+40-722-15-62-62 Luni-Vineri intre 10-16 +40-722-15-50-50
Meniu Blog
10 Decembrie 2023 Sfintii Mucenici Mina, Ermoghen si Eugraf
05/12/2023
 

10 Decembrie 2023 Sfintii Mucenici Mina, Ermoghen si Eugraf

Sfinții Mucenici Mina, Ermoghen și Eugraf sunt comemorați pe 10 decembrie în calendarul ortodox. Acești sfinți martiri au trăit în timpul persecuțiilor împotriva creștinilor din perioada Imperiului Roman și au suferit pentru credința lor în Hristos. Povestea lor este una de curaj și credință puternică în Dumnezeu.

Iată o scurtă prezentare a vieții și a martiriului Sfinților Mucenici Mina, Ermoghen și Eugraf:

  1. Sfântul Mucenic Mina: Sfântul Mina a trăit în secolul al III-lea în Egipt și era un creștin devotat. Când persecuțiile împotriva creștinilor au început să se intensifice, Sfântul Mina nu a ezitat să-și mărturisească credința. El a refuzat să aducă jertfe zeilor păgâni și a rămas ferm în credința sa creștină. A fost supus la torturi groaznice și, în cele din urmă, a fost decapitat pentru credința sa în Hristos.

  2. Sfântul Mucenic Ermoghen: Sfântul Ermoghen a trăit în aceeași perioadă cu Sfântul Mina și a fost, de asemenea, un creștin hotărât. El a refuzat să se lepede de credința sa creștină și a fost supus la chinuri grele pentru credința sa. Cu toate acestea, el a rămas neclintit și a fost martirizat pentru Hristos.

  3. Sfântul Mucenic Eugraf: Sfântul Eugraf a fost un creștin din Cipru, care s-a convertit la creștinism și a devenit un puternic mărturisitor al credinței sale. El a fost arestat și torturat pentru că a refuzat să se lepede de credința creștină. A rămas ferm în credința sa și a fost martirizat prin decapitare.

Acești sfinți mucenici au suferit și au murit pentru credința lor în Hristos, rămânând neclintiți în fața persecuțiilor și torturilor. Ei sunt adesea pomeniți în rugăciuni și liturghii ortodoxe pentru exemplul lor de devotament și credință neabătută.

Comemorarea lor pe 10 decembrie este o ocazie pentru creștinii ortodocși să reflecteze asupra sacrificiului acestor sfinți martiri și să se inspire din credința lor în Hristos.

 

Foto: Parma - Fresca nuntii de la Cana in biserica Chiesa di Santa Croce de Giovanni Maria Conti della Camera (1614 - 1670).

 

 

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari
Promo