Meniu Blog
Caloriile - o măsură a energiei din alimente
16/03/2023

Sunt sigur că ești familiarizat cu caloriile și chiar le-ai numărat la un moment dat! Aici vom trece în revistă conceptul de echilibru caloric și ceea ce trebuie să știți. Dacă aveți deja cunostinte despre calorii, revizuirea elementelor de bază este o reîmprospătare excelentă. Să începem!

Caloriile

Caloriile sunt o măsură a energiei din alimente. Aportul caloric se referă la numărul de calorii pe care le consumi în timpul unei zile sau în timpul unei mese. Fiecare aliment are un anumit număr de calorii, care variază în funcție de conținutul de proteine, carbohidrați, grăsimi și fibre.

Pentru a pierde în greutate, este important să îți controlezi aportul caloric și să consumi mai puține calorii decât consumi în mod obișnuit. Aceasta se poate realiza prin reducerea porțiilor de mâncare, prin evitarea alimentelor bogate în calorii, prin alegerea alimentelor sănătoase și cu conținut scăzut de calorii și prin creșterea nivelului de activitate fizică.

Este important să îți amintești că nu toate calorii sunt la fel de sănătoase și că o dietă sănătoasă trebuie să includă alimente nutritive și sănătoase, care să furnizeze nutrienții esențiali necesari organismului. De asemenea, este important să acorzi atenție calității alimentelor, nu doar cantității de calorii, și să îți stabilești obiective de alimentație echilibrată și sănătoasă, care să includă o varietate de alimente nutritive și sănătoase.

În cele din urmă, este important să îți accepți corpul așa cum este și să nu te concentrezi exclusiv pe numărul de calorii sau pe greutatea ta. În loc să te concentrezi doar pe aportul caloric, poți încerca să îți îmbunătățești stilul de viață în general, prin adoptarea unui stil de viață sănătos, care să includă o alimentație echilibrată și sănătoasă și un nivel adecvat de activitate fizică.

 

Macronutrienții 

Macronutrienții sunt nutrienți esențiali care sunt necesari organismului în cantități mari pentru a funcționa adecvat. Aceștia includ proteinele, carbohidrații și grăsimile.

Proteinele sunt esențiale pentru construirea și repararea mușchilor, pielii, oaselor și altor țesuturi din organism. Acestea sunt alcătuite din aminoacizi și se găsesc în alimente precum carnea, peștele, ouăle, produsele lactate, leguminoasele și nucile.

Carbohidrații furnizează organismului energie și sunt esențiali pentru buna funcționare a creierului și a sistemului nervos. Aceștia se găsesc în alimente precum cerealele, fructele, legumele, pâinea, orezul și pastele.

Grăsimile furnizează organismului energie, ajută la absorbția vitaminelor și mineralelor și ajută la menținerea sănătății pielii și a părului. Grăsimile sunt de două tipuri: grăsimile saturate (găsite în produsele de origine animală) și grăsimile nesaturate (găsite în nuci, semințe, uleiuri vegetale și pește). Este important să încorporăm grăsimile nesaturate în dieta noastră și să limităm consumul de grăsimi saturate.

În general, este important să încorporăm toți cei trei macronutrienți în dieta noastră pentru a ne asigura că organismul nostru primește nutrienții esențiali de care are nevoie pentru a funcționa adecvat. Este important să menținem un echilibru între aceștia și să îi consumăm în cantitățile recomandate pentru a ne menține sănătoși și în formă.

 

Echilibrul caloric 

Echilibrul caloric se referă la echilibrul dintre energia pe care o consumăm prin alimente și energia pe care o ardem prin activitatea fizică și metabolismul nostru. Dacă consumăm mai multă energie decât ardem, vom lua în greutate, iar dacă ardem mai multă energie decât consumăm, vom pierde în greutate.

Pentru a menține un echilibru caloric sănătos, este important să acordăm atenție cantității și calității alimentelor pe care le consumăm și să ne asigurăm că aportul caloric se potrivește cu nevoile noastre de energie și cu nivelul nostru de activitate fizică.

Este important să avem o dietă echilibrată și sănătoasă, care să includă o varietate de alimente nutritive și sănătoase, cum ar fi proteinele slabe, carbohidrații complecși, grăsimile sănătoase, fructele, legumele și cerealele integrale. Este important să limităm consumul de alimente procesate, bogate în zaharuri și grăsimi nesănătoase.

De asemenea, este important să facem activitate fizică regulată, precum mersul pe jos, alergarea, înotul sau alte activități fizice care ne plac. Activitatea fizică ne poate ajuta să ardem calorii și să menținem un echilibru caloric sănătos.

Este important să fim conștienți de echilibrul caloric în general, dar nu trebuie să fim obsedați de numărul de calorii și să ne concentram exclusiv pe aportul caloric. În loc să ne concentram doar pe numărul de calorii, este important să ne concentram pe alegerea alimentelor sănătoase și sănătoase și pe menținerea unui stil de viață sănătos și echilibrat pe termen lung.

