Meniu Blog
Curatarea oalelor si a tigailor cu bicarbonat de sodiu
22/09/2023

Curatarea oalelor si a tigailor cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un agent de curățare natural și eficient pentru oale și tigăi, în special pentru cele cu resturi de mâncare arsă sau pete de grăsime. Iată cum puteți folosi bicarbonatul de sodiu pentru a curăța oalele și tigăile:

  1. Presărați bicarbonat de sodiu: După ce ați terminat de gătit și tigaia sau oala este încă caldă, presărați o cantitate generoasă de bicarbonat de sodiu pe fundul acesteia. Cantitatea depinde de dimensiunea și starea murdăriei, dar puteți începe cu aproximativ o lingură sau două pentru o tigaie obișnuită.

  2. Adăugați apă caldă: Turnați apă caldă suficientă în tigaie sau oală pentru a forma o pastă cu bicarbonatul de sodiu. Asigurați-vă că toată zona murdară este acoperită de pastă.

  3. Lăsați să acționeze: Lăsați bicarbonatul de sodiu să acționeze timp de cel puțin 15-30 de minute. Acest lucru va ajuta la înmuierea resturilor de mâncare și a depunerilor de grăsime.

  4. Frecați și curățați: Utilizați un burete sau o perie abrazivă moale pentru a freca cu grijă zona murdară. Bicarbonatul de sodiu va ajuta la descompunerea murdăriei, ceea ce face mai ușor să o îndepărtați. Nu utilizați perii metalice sau instrumente aspre care ar putea deteriora suprafața tigăii sau a oalei.

  5. Clătiți și uscați: După ce ați curățat cu atenție zona murdară, clătiți tigaia sau oala cu apă caldă și uscați-o cu un prosop curat.

Este important să știți că bicarbonatul de sodiu este un abraziv ușor, așa că evitați să-l utilizați pe suprafețe care pot fi zgâriate sau deteriorate de frecare. De asemenea, nu este indicat să folosiți bicarbonat de sodiu pentru a curăța tigăile sau oalele cu acoperiri antiaderente, deoarece acesta poate deteriora stratul antiaderent.

 

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Produse Recomandate
Top Ingrediente si Booking iti ofera preturi speciale
Bannerul tau aici 1
Jocuri si Jucarii
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari
Promo