Meniu Blog
Utilizari terapeutice ale pudrei de turmeric 
27/03/2023

Utilizari terapeutice ale pudrei de turmeric 

Pudra de turmeric este folosită în medicina tradițională de secole pentru proprietățile sale terapeutice. Acestea includ:

 1. Proprietăți antiinflamatorii: curcumina, compusul activ din turmeric, are proprietăți antiinflamatorii puternice și poate ajuta la reducerea inflamației în corp.

 2. Sprijin pentru sănătatea creierului: curcumina poate ajuta la protejarea creierului împotriva daunelor provocate de radicalii liberi și poate îmbunătăți funcția cognitivă.

 3. Proprietăți antioxidante: turmericul conține antioxidanți care ajută la protejarea celulelor corpului împotriva daunelor provocate de radicalii liberi.

 4. Sprijin pentru sănătatea inimii: turmericul poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol și trigliceride din sânge, ceea ce poate reduce riscul de boli de inimă.

 5. Proprietăți anti-cancer: curcumina poate avea efecte anti-cancer și poate ajuta la reducerea riscului de dezvoltare a unor tipuri de cancer.

 6. Sprijin pentru sănătatea digestivă: curcumina poate ajuta la reducerea inflamației în intestine și la ameliorarea simptomelor asociate cu sindromul de intestin iritabil și boala Crohn.

 7. Proprietăți antimicrobiene: turmericul poate ajuta la combaterea infecțiilor bacteriene și virale.

 8. Sprijin pentru sănătatea pielii: turmericul poate ajuta la reducerea inflamației pielii și poate fi folosit pentru a trata probleme de piele precum acneea, eczemele sau psoriazisul.

Este important să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a începe să luați pudră de turmeric, mai ales dacă aveți probleme de sănătate existente sau luați medicamente. De asemenea, este important să cumpărați turmeric de calitate și să-l depozitați într-un recipient sigilat, la loc uscat și ferit de lumină, pentru a preveni deteriorarea acestuia.

 

Cura cu turmeric 

Cura cu turmeric este o practică care implică consumul regulat de turmeric timp de câteva săptămâni sau luni, în scopul obținerii beneficiilor pentru sănătate. Iată cum puteți face o cură cu turmeric:

 1. Alegeți o sursă de turmeric de înaltă calitate: puteți cumpăra pudră de turmeric sau turmeric proaspăt de la magazinul de produse naturiste sau din supermarket.

 2. Decideți cât de mult turmeric doriți să consumați: în general, se recomandă o cantitate de 1-2 lingurițe de turmeric pudră pe zi. Dacă alegeți să utilizați turmeric proaspăt, puteți adăuga bucăți în smoothie-uri sau în alte rețete.

 3. Combinați turmericul cu alte ingrediente: pentru a îmbunătăți gustul și biodisponibilitatea turmericului, puteți adăuga piper negru, ghimbir sau ulei de cocos.

 4. Consumați turmericul în mod regulat: puteți adăuga turmericul în mâncărurile și băuturile zilnice, cum ar fi smoothie-uri, ceaiuri sau supe.

Este important să luați în considerare posibilele contraindicații ale turmericului înainte de a începe o cură cu turmeric. Turmericul poate interacționa cu anumite medicamente, poate provoca reacții alergice sau poate agrava unele afecțiuni, cum ar fi pietrele la rinichi. Este întotdeauna recomandat să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură cu turmeric, mai ales dacă aveți probleme de sănătate existente sau luați medicamente.

 

Cum se prepara ceaiul de turmeric 

Ceaiul de turmeric este o băutură gustoasă și sănătoasă, care poate fi preparată ușor acasă. Iată câteva moduri de a prepara ceai de turmeric:

 1. Rețeta de bază pentru ceai de turmeric:
 • Adăugați 1 linguriță de turmeric pudră într-un litru de apă clocotită.
 • Amestecați bine și lăsați să fiarbă timp de aproximativ 10 minute.
 • Strecurați ceaiul prin sită sau tifon și adăugați miere și lămâie, după gust.
 1. Ceai de turmeric cu ghimbir și miere:
 • Adăugați 1 linguriță de turmeric pudră și o bucată de ghimbir proaspăt răzuit (de aproximativ 2,5 cm) într-un litru de apă clocotită.
 • Lăsați să fiarbă timp de aproximativ 10 minute.
 • Strecurați ceaiul și adăugați miere, după gust.
 1. Ceai de turmeric cu lapte:
 • Adăugați 1 linguriță de turmeric pudră într-un pahar cu lapte de migdale sau de cocos.
 • Adăugați o bucată de ghimbir proaspăt răzuit și o linguriță de miere.
 • Amestecați bine și încălziți într-un vas până când ajunge la temperatura dorită.

