Meniu Blog
Vitamina C pentru piscine
15/07/2021

       Orice piscina sau bazin cu apa va avea pete maronii la un moment dat. Colorarea galben-maronie metalică văzută în majoritatea bazinelor este cauzată de depunerile de fier, mangan sau cupru. Aceste metale apar imediat ce umpleți piscina, deoarece sunt introduse de obicei prin apa din reteaua orașului sau dintr-o fântână/put. Culoarea maronie va fi mai pronuntata daca este vorba de apa dura.

Deși aceste reziduuri de metale prezente în apa nu afecteaza organismului uman, ele pot conține urme de impurități sau bacterii care pot fi dăunătoare. Aceste bacterii formează, de asemenea, o mâzgă brună ce se depune pe peretii piscinelor, în conductele de apă și în instalații. Bacteriile de fier sunt frecvent întâlnite în apa din puțuri.

Chiar și cel mai mic nivel de metal va colora pereții piscinei iar o piscină cu pete maronii are un aspect neplacut și niciun înotător nu va dori să înoate într-o piscină aparent nesănătoasă. Din fericire, există mai multe remedii pentru tratarea petelor din piscină, acidul ascorbic fiind cel mai eficient.

                Vitamina C utilizata pentru petele maronii din piscină este același supliment folosit pentru cresterea imunitatii și are multe utilizări, inclusiv curățarea caselor și a piscinei. Acidul ascorbic, sau vitamina C, este un agent de reducere, care este opus agentului oxidant cunoscut sub numele de clor.

Acidul ascorbic funcționează cel mai bine atunci când nivelul clorului este scăzut, atunci cand clorul nu neutralizeaza prea mult din vitamina C adăugată, risipind produsul înainte să poată actiona asupra petei.

Modul în care funcționează acidul ascorbic asupra petelor de fier este prin reducerea fierului de la o stare ferică solidă (oxid sau carbonat) la o stare feroasă solubilă. Aciditatea ajută în acest proces dar trebuie să adăugați un sechestrant metalic pentru a ține acest ion feros în apă, astfel încât să nu se oxideze sub actiunea clorului (daca folositi si clor ) și să se precipite din nou.

       Daca este o piscina in care faceti si clorinare, atunci cand adaugati vitamina C in piscina primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să verificați nivelul clorului din apa. După cum am menționat mai sus, nivelul de clor trebuie sa fie cât mai scazut atunci când vă tratați piscina pentru pete.

Daca nivelul de clor este scazut puteti adauga un produs algicid care va impiedica dezvoltarea algelor ce pot aparea in aceste conditii.

Acum puteți adăuga acid ascorbic sau vitamina C. Presarati o parte din cantitatea de vitamina C in dreptul petelor iar restul catitatii in apa din piscina. Utilizați 50 - 70  grame de Vitamina C pentru fiecare metru cub de apă.

               Când puneti acidul ascorbic în apă, puteți porni pompa din piscină și lăsați filtrele să circule apa aproximativ o jumătate de oră. Verificați dacă petele au dispărut. Dacă nu, adaugati inca putin acid ascorbic in apropierea petelor care au ramas și recirculați. Faceți acest lucru până când piscina este curată. Odată ce sunteți mulțumit de aspectul apei, puteți adăuga sechestrant pentru a împiedica petele să se întoarcă si reporniti filtrul.

               Cand adaugati acid ascorbic in piscina scadeti ph-ul apei. Puteti rebalansa ph-ul apei dupa 24 h de la adaugarea acid ascorbic. Pentru a regla ph-ul si alcalinitatea,adaugati bicarbonat de sodiu si testati din cand in cand ph-ul pt a va asigura ca ph-ul nu depaseste 7,2. Puteti acum adauga incet clorul si urmariti daca mai apar pete.Daca acestea incep sa apara adugati mai mult agent sechestrant care va determina disparitia petelor.

 Posibil sa te intereseze:

ÎNGRIJIREA PISCINEI , CHIMIA PISCINEI

Surse :

helpfulrewiever.com

h2ouse.org/ascorbic-acid-for-pools/

 

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Produse Recomandate
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari
Promo