Meniu Blog
Turmeric beneficii si contraindicatii
27/03/2023

Turmeric beneficii si contraindicatii 

Turmericul este un condiment obținut din rădăcina plantei Curcuma longa, originară din India și Asia de Sud. Este utilizat în principal ca și condiment, dar și pentru proprietățile sale medicinale, care includ:

Beneficii:

 • Proprietăți antiinflamatorii puternice, datorită conținutului de curcumina;
 • Proprietăți antioxidante, care ajută la protejarea celulelor corpului împotriva daunelor provocate de radicalii liberi;
 • Sprijin pentru sănătatea inimii, prin reducerea nivelului de colesterol și trigliceride din sânge;
 • Sprijin pentru sănătatea creierului, prin îmbunătățirea funcției cognitive și protejarea creierului împotriva daunelor provocate de radicalii liberi;
 • Proprietăți anti-cancer, prin reducerea riscului de dezvoltare a unor tipuri de cancer;
 • Sprijin pentru digestie, prin reducerea simptomelor de indigestie și ameliorarea afecțiunilor digestive.

Contraindicații și precauții:

 • Interacțiuni cu medicamente, mai ales cu anticoagulante, medicamente pentru diabet și antiinflamatoarele nesteroidiene (AINS);
 • Alergie la turmeric sau la alte plante din familia ghimbirului;
 • Probleme de sănătate existente, cum ar fi ulcere gastrointestinale, afecțiuni ale vezicii biliare și calculi biliari;
 • Consumul de doze mari poate provoca efecte secundare, cum ar fi greață, diaree și dureri de stomac.

Este important să vorbiți cu medicul dumneavoastră înainte de a lua suplimente de turmeric sau de a începe un nou regim alimentar, pentru a determina cea mai bună doză și utilizare pentru nevoile dumneavoastră specifice. De asemenea, este important să păstrați turmericul într-un recipient sigilat, la loc uscat și ferit de lumină, pentru a preveni deteriorarea și oxidarea acestuia.

 

Turmeric pudra la ce se foloseste? 

Turmericul pudră este un ingredient comun în bucătăria indiană și asiatică, fiind utilizat pentru a da o culoare aurie și un gust ușor picant și amărui preparatelor. Iată câteva moduri în care se poate folosi turmericul pudră:

 1. Condiment pentru mâncăruri: turmericul pudră este un ingredient comun în curry-uri, orezul pilaf și alte feluri de mâncare din bucătăria asiatică.

 2. În supe și tocănițe: turmericul pudră poate fi adăugat la supe și tocănițe pentru a le da o culoare și un gust mai bogat.

 3. În marinade: turmericul pudră poate fi folosit în marinade pentru a da o culoare și un gust mai intens cărnii sau peștelui.

 4. În băuturi: turmericul pudră poate fi adăugat la ceaiuri, smoothie-uri sau băuturi calde pentru a le da o aromă și o culoare unice.

 5. Ca și colorant natural: datorită culorii sale aurii, turmericul pudră poate fi utilizat ca și colorant natural pentru alimente sau pentru a obține un efect decorativ în preparate.

Este important să cumpărați turmeric pudră de calitate și să-l depozitați într-un recipient sigilat, la loc uscat și ferit de lumină, pentru a preveni deteriorarea acestuia. De asemenea, este important să respectați instrucțiunile de dozare și să nu luați cantități mari de turmeric fără sfatul medicului, mai ales dacă luați medicamente sau aveți probleme de sănătate existente.

 

Apa calda cu turmeric 

Apa caldă cu turmeric este o băutură tradițională din medicina Ayurvedică, care se crede că are beneficii pentru sănătate, cum ar fi proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. Iată cum se face apa caldă cu turmeric:

Ingrediente:

 • 1 cană de apă caldă;
 • 1/2 linguriță de turmeric pudră;
 • Suc de lămâie proaspăt (opțional);
 • Miere sau îndulcitor natural (opțional).

Mod de preparare:

 1. Încălziți o cană de apă la temperatura dorită, astfel încât să nu fie prea fierbinte.
 2. Adăugați 1/2 linguriță de turmeric pudră și amestecați bine.
 3. Adăugați suc de lămâie și miere sau alt îndulcitor natural, dacă doriți.