Este important să rețineți că turmericul poate fi pigmentant și poate păta hainele sau alte suprafețe, așa că fiți atenți când îl utilizați. De asemenea, este important să vorbiți cu medicul dumneavoastră înainte de a începe să consumați ceai de turmeric, mai ales dacă aveți probleme de sănătate existente sau luați medicamente.

 

Ceai de ghimbir si turmeric beneficii

Ceaiul de ghimbir și turmeric este o băutură sănătoasă și gustoasă, care poate aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Iată câteva dintre beneficiile asociate cu consumul de ceai de ghimbir și turmeric:

 1. Proprietăți antiinflamatorii: atât ghimbirul, cât și turmericul au proprietăți antiinflamatorii puternice, care pot ajuta la reducerea inflamației în corp.

 2. Sprijin pentru sistemul imunitar: ghimbirul și turmericul conțin antioxidanți care ajută la protejarea celulelor corpului împotriva daunelor provocate de radicalii liberi, sprijinind astfel sistemul imunitar.

 3. Proprietăți antimicrobiene: ghimbirul și turmericul pot ajuta la combaterea infecțiilor bacteriene și virale.

 4. Sprijin pentru sănătatea digestivă: ghimbirul poate ajuta la reducerea inflamației în intestine și la ameliorarea simptomelor asociate cu sindromul de intestin iritabil, în timp ce turmericul poate ajuta la protejarea mucoasei gastrice.

 5. Proprietăți anti-cancer: atât ghimbirul, cât și turmericul pot avea efecte anti-cancer și pot ajuta la reducerea riscului de dezvoltare a unor tipuri de cancer.

 6. Sprijin pentru sănătatea creierului: ghimbirul și turmericul pot ajuta la protejarea creierului împotriva daunelor provocate de radicalii liberi și pot îmbunătăți funcția cognitivă.

 7. Sprijin pentru sănătatea inimii: ghimbirul și turmericul pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol și trigliceride din sânge, ceea ce poate reduce riscul de boli de inimă.

Pentru a pregăti ceaiul de ghimbir și turmeric, puteți combina o bucată de ghimbir proaspăt tăiată în bucăți mici și o linguriță de turmeric pudră într-o cană cu apă clocotită. Lăsați să stea timp de 5-10 minute, apoi strecurați și adăugați miere și lămâie, după gust. Este important să rețineți că turmericul poate fi pigmentant și poate păta hainele sau alte suprafețe, așa că fiți atenți când îl utilizați. De asemenea, este important să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a începe să consumați ceai de ghimbir și turmeric, mai ales dacă aveți probleme de sănătate existente sau luați medicamente.

 

Turmeric cu miere beneficii 

Turmericul cu miere este o combinație populară în medicina tradițională și poate aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Iată câteva dintre beneficiile asociate cu consumul de turmeric cu miere:

 1. Proprietăți antiinflamatorii: atât turmericul, cât și mierea au proprietăți antiinflamatorii puternice, care pot ajuta la reducerea inflamației în corp.

 2. Sprijin pentru sistemul imunitar: mierea conține antioxidanți care ajută la protejarea celulelor corpului împotriva daunelor provocate de radicalii liberi, sprijinind astfel sistemul imunitar.

 3. Proprietăți antimicrobiene: mierea poate ajuta la combaterea infecțiilor bacteriene și virale.

 4. Sprijin pentru sănătatea digestivă: mierea poate ajuta la ameliorarea simptomelor asociate cu sindromul de intestin iritabil.

 5. Proprietăți anti-cancer: turmericul și mierea pot avea efecte anti-cancer și pot ajuta la reducerea riscului de dezvoltare a unor tipuri de cancer.

 6. Sprijin pentru sănătatea pielii: turmericul și mierea pot avea efecte benefice pentru sănătatea pielii, putând ajuta la reducerea inflamației și la îmbunătățirea aspectului pielii.

 7. Proprietăți anti-stres: turmericul și mierea pot ajuta la reducerea nivelului de stres și anxietate.

Pentru a pregăti turmericul cu miere, puteți combina o linguriță de turmeric pudră cu o linguriță de miere într-un pahar cu apă caldă sau lapte. Amestecați bine și beți înainte de culcare sau dimineața, pe stomacul gol. Este important să rețineți că turmericul poate fi pigmentant și poate păta hainele sau alte suprafețe, așa că fiți atenți când îl utilizați. De asemenea, este important să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a începe să consumați turmeric cu miere, mai ales dacă aveți probleme de sănătate existente sau luați medicamente.

 

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Produse Recomandate
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari
Promo