Meniu Blog
Cum dezvatam pisicile de obiceiul de a zgaria mobila
12/10/2023

Mobila zgâriată de pisici poate fi o sursă de frustrare pentru proprietarii de animale de companie. Cu toate acestea, există metode eficiente pentru a dezvăța pisicile să nu mai folosească mobilierul pentru a-si ascuti ghearele. În plus, prevenirea este cheia pentru a evita astfel de comportamente nedorite. Acest articol vă va ghida prin aceste aspecte și vă va oferi sfaturi practice pentru a păstra mobilierul în siguranță și pentru a învăța pisica dvs. să se abțină de la zgâriatul mobilierului.

De ce zgârie pisicile mobilierul? Pisicile zgârie pentru mai multe motive, inclusiv pentru a-și menține ghearele ascuțite, pentru a marca teritoriul și pentru a-și exercita mușchii. Este un comportament natural pentru ele, dar trebuie să găsim modalități de a le îndruma spre alternative mai bune.

Dezvățarea Pisicilor să Nu Zgârie Mobilierul:

  • Zgomote și mirosuri neplăcute: Pisicile pot fi descurajate să zgârie mobilierul folosind zgomote neplăcute, precum clopoței cu sunet ascutit care se pot lovi când incearca sa zgârie. Mirosurile neplăcute, cum ar fi cele de lămâie sau scorțișoară, pot, de asemenea, să le țină la distanță. Substantele speciale se pot pulveriza in locurile unde obisnuiesc sa-si ascuta ghearele.Există spray-uri repelente special concepute pentru a preveni zgârierea mobilierului. Aplicați acest spray pe zonele pe care vreți să le protejați. Pisicile detestă mirosurile neplăcute, astfel încât aceste produse pot fi eficiente.
  • Folosiți jucării pentru zgâriat: O jucărie sau o placă de zgâriat pot atrage atenția pisicii de la mobilierul dvs. Asigurați-vă că le place și le folosesc regulat. Răsplătiți-le cu atenție și gustări atunci când folosesc corect jucăriile de zgâriat.

  • Oferiți jucării și stimulare mentală: Pisicile se plictisesc ușor. Asigurați-vă că au suficiente jucării și activități de stimulare mentală pentru a le menține ocupate și ferite de mobilă. Folositi jucarii cu iarba pisicii care le stimuleaza si le atrage.
  • Folosiți folie de ambalare: O altă metodă este să acoperiți zonele problematice cu folie transparenta de ambalare. Pisicile nu se simt confortabil pe suprafețele aderente  și ar putea să renunțe la zgâriat.
  • Dresaj cu recompense: Puteți utiliza metode de dresaj pozitiv pentru a încuraja pisica să nu mai zgârie mobilierul. Atunci când observați că se apropie de mobilă, redirecționați atenția către o jucărie de zgâriat sau un obiect special pentru zgariat . Când folosesc corect aceste obiecte, recompensați-le cu atenție și gustări.

  • Folositi iarba pisicii deshidratata pe care o puneti in obiectele sau ansamblurile sau stalpii pentru ascutit ghearele.Pisica va fi atrasa de mirosul ierbii si incurajata sa foloseasca obiectele speciale pentru ascutit ghearele.

Prevenirea Zgâriatului Mobilierului de Către Pisici:

  • Folosiți huse pentru mobilier: Protejați mobilierul cu huse detașabile care sunt mai ușor de înlocuit și curățat decât întreaga piesă de mobilier.

  • Oferiți alternativă: Asigurați-vă că pisica dvs. are acces la o mulțime de obiecte de zgâriat. Placi pentru zgariat, arbori pentru pisici și jucării pentru zgâriat sunt opțiuni bune.

  • Mentenanță pentru gheare: Tăiați ghearele pisicii și asigurați-vă că au un loc confortabil pentru a-și ascuți ghearele, cum ar fi un scăunel de zgârdaie.

  • Atenție și interacțiune: Acordați atenție și interacție adecvată pisicii dvs. atunci când are nevoie, pentru a evita comportamentele neadecvate ca răspuns la plictiseală sau neglijare.

Dezvățarea pisicilor să nu zgârie mobilierul și prevenirea acestui comportament necesită răbdare și consecvență. Este important să vă amintiți că pisicile nu fac aceste lucruri pentru a vă enerva, ci pentru a-și satisface instinctul lor natural de zgâriat. Cu abordarea potrivită și un mediu adecvat, puteți ajuta pisica dvs. să învețe să folosească corect obiectele de zgâriat și să protejați mobilierul în același timp.

 

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari
Promo