Apa caldă cu turmeric poate fi băută dimineața, ca și băutură de trezire, sau în orice moment al zilei, ca și băutură reconfortantă. Este important să nu luați cantități mari de turmeric fără sfatul medicului, mai ales dacă luați medicamente sau aveți probleme de sănătate existente. De asemenea, este important să cumpărați turmeric de calitate și să-l depozitați într-un recipient sigilat, la loc uscat și ferit de lumină, pentru a preveni deteriorarea acestuia.

 

Apa cu turmeric beneficii 

Apa cu turmeric este o băutură tradițională din medicina Ayurvedică, care se crede că are beneficii pentru sănătate, datorită proprietăților sale antiinflamatorii și antioxidante. Iată câteva dintre beneficiile presupuse ale apei cu turmeric:

 1. Proprietăți antiinflamatorii: turmericul conține o substanță numită curcumină, care are proprietăți antiinflamatorii puternice. Consumul apei cu turmeric poate ajuta la reducerea inflamației din corp și la ameliorarea simptomelor asociate cu afecțiuni inflamatorii, cum ar fi artrita sau boala inflamatorie intestinală.

 2. Proprietăți antioxidante: turmericul conține și antioxidanți, care ajută la protejarea celulelor corpului împotriva daunelor provocate de radicalii liberi.

 3. Sprijin pentru sănătatea inimii: turmericul poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol și trigliceride din sânge, ceea ce poate reduce riscul de boli de inimă.

 4. Sprijin pentru sănătatea creierului: curcumina din turmeric poate ajuta la protejarea creierului împotriva daunelor provocate de radicalii liberi și poate îmbunătăți funcția cognitivă.

 5. Proprietăți anti-cancer: curcumina din turmeric poate avea efecte anti-cancer și poate ajuta la reducerea riscului de dezvoltare a unor tipuri de cancer.

Este important să vorbiți cu medicul dumneavoastră înainte de a începe să luați apă cu turmeric, mai ales dacă aveți probleme de sănătate existente sau luați medicamente. De asemenea, este important să cumpărați turmeric de calitate și să-l depozitați într-un recipient sigilat, la loc uscat și ferit de lumină, pentru a preveni deteriorarea acestuia.

 

Ceai de ceapa cu ghimbir si turmeric beneficii 

Ceaiul de ceapă cu ghimbir și turmeric este o băutură care are o serie de beneficii pentru sănătate, datorită proprietăților sale nutritive și antioxidante. Iată câteva dintre beneficiile presupuse ale ceaiului de ceapă cu ghimbir și turmeric:

 1. Proprietăți antiinflamatorii: ghimbirul și turmericul sunt cunoscute pentru proprietățile lor antiinflamatorii puternice, iar consumul regulat al acestor ingrediente poate ajuta la reducerea inflamației din corp.

 2. Îmbunătățirea imunității: ceapa, ghimbirul și turmericul sunt bogate în antioxidanți și compuși nutritivi care ajută la întărirea sistemului imunitar, protejând organismul împotriva infecțiilor și bolilor.

 3. Reducerea durerii: ghimbirul și turmericul pot ajuta la reducerea durerii în diverse afecțiuni, cum ar fi durerile articulare sau de cap.

 4. Sprijin pentru sănătatea inimii: ghimbirul și turmericul pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol și trigliceride din sânge, ceea ce poate reduce riscul de boli de inimă.

 5. Proprietăți antivirale și antibacteriene: ceapa, ghimbirul și turmericul au proprietăți antivirale și antibacteriene, care pot ajuta la prevenirea și tratarea infecțiilor.

Pentru a prepara ceaiul de ceapă cu ghimbir și turmeric, puteți tăia o ceapă în bucăți și o fierbeți într-un litru de apă, împreună cu o bucată de ghimbir și o linguriță de turmeric pudră. Lăsați amestecul să fiarbă timp de aproximativ 20 de minute, apoi strecurați și adăugați miere sau alt îndulcitor natural, dacă doriți.

Este important să vorbiți cu medicul dumneavoastră înainte de a începe să consumați ceai de ceapă cu ghimbir și turmeric, mai ales dacă aveți probleme de sănătate existente sau luați medicamente. De asemenea, este important să cumpărați ingrediente de calitate și să respectați instrucțiunile de dozare.

 

 

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Produse Recomandate
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari
Promo