 

Aportul caloric 

Aportul caloric se referă la numărul de calorii pe care le consumăm într-o zi sau în timpul unei mese. Acesta este determinat de cantitatea și de tipul alimentelor pe care le consumăm și poate varia în funcție de nivelul nostru de activitate fizică și de metabolismul nostru.

Pentru a pierde în greutate, este important să consumăm mai puține calorii decât ardem într-o zi. Acest deficit caloric poate fi obținut prin reducerea porțiilor de mâncare, evitarea alimentelor bogate în calorii și creșterea nivelului de activitate fizică.

Pentru a menține o greutate sănătoasă și a preveni creșterea în greutate, este important să îți stabilești un nivel adecvat de aport caloric și să îți concentrezi eforturile pe menținerea unui stil de viață sănătos și echilibrat. Acest lucru poate include consumul de alimente nutritive și sănătoase, cum ar fi proteinele slabe, carbohidrații complecși și grăsimile sănătoase, precum și exerciții fizice regulate și o rutină adecvată de somn.

Este important să menționăm că numărul de calorii necesar poate varia în funcție de vârstă, sex, nivel de activitate fizică și alți factori individuali. Este important să consulți un medic sau un nutriționist pentru a determina necesitățile calorice individuale și pentru a primi sfaturi personalizate de nutriție și fitness.

 

Consum de energie 

Consumul de energie se referă la cantitatea de energie pe care organismul nostru o arde pentru a funcționa în mod normal. Această energie este utilizată pentru procese fiziologice de bază, cum ar fi respirația, digestia și circulația sângelui, precum și pentru activitățile fizice, cum ar fi mersul pe jos, alergarea, antrenamentele și alte activități fizice.

Consumul de energie poate varia în funcție de nivelul nostru de activitate fizică, vârstă, sex și metabolismul nostru. De exemplu, o persoană care este activă fizic în mod regulat va avea nevoie de mai multă energie decât o persoană care este sedentară.

Pentru a menține un echilibru caloric sănătos, este important să îți cunoști necesitățile de energie și să îți ajustezi aportul caloric în funcție de nivelul tău de activitate fizică și nevoile individuale. De asemenea, este important să consumi alimente nutritive și sănătoase care să furnizeze organismului nutrienții esențiali de care are nevoie pentru a funcționa adecvat.

Pentru a pierde în greutate, este important să consumi mai puține calorii decât consumi în mod obișnuit și să crești nivelul de activitate fizică pentru a arde mai multe calorii. Este important să ai răbdare și să îți stabilești obiective realiste de pierdere în greutate, precum și să îți concentrezi eforturile pe menținerea unui stil de viață sănătos și echilibrat pe termen lung.

 

Ce inseamna un deficit caloric? 

Un deficit caloric se referă la situația în care consumăm mai puține calorii decât ardem. Acesta este necesar pentru a pierde în greutate, deoarece organismul nostru va începe să ardă grăsimi pentru a obține energia de care are nevoie în absența consumului suficient de calorii prin alimentație.

Pentru a crea un deficit caloric, trebuie să consumăm mai puține calorii decât ardem prin activitate fizică și metabolism. Acest deficit poate fi creat prin reducerea aportului caloric prin alimente, creșterea nivelului de activitate fizică sau o combinație a ambelor.

Este important să se mențină un deficit caloric moderat și să nu se reducă prea mult aportul caloric, deoarece acest lucru poate duce la scăderea în greutate prea rapidă și nesănătoasă. Este important să îți stabilești obiective realiste de pierdere în greutate și să îți concentrezi eforturile pe menținerea unui stil de viață sănătos și echilibrat pe termen lung.

De asemenea, este important să menționăm că fiecare organism este diferit și că necesitățile calorice individuale pot varia în funcție de vârstă, sex, nivel de activitate fizică și alți factori individuali. Este important să consulți un medic sau un nutriționist pentru a determina necesitățile calorice individuale și pentru a primi sfaturi personalizate de nutriție și fitness.

 
  1. Urmăriți-vă mâncarea timp de 2-3 zile folosind un instrument sau o aplicație online  pentru a vă determina aportul caloric. Vă rugăm să rețineți că probabil veți dori să faceți modificări pur și simplu prin monitorizarea a ceea ce mâncați! Cu toate acestea, rezistă nevoii de a schimba până când urmărirea este completă pentru a obține o linie de bază exactă.
  2. Calculați rata metabolică bazală și consumul zilnic de energie folosind un calculator online.
  3. Calculați procentul de reducere calorică pe baza unui deficit de 500 de calorii pe zi. Procentul tău pare o reducere rezonabilă a aportului de alimente? Dacă pare excesiv, creșterea cheltuielilor de energie va fi o parte importantă a călătoriei dvs. de slăbire (și vom intra în asta în continuare).

 

Continuarea aici:

Tot ce trebuie să știți despre pierderea în greutate

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Produse Recomandate
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari
Promo