Meniu Blog
Chimen negru ( Nigella sativa ) descriere, utilizare si proprietati
02/04/2023

Chimen negru ( Nigella sativa ) descriere 

Chimenul negru, cunoscut și sub denumirea de Nigella sativa, este o plantă erbacee anuală din familia Ranunculaceae, originară din vestul Asiei, nordul Africii și sudul Europei. Aceasta are o înălțime de aproximativ 20-30 de centimetri și produce flori albe sau albastre. Chimenul negru a fost folosit în medicina tradițională timp de secole pentru proprietățile sale medicinale. De asemenea, semințele și uleiul obținut din ele sunt utilizate în bucătăria din Orientul Mijlociu și India pentru aroma și gustul lor distincte.

 

Chimen negru ( Nigella sativa ) utilizare 

Semintele de chimen negru sunt folosite in bucataria din Orientul Mijlociu si din Asia de Sud. Ele sunt utilizate in mod traditional pentru a condimenta preparatele cu carne si legume, dar si pentru a face paine, prajituri sau ceai. Semintele pot fi folosite intregi sau macinate, fiind bogate in uleiuri esentiale care le confera un gust usor amarui si piperat. In medicina traditionala, chimenul negru este folosit pentru a trata anumite afectiuni ale sistemului respirator, digestive sau ale pielii, dar si pentru a stimula imunitatea.

 

Chimen negru ( Nigella sativa ) proprietati 

Chimenul negru (Nigella sativa) este o plantă anuală din familia Ranunculaceae, originară din vestul Asiei și sud-estul Europei. Fructele acestei plante sunt utilizate atât în medicina tradițională, cât și în bucătăria internațională.

Proprietățile benefice ale chimenului negru sunt datorate conținutului său de ulei volatil, thymoquinone, care are efecte antioxidante, antiinflamatoare și antitumorale.

Chimenul negru este utilizat în medicina tradițională pentru tratarea afecțiunilor digestive, a astmului, a problemelor de piele, a hipertensiunii arteriale și a altor afecțiuni. De asemenea, se crede că chimenul negru poate îmbunătăți sistemul imunitar și poate ajuta la prevenirea bolilor de inimă.

În bucătăria internațională, semințele de chimen negru sunt utilizate pentru a adăuga arome unice la diverse preparate, cum ar fi pâinea, curry, murăturile și brânza feta. Semințele de chimen negru pot fi consumate și ca atare, fiind un gustare sănătoasă și hrănitoare.

 

 

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Produse Recomandate
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari
Promo