Baking Soda - Sodium Carbonate - Bicarbonat Sodiu - 250 Gr.

DESCRIERE PRODUS

 • Bicarbonatul de sodiu alimentar este un compus chimic format din carbonat de sodiu si acid carbonic, care este utilizat in mod obisnuit in bucatarie si patiserie.
 • Ambalaj: plic plastic
 • Gramaj: 250 grame
 • Utilizare: Pentru consum alimentar.
 • Termen de valabilitate: 2 ani de la data fabricatiei inscrisa pe ambalaj
 • Depozitarea: se va face in spatii curate, racoroase, ferite de razele soarelui si alte surse de caldura.
 • Tara de origine: China
 • Fotografiile produselor, descrierile și specificațiile prezentate au caracter informativ și pot diferi față de produsul vândut. Fotografiile prezentate pot să nu fie actualizate la înfățișarea actuală a produselor. Designul, culorile, formele, alte caracteristici ale produselor sau ambalajelor pot diferi in realitate față de cele din pozele de pe site. Specificațiile tehnice si caracteristicile descrise sunt cu titlu informativ, putând fi schimbate fără înștiințare prealabilă din partea producătorilor produselor și nu constituie obligativitate. Nicio prezentare, fotografie sau descriere nu obligă firma producatoare sau pe Top Ingrediente.

Ingrediente:

 • Bicarbonat de sodiu

UTILIZARE PRODUS

 • Bicarbonatul de sodiu alimentar este un compus chimic format din carbonat de sodiu si acid carbonic, care este utilizat in mod obisnuit in bucatarie si patiserie. Acesta are proprietati alcaline si poate fi utilizat pentru a modifica nivelul de pH al alimentelor si bauturilor.
 • Iata cateva utilizari comune ale bicarbonatului de sodiu alimentar:
 • Agent de coacere: Bicarbonatul de sodiu este utilizat in coacerea prajiturilor si a painii, unde reactioneaza cu acidul din ingrediente precum iaurtul sau sucul de lamaie pentru a produce dioxid de carbon. Aceasta reactie chimica face ca aluatul sa creasca si sa devina pufos.
 • Agent de ingrosare: Bicarbonatul de sodiu poate fi utilizat ca agent de ingrosare in sosuri si supe. Adaugarea acestuia poate ajuta la crearea unei consistente mai dense si mai cremoase.
 • Agent de curatare: Bicarbonatul de sodiu este un agent de curatare eficient pentru bucatarie, putand fi utilizat pentru a curata aragazul, cuptorul, frigiderul, chiuveta si alte suprafete. Acesta poate fi amestecat cu apa si utilizat ca o pasta pentru a curata murdaria si petele greu de indepartat.
 • Agent de inmuiere a legumelor: Bicarbonatul de sodiu poate fi adaugat la apa de gatit pentru a inmuia legumele mai repede. Acesta poate ajuta la reducerea timpului de gatire si la pastrarea culorii lor naturale.
 • Agent de neutralizare a gustului acru: Bicarbonatul de sodiu poate fi utilizat pentru a neutraliza gustul acru din bauturi si alimente. Adaugarea unei mici cantitati de bicarbonat de sodiu la cafea sau la o portie de legume acrisoare, precum rosiile sau vinetele, poate ajuta la reducerea gustului acru si la imbunatatirea aromei.
 • Bicarbonatul de sodiu alimentar este disponibil in majoritatea magazinelor alimentare si poate fi utilizat cu succes in bucatarie si in alte zone ale casei. Este important sa respectati cantitatile recomandate de utilizare si sa consultati un specialist inainte de a utiliza bicarbonatul de sodiu pentru orice problema de sanatate.

