta din aceasta varietate are adesea o textura fina si un gust bogat si cremos.

Ambrosia - ciocolata rara si exceptionala

Ambrosia este o ciocolata rara, obtinuta din boabele de cacao  culese din plantatiile de cacao doar la anumite intervale de timp. Aceasta ofera o aroma distinctiva, adesea descrisa ca fiind complexa, cu note de fructe tropicale, nuci si mirodenii.

Utilizari si interpretari

Ciocolata facuta din aceste soiuri rare este adesea interpretata in moduri unice. De la ciocolatele negre cu concentratie mare de cacao pana la ciocolatele cu lapte sau cu adaosuri subtile, fiecare producator isi pune amprenta si ofera experiente unice.

Descoperirea raritatilor

Dincolo de sortimentele de cacao rare,  exista si alte influente care pot face ca o ciocolata sa fie rara. Uneori, este procesul de fermentare si uscare a boabelor de cacao care confera o nota unica de gust si aroma. Fiecare etapa din procesul de productie contribuie la caracteristicile sale distincte.

Ciocolata nu este doar o placere gustativa, ci si o arta si o stiinta. Sortimentele rare de cacao, procesele de productie atent controlate si pasiunea producatorilor se combina pentru a crea ciocolate cu arome si arome unice. Explorarea acestui univers al raritatilor ciocolatei este o calatorie gustativa si o oportunitate de a descoperi aromele si subtilitatile care fac din ciocolata un deliciu atat de pretios si de rafinat.

 
AN 
Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Produse Recomandate
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari
Promo