Meniu Blog
Apa cu bicarbonat de sodiu beneficii
20/03/2023

Apa cu bicarbonat de sodiu beneficii

  

Apa cu bicarbonat de sodiu poate avea unele beneficii pentru sănătate, însă trebuie utilizată cu precauție și nu trebuie să înlocuiască un tratament medical adecvat. Iată câteva posibile beneficii ale apei cu bicarbonat de sodiu:

  1. Aciditatea stomacului: Consumul unei mici cantități de bicarbonat de sodiu dizolvat în apă poate ajuta la neutralizarea acidității stomacului, ameliorând simptomele de reflux gastroesofagian și indigestie.

  2. Controlul infecțiilor urinare: Bicarbonatul de sodiu poate ajuta la reducerea nivelului de aciditate din urină, ceea ce poate ajuta la prevenirea și tratarea infecțiilor urinare.

  3. Sistemul imunitar: Unele cercetări sugerează că bicarbonatul de sodiu poate ajuta la stimularea sistemului imunitar, îmbunătățind capacitatea organismului de a lupta împotriva infecțiilor și a bolilor.

  4. Igiena orală: Apa cu bicarbonat de sodiu poate ajuta la reducerea nivelului de bacterii și a inflamației din cavitatea orală, ceea ce poate ajuta la prevenirea cariilor și a bolilor gingivale.

Este important de menționat că excesul de bicarbonat de sodiu poate avea efecte adverse, cum ar fi alcalinizarea excesivă a corpului, care poate duce la probleme de sănătate. De asemenea, bicarbonatul de sodiu poate interacționa cu unele medicamente și poate provoca reacții alergice la unele persoane. Prin urmare, este important să consultați un medic înainte de a utiliza apa cu bicarbonat de sodiu ca tratament pentru orice afecțiune.

 

Cat bicarbonat se pune in apa? 

Doza recomandată de bicarbonat de sodiu în apă variază în funcție de scopul utilizării. În general, o doză sigură și eficientă de bicarbonat de sodiu este de ½ - 1 linguriță (aproximativ 2,5 - 5 grame) dizolvată în 200 ml de apă.

Pentru utilizarea ca băutură, se poate adăuga o linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă și se amestecă bine până când se dizolvă complet. Se recomandă să nu se depășească această doză și să nu se consume apa cu bicarbonat de sodiu timp îndelungat fără a consulta mai întâi un medic.

Pentru utilizarea ca gargară pentru igiena orală, se poate adăuga o linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă călduță și se amestecă bine până când se dizolvă complet. Se poate folosi soluția pentru a clăti gura și a ajuta la reducerea inflamației și a bacteriilor din cavitatea orală.

Înainte de a utiliza bicarbonatul de sodiu în apă, este important să verificați cu un medic sau un specialist în domeniul sănătății dacă această practică este potrivită pentru dvs. și să urmați întotdeauna instrucțiunile și dozele recomandate pentru a evita reacțiile adverse.

 
 
 
Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Produse Recomandate
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari
Promo