ALTE UTILIZARI

 • Pe langa utilizarea sa in bucatarie, bicarbonatul de sodiu are o multime de alte utilizari utile, printre care se numara:
 • Agent de igienizare pentru dinti: Bicarbonatul de sodiu poate fi utilizat ca o alternativa naturala la pastele de dinti comerciale. Acesta poate ajuta la eliminarea petelor si a mirosului neplacut, precum si la reducerea placii dentare si a gingivitei.
 • Deodorant natural: Bicarbonatul de sodiu poate fi utilizat ca un deodorant natural, pentru a elimina mirosurile neplacute de transpiratie. Acesta poate fi aplicat sub brate sau pe picioare, pentru a reduce mirosurile si a mentine pielea uscata.
 • Solutie de curatare pentru bijuterii: Bicarbonatul de sodiu poate fi utilizat pentru a curata bijuteriile din argint sau aur, amestecandu-l cu apa calduta si frecand bijuteriile cu o periuta de dinti moale.
 • Agent de curatare pentru covor si tapiterie: Bicarbonatul de sodiu poate fi utilizat pentru a curata petele si mirosurile din covor si tapiterie. Acesta poate fi presarat pe suprafata de curatat, lasat sa actioneze timp de cateva ore, apoi aspirat sau indepartat cu o periuta.
 • Solutie de curatare pentru ustensile de bucatarie: Bicarbonatul de sodiu poate fi utilizat pentru a curata tigai si alte ustensile de bucatarie, amestecandu-l cu apa calduta si frecand cu o periuta sau cu o laveta moale.
 • Acestea sunt doar cateva dintre utilizariile bicarbonatului de sodiu, care pot fi extrem de utile in viata de zi cu zi. Este important sa aveti in vedere ca utilizarea excesiva poate cauza iritatii si probleme de sanatate, asadar trebuie sa consultati un specialist inainte de a utiliza bicarbonatul de sodiu pentru orice problema de sanatate.
DOZE DE UTILIZARE
 • Dozele de utilizare pentru bicarbonatul de sodiu pot varia in functie de aplicatia si nevoile individuale. In general, se recomanda sa se respecte dozele recomandate si sa nu se exagereze cu utilizarea, pentru a preveni orice efecte adverse.
 • Iata cateva doze de utilizare comune pentru bicarbonatul de sodiu:
 • In bucatarie: Pentru utilizarea in coacere, se recomanda o lingurita de bicarbonat de sodiu la o cana de faina. Pentru utilizarea in solutii de curatare, se recomanda o lingura de bicarbonat de sodiu la o cana de apa.
 • Pentru igienizarea dintilor: Se poate utiliza o cantitate mica de bicarbonat de sodiu, amestecat cu apa, pentru a face o pasta de dinti naturala. Acesta trebuie utilizat cu moderatie, deoarece utilizarea excesiva poate provoca iritatii ale gingiilor si ale cavitatii bucale.
 • Pentru deodorizarea pielii: Se poate utiliza o cantitate mica de bicarbonat de sodiu, amestecat cu apa, si aplicat sub brate sau pe picioare.
 • Pentru curatarea bijuteriilor: Se poate utiliza o cantitate mica de bicarbonat de sodiu, amestecat cu apa calduta, pentru a curata bijuteriile din argint sau aur.
 • Pentru curatarea covorului si tapiteriei: Se poate presara bicarbonat de sodiu pe suprafata de curatat si se lasa sa actioneze timp de cateva ore, apoi se aspira sau se indeparteaza cu o periuta.
 • Este important sa consultati un specialist inainte de a utiliza bicarbonatul de sodiu pentru orice problema de sanatate si sa respectati intotdeauna dozele recomandate pentru a preveni efectele adverse.

SATISFACTIA CLIENTULUI

 • Pentru Top Ingrediente oferirea clientilor nostri, a unei experiente 100% satisfacatoare este prioritatea principala. La rubrica “ IMPRESII SI COMENTARII” simtiti-va liberi sa ne transmiteti impresiile si experientele, atat pozitive cat si negative, pe care le-ati avut cu produsele comandate de pe magazinul nostru.

 (AM)

 

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Întrebări
GTIN:
EAN 6923424300577
ORIGINE:
CHINA
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 25 octombrie 2011
 • REGULAMENTUL (CE) NR. 1333/2008 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 16 decembrie 2008
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI

  din 25 octombrie 2011

  privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei

  "

  Articolul 14

  Vânzarea la distanță

  (1)   

  Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

  (a) 

  informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

  (b) 

  toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

  (2)   
  În cazul produselor alimentare care nu sunt preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță, mențiunile obligatorii în temeiul articolului 44 sunt puse la dispoziție în conformitate cu alineatul (1) din prezentul articol.
  (3)   
  Alineatul (1) litera (a) nu se aplică produselor alimentare oferite spre vânzare prin intermediul automatelor sau al incintelor comerciale automatizate."

Informațiile și imaginile prezentate au caracter exclusiv de promovare și publicitate, datele astfel furnizate fiind informative, generale și pur orientative.

Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ si pot contine informatii lipsa sau greseli de redactare. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna legislatia in vigoare ce reglementeaza produsul, etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a comanda,utiliza sau a consuma un produs.

Top ingrediente va pune la dispozitie gratuit orice document pe care dumneavoastra il solicitati (buletine de analiza, certificate de calitate, etc)

În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății sau din industria alimentara. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

17211
7,90 RON / Punga
Discounturile noastre de cantitate (pret cu taxe ):
Cantitate 50+ 200+
Pret 7,51 RON 7,11 RON
in stoc
Pretul in puncte: 16 points

Cantitatea minima pentru "Baking Soda - Sodium Carbonate - Bicarbonat Sodiu - 250 Gr." este 1.

Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
Bicarbonatul de sodiu alimentar este un compus chimic format din carbonat de sodiu si acid carbonic, care este utilizat in mod obisnuit in bucatarie si patiserie.
GTINEAN 6923424300577 ORIGINECHINA
Brandul zilei
.