Turmeric Pulbere, Curcuma

 Turmeric (Curcuma) pudra fina aromata

 • - Originea Turmericului : India 
 • - Curcumina : 2.61 %
 • - Curcuma se depoziteaza in spatii curate, lipsite de umiditate, racoroase Temperatura spatiului nu trebuie sa depaseasca 25° iar umiditatea relativa mai putin de 80%.
 • - Termenul de valabilitate al Turmericului este de 24 luni in ambalajul original si in conditii corespunzatoare. 

 Despre turmeric

Turmericul (Curcuma longa) este o plantă din familia Zingiberaceae, care este originară din India și țările din Asia de Sud-Est. Această plantă a fost cultivată și folosită de mii de ani în aceste regiuni pentru atât proprietățile sale culinare, cât și medicinale.

Iată câteva informații despre turmeric:

 1. Originea: Turmericul este originar din India, iar primele înregistrări ale utilizării sale datează de peste 4.000 de ani. A fost folosit atât ca mirodenie în bucătărie, cât și în medicina tradițională ayurvedică pentru proprietățile sale terapeutice.

 2. Descriere: Turmericul este o plantă erbacee perenă, cu frunze mari și flori albe sau roz. Rizomii plantei sunt principalul punct de interes, deoarece conțin compuși activi, în special curcumina, care oferă turmericului proprietățile sale distinctive.

 3. Utilizare culinară: Turmericul este folosit pe scară largă în bucătăria indiană și asiatică, în special în curry-uri și alte preparate. Este responsabil pentru culoarea și aroma specifică a multor mâncăruri. De asemenea, se poate adăuga în supe, orez și alte feluri de mâncare pentru a aduce un gust picant și un colorant natural.

 4. Beneficii pentru sănătate: Turmericul este cunoscut pentru proprietățile sale antioxidante și antiinflamatorii, datorită conținutului său de curcumină. Se crede că poate ajuta la reducerea inflamațiilor, la combaterea stresului oxidativ și la îmbunătățirea sănătății articulațiilor. De asemenea, turmericul a fost studiat pentru posibile beneficii în prevenirea și tratamentul unor afecțiuni, cum ar fi cancerul, bolile de inimă și afecțiuni neurologice.

 5. Suplimente de turmeric: Datorită beneficiilor pentru sănătate ale curcuminei, multe suplimente alimentare de turmeric sunt disponibile pe piață. Cu toate acestea, este important să consultați un profesionist medical înainte de a lua astfel de suplimente, deoarece pot exista interacțiuni cu medicamentele sau alte contraindicații.

 6. Alte utilizări: Pe lângă utilizarea sa în bucătărie și medicina tradițională, turmericul este folosit și în industria cosmetică pentru produsele de îngrijire a pielii, datorită proprietăților sale antiinflamatorii.

Este important de menționat că, deși turmericul poate avea numeroase beneficii pentru sănătate, nu înlocuiește tratamentul medical și nu ar trebui să fie folosit în exces. Este întotdeauna recomandat să discutați cu un profesionist medical înainte de a începe un regim alimentar sau un tratament pe bază de turmeric, în special dacă aveți afecțiuni medicale existente sau luați alte medicamente.

 

Utilizarea turmericului 

Turmericul este folosit într-o varietate de moduri, atât în bucătărie, cât și în medicină tradițională, datorită proprietăților sale culinare și medicinale. Iată câteva dintre principalele utilizări ale turmericului:

 1. În bucătărie:

  • Condiment: Turmericul este utilizat în principal ca mirodenie pentru a da gust și culoare preparatelor culinare. Este un ingredient esențial în multe rețete indiene, mai ales în curry-uri, dar este folosit și în alte feluri de mâncare precum orez, supe și carne.
  • Colorant: Datorită culorii sale galbene strălucitoare, turmericul este adesea folosit pentru colorarea alimentelor. De exemplu, este responsabil pentru culoarea specifică a muștarului și a diferitelor sosuri.
 2. În medicina tradițională:

