Meniu Blog
Fenicul ( Foeniculum vulgare ) descriere, utilizare si proprietati
02/04/2023

Fenicul ( Foeniculum vulgare ) descriere 

Feniculul (Foeniculum vulgare) este o plantă cu frunze verzi subțiri și fire albe sau verzi, cu o înălțime de până la 2 metri. Este o plantă perenă cu flori galben-verzi. Aceasta face parte din familia umbeliferelor și este originară din regiunile sudice ale Europei și Asiei. Feniculul are un miros și un gust dulce și anasonic, cu accente ușoare de ienibahar. Este cunoscut și sub numele de chimen dulce.

 

Fenicul ( Foeniculum vulgare ) utilizare 

Feniculul poate fi utilizat în următoarele moduri:

  • Frunzele și tulpinile tinere pot fi consumate crude în salate sau gătite în diverse feluri, inclusiv în supă și sosuri.
  • Semințele de fenicul sunt utilizate în multe preparate culinare, precum pâine, prăjituri, produse de patiserie, biscuiți și produse de cofetărie.
  • Feniculul poate fi folosit și ca condiment pentru diferite preparate, inclusiv pentru pește, fructe de mare, carne de porc și legume.
  • De asemenea, feniculul este folosit și pentru aromatizarea lichiorurilor și a altor băuturi alcoolice.
 

Fenicul ( Foeniculum vulgare ) proprietati 

Feniculul este cunoscut pentru proprietățile sale medicinale și culinare. Printre principalele proprietăți ale feniculului se numără:

  • Ajută la digestie: Feniculul este un stimulent digestiv și ajută la eliminarea gazelor din intestine. De asemenea, poate fi util în tratarea indigestiei și a durerilor abdominale.
  • Are efect antiinflamator: Substanțele active din fenicul au efect antiinflamator și pot ajuta la reducerea inflamației în corp.
  • Este bogat în antioxidanți: Feniculul conține antioxidanți care ajută la combaterea stresului oxidativ din corp și la protejarea celulelor împotriva daunelor provocate de radicalii liberi.
  • Poate reduce simptomele sindromului de colon iritabil: Din cauza proprietăților sale carminative și antispasmodice, feniculul poate ajuta la reducerea simptomelor asociate cu sindromul de colon iritabil, cum ar fi balonarea, crampele abdominale și diareea.
  • Are efect diuretic: Feniculul poate ajuta la eliminarea excesului de apă din organism prin stimularea eliminării urinei.
  • Poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale: Anumite substanțe active din fenicul pot ajuta la relaxarea vaselor de sânge și la reducerea tensiunii arteriale.

Aceste proprietăți fac din fenicul un ingredient popular în medicina tradițională și în bucătăria internațională.

 

 

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Produse Recomandate
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari
Promo