+40-722-15-62-62 Luni-Vineri intre 10-16 +40-722-15-50-50
Meniu Blog
Pisicile Angora: Nobletea Orientului Mijlociu intr-o Blană de Matase
20/09/2023

Pisicile Angora sunt cunoscute pentru frumusețea lor rafinată și pentru blana lor lungă, pufoasă și mătăsoasă. Aceste pisici elegante au o istorie lungă și fascinantă. Originea lor poate fi urmărită până în Orientul Mijlociu, în special în regiunea Anatolia, care se află în prezent în Turcia. Prima mențiune documentată a pisicilor Angora datează din secolul al XVI-lea. Au devenit populare în Europa în secolul al XVII-lea, când au fost aduse în Franța.

Descriere și Aspect Fizic

Pisicile Angora se remarcă prin trăsături fizice distincte:

Blana: Una dintre cele mai notabile caracteristici ale acestor pisici este blana lor lungă, mătăsoasă și strălucitoare. Poate fi de diverse culori, cel mai frecvent albă, dar pot fi si negru, alb și gri sau alb și maro.

Corpul: Aceste pisici au corpuri lungi, grațioase și zvelte, cu oase subțiri și mușchi bine definiți.

Capul: Capul lor are o formă triunghiulară, cu urechi mari și ochi expresivi, care pot fi de diverse culori.

Culoarea Ochilor: Culoarea ochilor pisicilor Angora poate varia și este adesea legată de culoarea blănii lor. Cei mai frecvent întâlniți culori de ochi la această rasă includ:

  1. Ochi albaștri: Pisicile Angora cu blană predominant albă pot avea adesea ochi albaștri sau nuanțe de albastru în ochi.
  2. Ochi verzi sau verzi-aurii: Pisicile cu blană albă sau albă și gri pot avea ochi verzi sau verzi-aurii.
  3. Ochi galbeni sau portocalii: La pisicile Angora cu blană albă sau albă și maro, culoarea ochilor poate varia de la galben pal la portocaliu aprins.

Heterocromia Oculară: Heterocromia oculară este fenomenul în care o pisică are ochi de culori diferite. Acest lucru poate să apară la orice rasă de pisici, dar este mai frecvent observat la pisicile Angora. Există două tipuri principale de heterocromie oculară:

  1. Heterocromia oculară completă: În acest caz, fiecare ochi are o culoare complet diferită, cum ar fi un ochi albastru și celălalt verde.

  2. Heterocromia oculară parțială: Aici, unul dintre ochi are două sau mai multe culori în iriș, ceea ce creează un aspect diferit și fascinant.

Heterocromia oculară la pisicile Angora poate fi ereditară sau poate apărea ca o caracteristică unică și nesperată. Este important de menționat că această trăsătură nu afectează în mod normal sănătatea pisicii și este pur cosmetică.

Culoarea ochilor și posibila heterocromie oculară fac parte din farmecul și individualitatea pisicilor Angora. Această varietate de culori și modele de ochi adaugă un element de mister și frumusețe la aspectul lor deja elegant.

Personalitatea pisicilor Angora

Personalitatea pisicilor Angora este una captivantă și variată. Deși fiecare individ poate avea trăsături distinctive, există anumite caracteristici comune care le definesc:

Afecțiune și Atașament: Pisicile Angora sunt cunoscute pentru atașamentul lor puternic față de stăpâni. Ele își doresc să fie în centrul atenției și adoră să petreacă timp în compania oamenilor lor. Sunt deseori gata să ofere afecțiune în schimbul atenției și mângâierilor.

Jucăușe și Energice: Aceste pisici sunt pline de energie și jucăușe, în special în prima parte a vieții lor. Se bucură de jocuri interactive și sunt curioase, explorând constant mediul din jurul lor.

Vorbărețe: Pisicile Angora sunt deseori vocale și pot să comunice într-o varietate de moduri, de la miaunături blânde până la conversații susținute. Ele pot să-și exprime dorințele și să atragă atenția prin sunete.

Inteligență și Receptivitate: Aceste pisici sunt inteligente și receptive la dresaj. Pot învăța comenzi simple și trucuri, dar au nevoie de stimulare mentală pentru a fi fericiți.

Elegante și Mândre: Cu o purtare grațioasă și un aspect nobil, pisicile Angora au o aură de eleganță și mândrie. Sunt conștiente de frumusețea lor și adesea își afișează blana lungă și stufoasă cu mândrie.

Îngrijirea Blănii Pisicilor Angora

Îngrijirea blănii lungi și luxuriante a pisicilor Angora este esențială pentru menținerea sănătății lor și a aspectului lor frumos. Iată câteva sfaturi pentru îngrijirea blănii:

Perierea Regulată: Perierea zilnică sau la intervale regulate este crucială pentru a preveni formarea nodurilor și pentru a elimina blana moartă. Folosiți o perie sau un pieptene cu dinți lungi pentru a evita ruperea firelor de păr.

Baie Ocazională: Pisicile Angora nu necesită băi frecvente, dar o baie ocazională poate ajuta la menținerea blănii curate și strălucitoare. Asigurați-vă că utilizați un șampon special pentru pisici și clătiți bine pentru a elimina toată spuma.

Prevenirea Ghemotoacelor de Blană: Aceste pisici pot înghiți fire de păr în timpul perierii sau a toaletarii pe care si-o fac, ceea ce poate duce la formarea ghemotoacelor de blană în stomac. O dietă bogată în fibre și suplimente speciale pentru eliminarea parului pot ajuta la prevenirea acestui fenomen.

Vizite la Salonul de Îngrijire: Dacă aveți dificultăți în gestionarea blănii sau în eliminarea nodurilor, puteți să duceți pisica la un salon de îngrijire profesional. Un groomer specializat poate ajuta la îngrijirea blănii în mod corespunzător.

Monitorizarea Stării de Sănătate: O atenție constantă la starea blănii poate ajuta la identificarea precoce a problemelor de sănătate, cum ar fi infecțiile pielii sau paraziții. Dacă observați modificări neobișnuite ale aspectului sau stării blănii, consultați un veterinar.

Alte nevoi speciale:
Activitate: Angorale sunt pisici active, așa că au nevoie de oportunități pentru a se juca și a se mișca. Asigurați-le jucării și exercițiu regulat.

Hrănire: O dietă echilibrată și adaptată vârstei și stării de sănătate este esențială. Consultați un veterinar pentru a stabili cerințele nutriționale ale pisicii dvs.

Probleme de Sănătate

Ca majoritatea raselor de pisici, pisicile Angora pot avea anumite probleme de sănătate, inclusiv:

Bolile de rinichi: Acestea pot fi predispuse la probleme renale, așa că asigurați-vă că au întotdeauna acces la apă proaspătă.

Probleme dentare: Datorită blănii lor lungi, pot dezvolta mai ușor probleme dentare, așa că asigurați-vă că au o igienă orală corespunzătoare.

Probleme cu ochii: Angorale pot fi predispuse la probleme oculare, cum ar fi conjunctivita. Monitorizați starea ochilor lor și consultați un veterinar dacă observați orice probleme.

Pisicile Angora sunt o rasă elegantă, cu o istorie bogată și o personalitate distinctivă. Cu o îngrijire adecvată și atenție la nevoile lor specifice, aceste pisici pot aduce multă bucurie și companie iubitorilor de animale de companie.

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Produse Recomandate
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari
Promo