  • Antiinflamator: Turmericul conține curcumină, un compus cu proprietăți antiinflamatorii cunoscute. Este folosit în medicina tradițională pentru a trata diverse afecțiuni inflamatorii, cum ar fi artrita.
  • Antioxidant: Curcumina din turmeric are proprietăți antioxidante, ajutând la combaterea stresului oxidativ și la protejarea celulelor împotriva deteriorării.
  • Sistemul digestiv: În medicina ayurvedică, turmericul a fost folosit pentru a stimula digestia și a ajuta la reducerea flatulenței și a disconfortului digestiv.
  • Afecțiuni ale pielii: Se crede că turmericul poate ajuta la tratarea unor afecțiuni ale pielii, cum ar fi acneea și psoriazisul, datorită proprietăților sale antiinflamatorii și antimicrobiene.
 3. Remedii casnice:

  • Pasta de turmeric: O pastă făcută din turmeric și apă sau ulei poate fi aplicată local pentru a trata arsuri, înțepături de insecte sau erupții cutanate.
  • Gargară: Turmericul amestecat cu apă caldă poate fi utilizat pentru gargară pentru a ajuta la ameliorarea durerii de gât sau a inflamației mucoaselor.
 4. Suplimente alimentare: Suplimentele alimentare pe bază de turmeric sau curcumină sunt disponibile pe piață și sunt folosite de cei care doresc să beneficieze de proprietățile terapeutice ale acestui condiment, în special pentru probleme inflamatorii și de sănătate generală.

Este important să menționăm că, înainte de a utiliza turmericul sau suplimentele pe bază de turmeric în scopuri medicinale, este întotdeauna recomandat să consultați un profesionist medical, mai ales dacă aveți afecțiuni medicale existente sau luați alte medicamente, deoarece pot exista interacțiuni sau contraindicații.

 

Beneficiile utilizarii turmericului 

Turmericul este cunoscut pentru o serie de beneficii pentru sănătate datorate conținutului său de curcumină, un compus cu proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. Iată câteva dintre principalele beneficii ale utilizării turmericului:

 1. Reducerea inflamației: Curcumina din turmeric are puternice proprietăți antiinflamatorii și poate ajuta la reducerea inflamației cronice din organism. Acest lucru poate fi benefic pentru persoanele cu afecțiuni inflamatorii, cum ar fi artrita reumatoidă sau bolile inflamatorii intestinale.

 2. Antioxidant puternic: Turmericul este bogat în antioxidanți, care ajută la combaterea stresului oxidativ și protejează celulele de deteriorare. Aceasta poate contribui la îmbunătățirea sănătății generale și la reducerea riscului de boli cronice.

 3. Susținerea sănătății articulațiilor: Datorită proprietăților sale antiinflamatorii, turmericul poate ajuta la ameliorarea durerii și rigidității articulare în cazul afecțiunilor precum osteoartrita.

 4. Sprijin pentru sistemul imunitar: Consumul regulat de turmeric poate ajuta la întărirea sistemului imunitar și la creșterea capacității organismului de a lupta împotriva infecțiilor.

 5. Sănătatea inimii: Se crede că turmericul poate avea beneficii pentru sănătatea inimii, deoarece ajută la reducerea nivelului de colesterol LDL (colesterolul "rău") și poate îmbunătăți funcția endoteliului, care este stratul interior al vaselor de sânge.

 6. Sprijin pentru digestie: Turmericul a fost folosit în medicina tradițională pentru a stimula digestia și pentru a ameliora problemele digestive, cum ar fi indigestia și balonarea.

 7. Potențial anticancerigen: Studiile de cercetare preliminare sugerează că curcumina din turmeric ar putea avea proprietăți anticancerigene și ar putea ajuta la prevenirea sau tratarea anumitor tipuri de cancer.

 8. Sănătatea creierului: Turmericul ar putea avea efecte benefice asupra sănătății creierului, inclusiv protejarea împotriva deteriorării cognitive asociate îmbătrânirii și reducerea riscului de afecțiuni neurologice, cum ar fi boala Alzheimer.

