+40-722-15-62-62 Luni-Vineri intre 10-16 +40-722-15-50-50
Meniu Blog
Tendințe in produsele de cofetarie si patiserie.
13/12/2022

Piața de prăjituri este o sărbătoare mereu în mișcare. Un deliciu ce imbina de la arome puternice până la creații încărcate cu cremă de unt.

1.Fă o excursie în universul aromelor.

Departe de credincioșii ciocolatei și vaniliei, aromele se schimbă rapid în terenul prăjiturilor. Schimbându-se adesea sezonier, ele pot semnala, printre altele, răsfăț, sănătate și rafinament.

Aromele de inspirație americană sunt încă preferatele când vine vorba de prăjituri. 

  • Caramel sărat

Unii observatori de tendințe văd creșterea caramelului sărat ca fiind rezultanta  unei îndulciri generale a alimentelor. Alții susțin că ilustrează apetitul nostru tot mai mare pentru combinarea aromelor dulci și sărate. În mod esențial, are o atractie multigeneraționala și poate fi produs industrial în nenumărate soiuri stabile (gândiți-vă la sosuri, geluri, chipsuri, siropuri, pulberi și așa mai departe).

Astăzi, preferințele de arome ale consumatorilor sunt împărțite în 2 fluxuri mari, unul bazat pe arome reconfortante și nostalgice, mai tradiționale și celălalt pe experimentare și intensitate. Acestea nu se exclud reciproc, consumatorii vor migra între cele două. Oricare ar fi tendintele, caramelul în numeroasele sale forme rămâne favorit.

De ce caramelul a fost și va fi o aromă de top?

  1. Aduce răsfăț

  2. Oferă o senzație Premium

  3. Se potrivește fiecărei aplicații

  4. Iubit de-a lungul generațiilor

  5. Aduce confort prin nostalgie

  • La sosirea toamnei isi fac simtita prezenta condimentele.

Deserturi precum Cake Pumpkin Spice sau Gingerbread sunt in trend la sfarsit de an dar si un deliciu de zi cu zi. 

Cum ai descrie un tort cu condimente?

Tortul cu condimente este un tip de prăjitură care este aromatizat în mod tradițional cu un amestec de condimente. Prajitura poate fi preparata in multe sortimente. Aromele predominante includ condimente precum scorțișoară, cuișoare, ienibahar, ghimbir și nucșoară.Tortul este stratificat cu cremă de brânză , cafea și scorțișoară și împodobit cu flicks de caramel, plăci de ciocolată și un design înflăcărat de culoarea frunzelor de toamnă.

Odata cu sosirea primilor fulgi de nea mirodeniile precum scorțișoara și cardamomul vor fi, de asemenea, integrate împreună cu mierea și portocala.

Gusturile se extind si clienții doresc mai multă varietate și opțiuni distractive, cum ar fi arome gingerbread, măr caramel, fistic, lămâie și afine, caramel sărat și arome de lime.

2.Mai mult este mai mult

Când vine vorba de decorare, mai mult înseamnă mai mult. 

Multe prăjituri au o varietate de elemente pentru a crea mai multe puncte de interes, combinând un amestec de șabloane, ornamente din crema, sfere, flori și decorațiuni comestibile și necomestibile, cum ar fi drip, macarons, evantai și topper-uri personalizate. Prăjiturile kitsch, sunt „foarte în tendințe”, profită și ele de acest lucru avand decoratiuni din crema elaborate, culori strălucitoare și decorațiuni in fel si chip.

La celălalt capăt al spectrului, există încă cerere pentru modele elegante, minimaliste, cu cremă de unt netedă, culori neutre și toppinguri cu gust, dar eficiente.

3.Confort de zi cu zi

În timp ce creațiile înalte pe mai multe niveluri îi înnebunesc pe consumatori la ocazii speciale, mulți prevăd că deliciile mici, dar îngăduitoare, isi vor găsi locul in inima celor care caută confortul de zi cu zi.

Odată cu creșterea costului vieții, ne așteptăm ca oamenii să cheltuiască mai puțin de zi cu zi pentru dulciuri în 2023, produsele de tip gustare fiind preferate prăjiturile extravagante.

O prăjitură de zi cu zi se va concentra, de obicei, mai mult pe componenta de coacere sau pe umpluturi, de exemplu un centru de caramel sau un strat de marțipan. Asta nu înseamnă că aspectul nu este important, dar este mai probabil să vezi o stropire rapidă de luciu auriu sau putin sclipici decât forme de fondant și decoruri elaborate.

Sustenabilitatea rămâne, de asemenea, o prioritate pe agendă, dar, la fel si sănătatea, ceea ce înseamnă pentru consumatori sunt importante afacerile care evoluează.

 

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari
Promo