Este important de menționat că, pentru a beneficia de aceste proprietăți, este necesar să se consume turmeric în mod regulat și să fie inclus într-o dietă echilibrată și sănătoasă. De asemenea, pentru tratamentul unor afecțiuni medicale specifice, este indicat să consultați întotdeauna un profesionist medical înainte de a utiliza turmericul sau suplimente pe bază de turmeric. Curcumina are o biodisponibilitate redusă, ceea ce înseamnă că poate fi dificil să fie absorbită în organism, așa că există și suplimente care au fost dezvoltate pentru a îmbunătăți absorbția acestui compus.

 

Link-uri utile:

 

 

Recenzii ale clienților

5 out of 5
4 stars
0
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0

Recomandare pentru cumpărare

100%

Bazat pe 1 recomandare
1
Ati incercat acest produs?
Împărtășiți-l cu alții pentru a-i ajuta să facă alegerea corectă
Scrie un comentariu
Comentarii pozitive
Amalia Dana
10/03/2020
Achizitie Verificata
Comentarii
Am cumparat Curcuma de la dvs. Este un produs ieftin dar cu aceleasi proprietati calitative. Nu este nicio diferenta intre celelalte site-uri care vand curcuma la pret dublu.
Sortati dupa:
Cu Fotografie
Pistalu Dora
Pistalu Dora
Achiziție neconfirmată
22/10/2021
Turmeric de calitate
Comentarii
Foarte bun, il consum cu miere pentru imunitate
A fost utilă această recenzie?
82 62
Szekely Eugenia Adriana
Szekely Eugenia Adriana
Achizitie Verificata
28/09/2021
Comentarii
Recomand cu încredere.
A fost utilă această recenzie?
133 118
Amalia Dana
Amalia Dana
Achizitie Verificata
10/03/2020
Comentarii
Am cumparat Curcuma de la dvs. Este un produs ieftin dar cu aceleasi proprietati calitative. Nu este nicio diferenta intre celelalte site-uri care vand curcuma la pret dublu.
A fost utilă această recenzie?
97 101
Scrie un comentariu
Întrebări
GTIN:
EAN 5949496700184
ORIGINE:
INDIA
Ambalare:
1 kg
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 25 octombrie 2011
 • REGULAMENTUL (CE) NR. 1333/2008 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 16 decembrie 2008
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI

  din 25 octombrie 2011

  privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei

  "

  Articolul 14

  Vânzarea la distanță

  (1)   

  Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

  (a) 

  informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

  (b) 

  toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

  (2)   
  În cazul produselor alimentare care nu sunt preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță, mențiunile obligatorii în temeiul articolului 44 sunt puse la dispoziție în conformitate cu alineatul (1) din prezentul articol.
  (3)   
  Alineatul (1) litera (a) nu se aplică produselor alimentare oferite spre vânzare prin intermediul automatelor sau al incintelor comerciale automatizate."

Informațiile și imaginile prezentate au caracter exclusiv de promovare și publicitate, datele astfel furnizate fiind informative, generale și pur orientative.

Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ si pot contine informatii lipsa sau greseli de redactare. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna legislatia in vigoare ce reglementeaza produsul, etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a comanda,utiliza sau a consuma un produs.

Top ingrediente va pune la dispozitie gratuit orice document pe care dumneavoastra il solicitati (buletine de analiza, certificate de calitate, etc)

În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății sau din industria alimentara. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

11143
26,90 RON / Punga
in stoc
Pretul in puncte: 54 point
Puncte premiu: 1 point
+

Cantitatea minima pentru "Turmeric Pulbere, Curcuma" este 1.

3 recenzii Scrie un comentariu
Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
Turmeric (Curcuma) pudra fina aromata
BRANDTop Ingrediente GTINEAN 5949496700184 ORIGINEINDIA Ambalare1 kg
 • Vizualizați toate variantele ca listă
Brandul zilei
.
Variante
  Ambalare Disponibilitate Pret  
1 kg
in stoc
26,90 RON / Punga
+
250 g
in stoc
7,90 RON / Punga
+
500 g
in stoc
15,90 RON / Punga
+
5 kg
in stoc
129,90 RON / Punga
25 kg
in stoc
589,00 RON / Punga